Theo Franken (l.) en Maggie De Block (r.)
Volledig scherm
Theo Franken (l.) en Maggie De Block (r.) © Belga

Francken reageert op uithaal De Block: “Meteen kritiek op laaghartige manier”

Maggie De Block (Open Vld) is de nieuwe minister van Asiel en Migratie en breekt meteen met het beleid van haar voorganger Theo Francken (N-VA). “Een streng en rechtvaardig beleid, zoals wij dat samen in het regeerakkoord schreven, voer ik verder uit", aldus De Block. “Maar opvangproblemen waar je niet kan naast kijken moeten aangepakt worden. Het beleid moet weer menselijk worden.” Theo Francken reageert meteen op de uithaal van zijn opvolgster: “Mijn ontslag is nog maar net binnen en er wordt al meteen kritiek gegeven op een laaghartige manier”, zegt Francken aan VTM NIEUWS.

208 reacties

  • Lut Duprez

    5 jaar geleden
    Waar ik niet met mijn verstand bij kan is nl. dat de overblijvenden zo lelijk doen over het doen en laten van NVA'rs, daarna hen uitbundig bedanken en dan vragen/eisen bijna dat ze gaan depaneren als rood en groen hun steun niet geven. Awel zeg, ik begrijp daar echt niets van van al die volwassen mensen met hun klein gedoe.
  • luc serneels

    5 jaar geleden
    Eindelijk terug een menselijke aanpak!
  • fons goosens

    5 jaar geleden
    Ze gaat het super doen! Goed bezig mvr de Blok, doordoen en help die mensen in de kou,
  • Danny Vets

    5 jaar geleden
    Al het goede werk dat Francken heeft verricht zal op een recordtempo teniet gedaan worden door ons Maggieke!
  • Norbert Bauwens

    5 jaar geleden
    De Block is bij mij gezakt tot onder de straatstenen. Vroeger had ik al geen hoge pet op van haar bewind dat minder begoede mensen zwaar in de steek liet maar hetgeen ze NU doet en zegt is beneden het peil van alles wat ik geleerd heb over fatsoen. Hoe kan een ontwikkelde persoon zooooo gemeen en laag zijn???? Eén geluk....ik denk niet dat het lang gaat meegaan.