Premier Michel verdedigde in naam van ons land het migratiepact.
Volledig scherm
Premier Michel verdedigde in naam van ons land het migratiepact. © VRT

Premier Michel verdedigt migratiepact in Marrakesh: "Mijn land zal aan de goede kant van de geschiedenis staan”

Op de VN-conferentie in Marrakesh is deze voormiddag het omstreden migratiepact formeel goedgekeurd. Ook premier Charles Michel was er aanwezig om het pact te steunen. Tijdens een korte maar felle toespraak heeft hij het veelbesproken migratiepact verdedigd. “Mijn land zal aan de goede kant van de geschiedenis staan.”

137 reacties

  • Mady Vermeulen

    5 jaar geleden
    Dat "het land van Michel" aan de goede kant van de geschiedenis zal staan is lang niet zeker. FEIT is dat 3/4de van de Belgische bevolking er geen enkele behoefte aan heeft om aan de "goede" kant van de geschiedenis te staan. Michel heeft voor die twijfelachtige eer zijn regering opgeofferd en het land in chaos gestort. Ik heb de vorige verkiezingen aan mij voorbij laten gaan omdat ik de bui zag hangen, maar de volgende verkiezingen ga ik zeker stemmen!
  • Roland Borny

    5 jaar geleden
    Gezinshereniging moet sloeperel. Geld bijeen leggen, kinderen vooruit sturen en dan gezinshereniging. Tof. Rechters en ngo's kunnen het op hun manier interpreteren het niet bindend pact. Het zal lang duren dat er zaken bij de rechtbank terecht zullen komen.
  • Jan Christiaens

    5 jaar geleden
    Een pact dat niet bindend is bestaat gewoonweg niet.Op de een of andere manier zullen advocaten er beroep op doen en zal het vrijwel onmogelijk worden om iemand nog uit te wijzen.
  • MYRTHE PASS

    5 jaar geleden
    België is niet uw land, maar het ONZE.
  • Jef Van De Plas

    5 jaar geleden
    @ Guido Everts, mooi voorbeeld van kromdenkerij!