door Havermout in Binnenland  ·  36 Reacties

  • 9
  • 669x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En op de laatste dag komt
men toch nog met een overeenkomst.
Happy ending van deze top.
Net eender als in Parijs.

0
1 Weetal

Die Rutte toch..met zijn de mensheid heeft geen alternatief, of bedoeld hij schiphol moet groeien en er moet meer asfalt bij?

0
2 Voorzittershamer

Alternatieven:

1. veestapel inkrimpen. Ophogen grondwaterpeil in veengebieden, zodat deze minder CO2 uitstoten.
2. veel minder vliegverkeer. Veel contacten kunnen ook via videoconferencing worden afgehandeld.
3. ontvlechting van mondiale productieketens, zodat goederen meer lokaal worden geproduceerd en componenten niet 4 , 5 keer tijdens het productieproces over de wereldbol heen en weer worden gesleept. Dus minder scheepvaartverkeer.
4. minder schuldenbergen in de wereld, zodat er geen blinde economische groei hoeft te zijn om de schuldenbergen in stand te kunnen houden en verder op te hogen.
5. beperking van het inzamelen van data. Dan kost het veel minder energie om ze in datacentra te bewaren. Hetzelfde geld voor het gebruik van contant geld.
6. Het geld, 100 mrd of meer dat je stopt in het van het gas halen van huizen, in plaats daar van investeren in onderzoek naar technologische doorbraken. Iedere doorbraken betekent vervolgoplossingen. Dat levert veel meer winst voor de leefomgeving op dan 1 , vrij domme en eenzijdig gerichte ombouwoperatie van alle huizen, die nadere landen niet ondernemen.

Kortom, als Mark Rutte zegt, dat er geen alternatief is,
bedoelt hij dat zijn belangen zo liggen dat hij geen alternatieven horen wil.

Maar ze zijn er wel. En vele. En hele goede.

0
3 duurendaal

* Verwijderd door de redactie *

4 ciudad

@4 ,

Eh... juist.

Stond die onder 'NASA houdt tweede zon verborgen' op YouTube?
Of onder 'Stevie Wonder is niet echt blind'?

9
5 progressiefliberaal

Dat ze er maar voor gaan zorgen dat ze minder kinderen fokken in Afrika en het Midden-Oosten!!!

2
6 Topperz

"Dat alle vier landen die bezwaar maken veel olie en gas verkopen, kan geen toeval zijn. Mocht de wereld de 1,5 graad opwarming waar in het rapport sprake van is overnemen als nieuwe doelstelling, dan moet er veel olie en gas in de grond blijven zitten."

Van die paar procent hernieuwbare energie liggen die echt niet wakker. Veel erger is dat Duitsland kerncentrales vervangt door bruinkoolcentrales. Absurd.

1
7 Dune

ik moet nog steeds lachen om dat zure regen verhaal.

5
8 ongelovenloos

Er is wel zeker een alternatief
Rutte verwijderen

4
9 FCT

"Hogere dijken beschermen ons niet tegen water"

Dan moeten ze de belastingen maar zo snel mogelijk flink verhogen question

1
10 wijs

Co2 en opwarming van de aarde ...tjah en dat in 1 zin.

5
11 Mesjokke

2 weken lang slap lullen en uiteindelijk een handtekening zetten onder een schijnoplossing.

De mens zal pas echt gemotiveerd zijn problemen aan te pakken als de gevolgen duidelijk zichtbaar en nadelig zijn.

Zolang dat nog in de toekomst ligt, zal er niets baanbrekends veranderen.

2
12 Weet geen naam

@4
Nee, er is wetenschappelijke consensus over het feit dat het klimaat verandert èn dat die verandering voor het grootste deel wordt veroorzaakt door het handelen van de mens.

Onvoorstelbaar dat een reactie als de jouwe 3x zoveel plusjes als minnetjes krijgt.

1
13 WTR

Ik kan niet wachten tot den haag verzuipt. Schiphol vol water dus geen vervuiling van kerosine verslindende machines meer. Goed voor het milieu.

0
14 niet-alles-geloven

CO2-uitstoot hoax

5
15 chouffleur

@1 En weet je wat? Dat helpt geen zak. De huidige afspraken worden niet eens gehaald. CO2 stijgt elk jaar, We are doomed. https://nos.nl/artikel/2262198-leiders-op-klimaattop-krijgen-slecht-nieuws-co2-uitstoot-stijgt-opnieuw.html

1
16 Sjaan

@13 Ik begrijp ook niet waarom er nog zoveel mensen i=onzin uitkramen. Het erge is: van die lui hangt ons leven (en dat van onze kinderen) af!

1
17 Sjaan

@3 Inderdaad, het kan wel. Wat denk je: gaat het ook gebeuren?

1
18 Sjaan

@4 en @5 Ik ga expres hier naartoe om even 10 minuutjes te lachen tijdens het werk x-D

1
19 Sjaan

@6 Als het westen (nu China) Afrika niet leegrooft, hoeven zij niet zoveel kindertjes te maken om te werken. Waren we daar maar weggebleven. En lees de link nu eerst eens i.p.v. meteen terugbrullen.

"Armoede is volgens experts als Beets de belangrijkste oorzaak van de hoge geboortecijfers in Afrika. Gebrek aan scholing en goede voorlichting, een belabberde toegang tot anticonceptie, culturele barrières en de slechte positie van vrouwen doen de rest. „Onderwijs is nog altijd de beste vorm van anticonceptie”, stelt Beets.''

Zie https://www.trouw.nl/home/bevolking-afrika-verdubbelt-in-40-jaar~a30565be/

2
20 Sjaan

@4 die islam invasie zal alleen maar toenemen als het klimaat verslechterd. De gebieden waar de moslims leven zullen het meest te lijden hebben van de klimaat verandering. En weet je waar ze heen zullen vluchten ??

2
21 ModReset

@12 Ligt niet in de toekomst, maar onze tolerantiegrens is hoog en wij hebben geld ons te wapenen tegen gevolgen. Gaat nog wel even door. Vergelijk met kikker die levend wordt gekookt.

https://www.scientias.nl/klimaatverandering-nederland-merken-we-er-hier-eigenlijk/
en

https://www.wur.nl/nl/show-longread/Klimaatverandering-longread.htm

1
22 Sjaan

@11 Niet te volgen. U.

1
23 Sjaan

Goed, pauze voorbij. Informeer jezelf en twijfel niet. Ga voor het voorzorgprincipe. Niks mis met schone energie, kan de economie heel goed op draaien.

1
24 Sjaan

@15
Dank voor deze inzicht-verschaffende bijdrage! Vindt u het goed als ik namens u probeer deze gepubliceerd te krijgen in een wetenschappelijk tijdschrift?

1
25 WTR

@25 Kan beter in een economisch tijdschrift.

2
26 solidsteel

@17 Die onzin wordt helaas volop gevoedt door de bedrijven die zichzelf op die manier buiten schot weten te houden en hun bestaansrecht proberen te beschermen. "Twijfel is ons product," oftewel verdeel en heers, is nog steeds een zeer succesvolle strategie.
https://www.ucsusa.org/global-warming/fight-misinformation/climate-deception-dossiers-fossil-fuel-industry-memos
https://www.merchantsofdoubt.org/

1
27 dani

@21 "En weet je waar ze heen zullen vluchten ??"

Gaat het 'volk' weinig tot geen hinder van ondervinden. Tegen de tijd dat de zeespiegel zover gestegen is en wij kunnen spreken van Arnhem aan zee is, is het te hopen dat onze zuider- en oosterburen toleranter zijn dan het 'volk' nu. Anders zou de Rijn en de Maas weleens eens afvoer kanalen kunnen worden voor verdronken en overtollige Nederlanders.

1
28 Borealis

@28 goed punt. Nederland en met name de randstad ligt niet heel erg gunstig mbt de klimaat verandering. Lange termijn investeringen in de randstad zou ik achterwege laten.

1
29 ModReset

@29

Maar zolang de Algera kering, zoals gisteren gewoon dicht gaat en nog niet overstroomt is er geen reden tot paniek. Wie dan leeft, wie dan zorgt en anders wel, na ons de zondvloed. Toch?

Nee. Het volk leeft nu en zorgt voor zichzelf en heeft zeker geen boodschap aan de toekomst of aan mensen die het minder hebben getroffen.

1
30 Borealis

@30 geheel in navolging van de voorbeeld succes hebbers in onze 'maatschappij', die hebben het geld en de middelen wel, en doen er ook geen fuck aan... er klotsen dagelijks biljoenen over de wereld, maar geen cent wordt ingezet om de wereld beter te maken. En tja, naast goed volgen, doet slecht voorbeeld ook slecht volgen.

Kijk uiteindelijk is er wel een alternatief, 'het lost zich vanzelf op', de aarde schud ons mensen van zich af als een kortstondige gordelroos, einde mensheid, einde probleem, probleem opgelost en operatie geslaagd patient overleden...

Her en der zal er vast nog een plukje mensheid overleven, maar is dan terug geworpen tot pre-stenentijdperk, want wie heeft er nog de kennis of kunde om een beschaving als de onze op te bouwen, kostte meer dan 11400jr om zover te komen. Die mensen zullen dan hoogstwaarschijnlijk weer spreken over 'een zondvloed' die de aarde zuiverde van alle zondigen... En over zo'n 6000jr zullen archeologen de 2k barrier ontdekken, een laag troep en plastic daar gedeponeerd door een vorige beschaving, waarschijnlijk een van de oorzaken van hun ondergang, al neem ik aan (de archeologie nu beschouwende) dat ze waarschijnlijk zullen beargumenteren dat het offers waren aan 'de goden'.

0
31 mightimouse

@27 Bedankt voor de linkjes. Het zijn de grote slechteriken ter aarde die zich niet ter verantwoording laten roepen. Wat een slecht verhaal dit...

@31 Niet zo'n gek verhaal. Jammer dat de visionairs niet meer zeggenschap hebben over de wereld. Ze zijn er wel, de mensen die het helder zien. Maar ze trekken aan het kortste end.

0
32 Sjaan

@3 mijn bijdrage
@18 Sjaan

De 6 punten die ik opsomde gaan lijnrecht tegen gevestigde belangen in. Dat betekent een overweldigende hindermacht.
Men zal dus veel eerder kiezen voor de vlucht vooruit en de burger bezig houden met een klimaatagenda waarvoor iedereen begeesterd moet zijn. als afleidingsmanoeuvre.

Dat is mijn inschatting.

0
33 duurendaal

@33 Ik zie het net zo somber in als u. De volgende generatie red het niet of krijgt het op zijn minst heel erg zwaar. En ik ook binnen 15 jaar.

0
34 Sjaan

@34 *redt* het niet (het is al laat)

0
35 Sjaan

@33 Welke scenario's ziet u dan voor u? NL verzuipt? Afrika komt hierheen (als ze geld hebben)? Voedsel water worden schaars.... Ken uw leeftijd niet, maar wat zijn uw plannen?

0
36 Sjaan

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
OMT adviseert maatregelen vanwege uitbraak mazelen

@8 Nou ja, dat was vroeger zo. Ik weet nog dat er bij mij in de klas een meisje is overleden een complicatie bij de mazelen. Kwam ik weer op s...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@67Hee psst, tokkie.Allereerst: als je iemand citeert, gebruik dan aanhalingstekens. Weet je door gebrek aan onderwijs niet wat dat is, da...

1 minuut geleden geplaatst door FrisseBries

Nicks R. Van
Door ict-probleem bij het Openbaar Ministerie zijn dossiers en e-mails vaak onbereikbaar

@11 Nee, dat ben ik niet met je eens. Mensen worden ingehuurd om hun werk te oden. Dat betekent dat zoiets zo goed mogelijk dient te gebeuren wa...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

wildersfan
SCHOKKEND: CDC bevestigt dat er meer dan 1 miljoen extra sterfgevallen onder ouderen zijn geweest sinds de FDA het COVID-vaccin “goedkeurde” - Dissident.one

@3 Ja... Ik heb er geen verstand van hoor. Maar ik dacht. Ik draai het maar eens om....

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@66Natuurlijk. Jij bent ook allesbehalve fatsoenlijk, dus nogal logisch dat je het met hem eens bent....

10 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@63 Zo heb je me ook van dat andere forum afgekregen.Leugenaar dat is je eigen beslissing geweest omdat de moderatie daar wel hun werk doet....

11 minuten geleden geplaatst door baba jaga

wildersfan
OMT adviseert maatregelen vanwege uitbraak mazelen

@7 Het zal wel over de geregistreerde gevallen gaan.Vroeger kreeg ieder kind de mazelen. Misschien hoort het er ook gewoon bij....

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Biscanna
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@64 Dat is fijn om te horen, want hij/zij is een heel stuk fatsoenlijker dan jij bent. Dat moge wel duidelijk zijn. 😊...

12 minuten geleden geplaatst door Biscanna

FrisseBries
SCHOKKEND: CDC bevestigt dat er meer dan 1 miljoen extra sterfgevallen onder ouderen zijn geweest sinds de FDA het COVID-vaccin “goedkeurde” - Dissident.one

Dissident.one. Een totale nepnieuws site. Maar dat mag hier gepost worden....

12 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Free Porn Sex Video ComDesi Hot Girl Xxx VideoNimisha HotKang Hanna NudeChat AveuneComhdMy Sister's NudesMexicanas MamandoFeer Hd PornFilmes De Pornô BrasileiroBilly HerringtonProne Sex PositionCute HentaiSex Movies For WomenHot Women PronSelena Castro PornGame Of Desire GameXhmaster Formula Indicator ForexUsa Sex MovieHot Blonde TitsPov Roleplay PornTal Da Loira RedditNele LindemannLesbian Mexican PornTribbing From BehindStreaminf PornFran Dreacher NudeXv Videos PornFamily Thropy PornSofia SandersApril O NeilBihari Dehati BfMilf FutaCamistrella LeakedWokies Asmr NudeBigtittygothegg Onlyfans LeakedPor No LésbicoNifty.com Gay Sex StoriesAllblackbbwsPeta Jenson BlackedPornografia SitesChaturbate AdultPornos AlgérieIndian Girl UndressingOut Of The FamilypornXex GiralFree Breezers PornChaturbate RoomsBecthebarbieSexy Breast Sucking VideosTrisha Bath SceneParody PornstarsSexing In MinecraftXnxx Desi PriyaSafest Porn SiteI Love PornXbiz AwardsSanthi PriyaSummer HentaiOdia Sex BfHinfi PornMiley Cyrus Nude VideoForcing Deep ThroatDoujinbmoeBell DelphineMoti X VideoLinsey Donovan PornHindi Saxy Video ComKira Perez BbcHot Naked CouplesAdult ToonsLover LabVzateriaXnzx MovieBj 야하니Dani Daniels FuckHottest Milf PornstarsHansika MmsTrío Con Mi EsposoXxx Avengers Porn Parodyбесплатные порнофильмыPrimapornoMobius UnleashedPiper Perabo NudEmma Roberts NudesGgkatieNew Xxx Video 2019Fitness Porn VideosVelicity VonnBlaked PornKelly Kay LeaksXxxxxx MomExploited College Girls BritneyKpop Fap RedditCheating Wife SexRajasthani Open Sex VideoHot Men Jerking OffDixie Trailor TrashChaturbate ExhibitSleep Brother PornFuck BenchTiktok NudityAirikacalCaught FuckibgXnxx Aunty SexAnal InsertSolo Indian PornOnline Sex Movie HdMother Dayghter PornCelebfakeSexoe PutariaKali Uchis NudesMommies Huge TitsSex With XxxHouse Cleaning Sex VideosKuro Gal Ni Nattakara Shinyuu To Shite MitaNude ThicknessMommy Long Legs PornLucymochi PornSlumber Party PornJennycuteySex Video Achha WalaMelora Hardin HotSana ImanagaAnal Dog KnotXvideo TravestiOcktokuroTsvanessa9inRara QnzaiRiley Anne NudeBoku No MisakiKatrinaxxxxBlack Porn HomemadePpurematureColombianas XxxLisa SexXxx Desi RajasthaniGrandfather Sex VideoIndian Casting PornXxx NidIndian Porn Hindi VoiceSunny Leone Sex X VideoPlayboy SexcapesWebtoonmxyzTube XxxBollywoo PornBbc DickXxx Of SisterBrittany Snow HotXxx Six Videos Com