door Havermout in Wetenschap  ·  84 Reacties

  • 2
  • 908x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@21 “Ik maak van de pure domheid van anderen niet mijn probleem, zou niet weten waarom.”

Omdat het geen domheid is. De meeste eigenaren hebben hun hond niet onder controle, dus als men bepaalde notoire hondenrassen aan ziet komen (helemaal als de stoere eigenaar het beest ook nog eens los heeft lopen), en men heeft nog geen goede ervaring met deze combi, dan snap ik het heel goed dat mensen het zekere voor het onzekere nemen. Het zou je sieren als je daar ook oog voor had, maar ja ‘rekening houden met anderen’ is compleet uit de mode, dat is waar.

Verder vind ik "niet op haar gemak" heel wat ander als "waag het niet om haar buik te aaien, alleen ik mag dat". Wil je die laatste uitspraak dan corrigeren?

“Ik bedoel, wie ben jij om te zeggen dat ik het "stoer" vind om een grote hond te hebben? Als je het verhaal kent achter hoe ik mijn hond heb gekregen, dan piep je wel anders.”

Hoe je de hond gekregen hebt is totaal irrelevant voor het feit dat ik uit je eerste reactie het beeld kreeg dat je er nogal op kickt om een ‘gevaarlijke hond’ te hebben die alleen naar jou luistert. Van mij mag het, hoor, als jij en je vriendin het graag zo hebben. Ik hoop alleen dat je je wel realiseert dat de hond ten alle tijden jouw verantwoordelijkheid is, en dat het niet de verantwoordelijkheid van de rest van de wereld is om met de eigenaardigheden van jouw hond rekening te houden (of eigenlijk met die van jou). Maar goed, tegen dovemansoren natuurlijk.

0
51 Attercopus

@28 katten zijn dan ook heel andere dieren dan honden: minder sociale structuur, minder nadruk op rangorde. Daarom kun je de twee niet zomaar vergelijken. Bij honden kan een verstoorde dominantiestructuur slecht uitpakken omdat de hond mogelijk jou of andere mensen gaat ‘corrigeren’. Als jij echter met een leeuw op straat gaat lopen, tja, dan gaat de vergelijking wat beter op. Dan zul je verdomd goed moeten weten waar je mee bezig bent, en je bewust zijn van je verantwoordelijkheid.

0
52 Attercopus

@51 De kleinere hondenrassen zijn grof oververtegenwoordigd binnen de bijtincidenten. Als wat jij zegt het geval zou zijn, dan zouden ze daar dus bang voor moeten zijn. In plaats daarvan zijn ze bang omdat ze denken dat een (bijvoorbeeld) Rottweiler een gevaarlijke hond is, terwijl dit niet zo is. Ik heb toch oog voor deze mensen? Ik zie ze oversteken. Natuurlijk ga ik geen rekening houden met pure domheid, ik ben niet dom.

Nee, dat wil ik niet want ik zei het gewoon juist, alleen schiet jij dan weer door in extremen.

Oh ja, jij krijgt het beeld aan de hand van je onderbuik, en denkt dan vervolgens een oordeel te kunnen vellen. Ik heb mijn hond onder controle, dat is over twee maanden ook mijn werk. Ook is mijn hond geen gevaarlijke hond, maar dat is een pitbull (e.d.) ook niet. Alleen ene onjuist opgevoede hond kan een gevaarlijke hond zijn. Mensen op straat gaan haar buik niet aaien hoor. Ze staat het trouwens wel toe van mijn 1,5 jaar oude neefje, dat was ik nog even vergeten. Die kan echt alles met haar doen. Wat een gevaarlijke hond hé?

Ga jij je uitspraak over het 'stoer vinden' nog corrigeren?

1
53 Bluth

@34 ik vind het bizar dat sommige mensen graag bepaalde honden hebben OMDAT andere mensen er bang voor zijn, en dat die honden daar speciaal voor gefokt worden. Verder vind ik het wreed dat lieve honden wegrotten in asiels. Zoals ik al eens eerder heb gezegd: ik zie liever dat mensen een lieve asielhond een tweede kans geven dan dat ze proberen een valse vechthond te rehabiliteren. Ik zou die valse honden gewoon afmaken, daar is niets wreeds aan want rehabilitatie is behoorlijk stressvol (en geeft geen garanties). Wat er met lieve vechthonden in asiels moet gebeuren, tja, je bedoelt de honden die zich wel door alle familieleden over de buik laten wrijven? Daar zal ik eens over moeten nadenken.

1
54 Attercopus

@53 De kleinere honden zijn meestal niet opgevoed want je kan er rondom heen werken omdat ze zo klein zijn. Bij grote honden heb je een enorm probleem en daarom zijn grote honden bijna altijd wel goed opgevoed.
Natuurlijk heb je die enkele baasjes die stoere honden kopen want het is stoer , maar te dom zijn om ze op te voeden en verantwoordelijkheid te nemen.
Bij die gevallen gaat het altijd een keer mis.
Wat erg jammer is voor de goede baasjes die hun stoere hond wel opvoeden en wel de verantwoordelijkheid nemen want deze eigenaars en honden worden in een slecht daglicht geplaatst door deze idioten.

0
55 solidsteel

@54 "Ik zou die valse honden gewoon afmaken, daar is niets wreeds aan want rehabilitatie is behoorlijk stressvol (en geeft geen garanties)."

Waren we het er al niet een keer over eens geworden dat jij er de ballen verstand van hebt?

0
56 Bluth

@53 “De kleinere hondenrassen zijn grof oververtegenwoordigd binnen de bijtincidenten. ”

Ik denk dat dat juist is. Er is alleen een heel groot verschil in de consequenties van zo’n incident, en in de situaties waarin dat gebeurt. Appels en peren.

1
57 Attercopus

@55 Maar mijn hond is helemaal niet stoer. Mijn hond is mijn hond en ik ben dol op haar.

We hebben haar gevonden met wat broertjes en zusjes in een doos achter de Albert Heijn, in de winter, oogjes waren nog maar net open (ze waren een paar weken oud). Daarom heb ik haar.

@54 " tja, je bedoelt de honden die zich wel door alle familieleden over de buik laten wrijven?"

Hier moest ik wel om lachen. Als een hond dis ergens niet van gediend is, dan ben jij van mening dat de hond dit maar moet veranderen. Want, je moet alles met een hond kunnen doen? Een hond moet alles van de mens accepteren? Of, wat wil je nou met je ongefundeerde reacties zeggen?

1
58 Bluth

@57 Bijtincidenten zijn bijtincidenten. Als het om de schade die een hond aan kan richten gaat, waarom zijn mensen dan niet bang voor de Labrador, Herder, Husky? Oh ja, mensen zijn dom en hypocriet en reageren op hun onderbuikgevoelens.

0
59 Bluth

@58 Mooi . Goed gedaan.

1
60 solidsteel

@60 En toch zien sommige mensen mij als asociale tokkie met een gevaarlijke hond. question Het is een beetje als je een moslim ziet, en je er met een grote boog omheen gaat omdat relatief zoveel moslims terroristisch zijn.

Ik heb geen hond om mee te pronken, om mezelf "stoer" te voelen. Ik heb een hond om ervoor te zorgen dat de hond een geweldig hondenleven heeft, want daar haal ik heel veel plezier uit.

2
61 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

62 E.Meel

@56 Wat is precies je probleem met die uitspraak? Je loopt te schelden als een asociale tokkie met een gevaarlijke hond ... Misschien hebben die mensen bij jou in de straat dan toch een punt ...

@58 "Als een hond dis ergens niet van gediend is, dan ben jij van mening dat de hond dit maar moet veranderen. Want, je moet alles met een hond kunnen doen? Een hond moet alles van de mens accepteren? "

Daar moet ik dan weer om lachen: jij zit het lekker in te vullen voor mij. Ten eerste: jij mag je hond zo opvoeden zoals jij dat fijn vindt. Ten tweede: jij bent ten alle tijden verantwoordelijk voor de acties van jouw hond. Als jouw hond niet alles accepteert van mensen dan is het jouw verantwoordelijkheid dat die situaties niet voorkomen, en kun je dat niet op de rest van de wereld afschuiven. Ten derde: het zou je sieren als je je hond aan de lijn zou houden, gewoon om een beetje rekening te houden met andere mensen (die als dom wegzetten valt ook onder een asociale tokkie-reactie).

3
63 Attercopus

@62 Je moet wel de hele zin quoten hé, nu ben je aan het framen.

"Het welzijn van mijn hond is vele malen belangrijker, niet meer dan logisch."
Net zoals dat het welzijn van kinderen voor de ouders belangrijker is dan het welzijn van een vreemde. Niet meer dan logisch.

Die van ons is ook een allemansvriend! Zelfs met katten wilt ze spelen, alleen de katten niet met haar want katten zijn gemene dieren. question

1
64 Bluth

@63 Ik scheld niet hoor, waar zie jij dat ik scheld? De mensen bij mij in de straat zijn juist goed met mijn hond. question

Ik vul niks voor je in, ik stel je toch overduidelijk vragen? Dan kan ik dus niets voor je invullen, slimmerd. question

Ja, ik ben ten alle tijden verantwoordelijk voor de acties van mijn hond. Mijn hond hoeft niet alles te accepteren van mensen, ze mag mensen rustig laten weten dat ze ergens niet van gediend is. En dat doet ze ook, door weg te lopen, of even te grommen als waarschuwing.

Nu trek jij weer een conclusie aan de hand van je onderbuik. Mijn hond is aangelijnd daar waar het moet, dus wat zeur je nou?

1
65 Bluth

^4.
Wij hebben op dit moment 7 honden waarvan 5 pups en hebben er heel veel plezier van ( behalve het schoonmaken dan (-: ) en geven je meer liefde en eerlijkheid dan vele andere mensen.

0
66 eigenmening

Toevoeging op 66 al de pups krijgen een goede baasjes want die zijn door de ballotagecommissie gekomen. ( door ons dus ^_^)
Er is een wachtlijst van ander halfjaar op het soort hond die wij hebben en dan zijn het wel mensen die echt zo'n hond willen en geen impulsieve mode grillen van mensen.

0
67 eigenmening

@65 "Ik scheld niet hoor, waar zie jij dat ik scheld?"

Op dit draadje, in jouw reacties.

"Ik vul niks voor je in, ik stel je toch overduidelijk vragen? Dan kan ik dus niets voor je invullen, slimmerd."

Het zijn suggestieve stropopvragen, niet-zo-slimmerd.

"Ja, ik ben ten alle tijden verantwoordelijk voor de acties van mijn hond."

Goed dat te horen, want ik begon ernstig aan je te twijfelen.

"Mijn hond is aangelijnd daar waar het moet, dus wat zeur je nou?"

Ik herinner me een discussie van een tijd terug waarin je aangaf dat je hond niet aangelijnd was omdat ze zo goed onder appel stond. Als ik me dat fout herinner, dan sorry daarvoor.

1
68 Attercopus

@17 @18 Het heeft alles met gewenning en socialisatie te maken. Voor de meeste dieren is aaien-over-de-bol onnatuurlijk of een daad van agressie/dominantie. De meeste dieren kunnen echter heel goed aanleren dat het wat anders betekent, en er dan van genieten. De teneur van dit stukje is dus dat je er niet van moet uitgaan dat elk dier maar (over de kop) geaaid wil worden. Niks geen onderzoek, niks geen opgeheven vingertje, gewoon een advies wat misverstanden tussen mens en dier kan voorkomen.

0
69 Attercopus

Het is nagenoeg overal het zelfde.

Al is een hond nog agressief vals en gemeen de baas blijft volhouden dat het een lief dier is.

1
70 MARCUSAURELIUS

@68 Oh ja, je bent dus niet eens aan te tonen in welke reactie(s) ik scheld.

Dat is een invulling die jij eraan geeft, ik stelde je gewoon oprechte vragen want ik wist oprecht niet wat je nu met je reactie wilde zeggen. Het komt op mij over alsof je los op mij gaat omdat mijn hond het alleen van mij accepteert dat ik haar buik aai, alsof ze dit van iedereen zou moeten accepteren. Dan vraag ik je of honden alles maar van mensen zouden moeten accepteren, en dan geef je geen antwoord.

Ook al zou je je hand op haar buik leggen, dan gromt ze en loopt ze van je weg. En dan wil ze voor de rest niets meer met je te maken hebben want je bent niet te vertrouwen. (je is niet jijzelf)

Wat ik zei is dat, ondanks dat ik haar niet aan zou hoeven lijnen omdat ze toch wel bij me blijft, ik haar gewoon aanlijn daar waar het moet. Ik erger me groen en geel aan hondeneigenaren die het voor mij/ons verpesten, dan ga ik niet zelf zo dom zijn.

0
71 Bluth

@71 "Oh ja, je bent dus niet eens aan te tonen in welke reactie(s) ik scheld."

Sorry, ik heb geen zin om jouw reacties nog een keer door te nemen, alleen om je met je neus op je eigen woorden te duwen. Lees het zelf maar eens terug.

"ik stelde je gewoon oprechte vragen want ik wist oprecht niet wat je nu met je reactie wilde zeggen."

Een oprechte vraag begint niet met "dan ben jij van mening dat ..." Als je een oprechte vraag hebt, stel hem dan op een oprechte manier, dan doe ik mijn best om je een oprecht antwoord te geven.

0
72 Attercopus

@71
We zijn er zelf ook niet van gediend dat iedereen maar ongevraagd aan ons zit. Prima verwoord Bluth, heb er weinig aan toe te voegen. Wil alleen nog opmerken dat de houding van mensen richting het dier flink verschil kan maken, bv de mentale gesteldheid, mensen waar psychisch/emotioneel iets 'mis' mee is, dronken mensen, opgefokte mensen ed. maar ook van zichzelf zeer dominante mensen. Dat kind van 1,5 waar Bluth het over heeft, geeft geen enkele dominantie noch dreiging af. Je buik of je hals tonen is kwetsbaarheid en dat doet een dier alleen (terecht) als hij zich veilig genoeg voelt en er het vertrouwen is dat het ook veilig is om dat te doen. Dat of uit pure doodsangst, en dan plast de hond er ook vaak nog bij.

0
73 Bleke Betty

Toevoeging:
Ikzelf heb het liefst (dus voor mijzelf) een dominantie hond met een sterk karakter, zelfverzekerd en een bult zelfvertrouwen. Een perfecte alfa hond dus. Met zo'n hond krijg je als je het goed doet en hem ook in zijn waarde laat (en toch de 'baas' bent) een fantastische band waarin je ontzettend veel kunt leren en je erg veel lol kunt hebben en een maatje hebt voor het leven (zijn levensduur) Elke hond is en kan een leuke hond zijn, maar het is als met alles, hoe meer je er aan tijd, energie, geduld, liefde en vertrouwen in steekt , hoe meer je terugkrijgt.

Ik zie veel teveel mensen die een dier als een soort van een "disposable accessoire" zien, die een levend wezen om zich heen willen hebben als ze zich vervelen, die continu selfies ermee maken maar met een kort riempje de hond sacherijnig snel meenemen op straat, niet voor de hond, nee, om bv de kinderen op te halen en nergens even hun energie kwijt kunnen of de 'sociale contacten' in de buurt in de gaten houden. Ze staan stil te kwekken of constant bezig met die shit-telefoon. Een trieste bedoening (zie je trouwens met ouders en kinderen ook, een treurig gezicht). Ik heb wel te maken gehad met mensen die 3 grote pitbulls in een bench propten en dan de hele dag weggingen. Ik neem aan dat elk weldenkend mens kan bedenken dat zoiets niet goed af gaat lopen. De politie heeft gelukkig in gegrepen voor er een bloedbad had plaatsgevonden. Maar bij hoeveel gebeuren zaken die niet zichtbaar zijn? (ook al net als bij kinderen, alleen kunnen die wel iets vertellen)

Er moet gewoon een diploma komen met de basiskennis over het welzijn en de behoeften van het betreffende huisdier. iedereen neemt maar dieren, hebben er de ballen verstand van en rotzooien maar wat raaak, waar de dieren altijd de dupe van zijn. En soms ook onschuldige mensen.
Zwartboek-
Fokkerij zwaar aan banden-
Diploma-
Jaarlijkse 'APK'
Pittige handhaving- (kan makkelijk betaald worden uit de hondenbelasting-(werkgelegenheid)

1
74 Bleke Betty

@73 “We zijn er zelf ook niet van gediend dat iedereen maar ongevraagd aan ons zit.”

Ik houd er ook niet van als mensen ongevraagd aan me zitten. Punt is hoe ik er op reageer. Als ik een kind tot bloedens toe mishandel heb ik (terecht) een probleem. Ik mag wel grommen maar niet bijten. Dat geldt voor honden ook, als je ze meeneemt in de openbare ruimte, alleen ligt de verantwoordelijkheid dan bij het baasje en niet bij de hond.

Als ik een hond zou hebben die zich niet veilig voelt bij mij of bij mijn huisgenoten, dan zou ik me toch behoorlijk zorgen maken. Dat zou iets zijn om aan te werken wat mij betreft.

@74 Dat laatste ben ik het wel mee eens. Mensen nemen dieren zonder dat ze er verstand van hebben (en zonder dat ze zelf willen accepteren dat ze er geen verstand van hebben). Kwalijk voor de dieren, en bij potentieel gevaarlijke dieren ook kwalijk voor de omgeving.

0
75 Attercopus

@72 Waarom zeg je niet gewoon dat je liegt en ik nergens scheld? Ik heb nergens gescholden in mijn reacties.

Ah, juist. De vraag stond je niet aan, je hebt er geen antwoord op, dus ga je maar piepen over dat de vraag niet oprecht was omdat jij dit zo op wil vatten. Daar begon de vraag trouwens ook niet, dus nu ga je alweer flink de mist in.

Inhoudelijk is het niets meer met je, je bent niet in staat op mijn opmerkingen te weerleggen. Je bent niet in staat om mijn vragen te beantwoorden. Je komt met allerlei ongefundeerde conclusies aanzetten over mij en mijn hond, en dan piep jij over het al dan niet stellen van oprechte vragen? Je hebt toch wel zo'n plaat voor je kop, niet te kort! question

0
76 Bluth

@73 Onze hond heeft geen enkele moeite met kinderen zolang ze maar niet te druk zijn. M'n neefje kan vrijwel alles met de hond doen, totdat 'ie te druk aan het worden is dan is het over en uit.

Nu laat ik vreemde kinderen niet me haar spelen, slechte ervaringen mee in de zin van dat dat kind niet is opgevoed, zelf nooit een hond heeft gehad en niet weet hoe met een hond om te gaan. En dan krijg je boze ouders als je zegt dat dat kind nu moet stoppen.

Iedere hond heeft iets wat het heel erg prettig vindt en zich aan de hand daarvan helemaal overgeeft. Voor onze hond is dat "ruw" wrijven over de buik, dan raakt ze in een soort van trance en komen er allerlei rare en schattige geluidjes uit. Lijkt me niet meer dan logisch dat ze zeer selectief is in wie dit mag doen bij haar. question

0
77 Bluth

@75 "Dat geldt voor honden ook, als je ze meeneemt in de openbare ruimte, alleen ligt de verantwoordelijkheid dan bij het baasje en niet bij de hond."

En de verantwoording van de kinderen ligt bij de ouders. Niemand hoort zomaar een hond te aaien, zeker kinderen niet. Ouders hebben hun kinderen niet onder controle omdat ouders denken dat hun kinderen alles mogen. Het is niet "mag mijn zoontje uw hond aaien?". Nee het is "mama, hond!" en kind rent erop af... En dan ben ik de gemene meneer die het kind terugstuurt naar mama en tegen mama zegt dat ze haar kind onder controle moet houden.

0
78 Bluth

@76 Je bent best koddig hoor, maar ik ben niet zo'n ruziezoeker. Als je op een normale manier meningen wilt uitwisselen, dan hoor ik het wel. Zo niet, dan zul je je lolletje elders moeten zoeken.

0
79 Attercopus

@75 Die verantwoordelijkheid ligt ook bij de ouders en hun kinderen net zoals het baasje en zijn hond.

0
80 solidsteel

@80 Precies, ouder-kind baasje-hond zijn voor een belangrijk deel gelijk. Stel, jouw hond besnuffelt heel vriendelijk mijn kind, en mijn kind reageert door een potlood in zijn oog te rammen. Dan ben ik als ouder volledig verantwoordelijk en aansprakelijk. Ik het is ook mijn verantwoordelijkheid om mijn kind zo op te voeden dat het niet overreageert op zo'n situatie. Stel, mijn kind wil jouw hond vriendelijk aaien, en jouw hond reageert door te bijten. Dan ben jij als baasje volledig verantwoordelijk en aansprakelijk. Verschil is dat jouw hond er voor kan worden afgemaakt en mijn kind niet; we leven immers in een mensenmaatschappij. Het is dus de verantwoordelijkheid van het baasje om de hond zo op te voeden dat het niet overreageert op zo'n situatie, of zorgen dat de hond niet in zo'n situatie kan komen (door hem niet mee te nemen naar de openbare ruimte of te muilkorven).

0
81 Attercopus

@81 Helemaal eens. Ik ben ook altijd blij als ik goed opgevoede kinderen tegen kom die vragen of ze mijn hond mogen aaien.
Want ik ben ze ook al tegengekomen die bvb zijn stok gaan afpakken. Nou dit is wel een van de eerste dingen die je als ouder je kind moet afleren .
Maar meestal lopen de ouders ergens rond, totaal geen oog op hun kinderen en hn gedrag en als het is goed fout gaat kan mijn hond worden afgemaakt.
( Niet echt want ik zal het nooit zover laten kopen,ik zal dat kind wel zelf op zijn plaatst zetten ondanks het gezeik van de ouders daarna)

0
82 solidsteel

@82 Het zou mooi zijn als alle ouders hun kinderen een basale opvoeding 'omgaan met dieren' geven. Maar dat ontslaat de baasjes niet van de taak om hun honden (en andere huisdieren die in de openbare ruimte komen) een basale opvoeding 'omgaan met onhandige/onwetende mensen' te geven. We leven in een druk land en daar kun je geen mensen of huisdieren met een kort lontje hebben.

0
83 Attercopus

@79 Ik wist niet dat je zo gevoelig was.

Door mijn autisme ben ik direct, en dat wil nog weleens "gemeen" overkomen op het internet. Verder niet mijn probleem, gewoon niet zo gevoelig zijn.

0
84 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

En waar gaat dit eindigen. Dat oorlogsgebied wordt straks een zwart gat dat alles naar zich toetrekt en niets meer loslaat. ...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@24 Nee hoor, jij haalt om de haverklap hele teksten uit de koran aan. Jij zit waarschijnlijk hele dagen met je neus in de koran. Dus jij hebt b...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Mac Benac
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Vergeet je uniform niet Geert!...

3 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Wilders: Geen kabinet als er geen stevig pakket komt op gebied van asiel

Inhoudsloos gewauwel van onze Geert om de getatoeëerde elite koest te houden....

4 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Vijf weetjes over de lintjesregen: ‘Onderschat niet hoe zwaar het voor de burgemeester is’

Oh gut, begint die flauwekul weer?...

6 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@23 Die laatste zin van jou bewijst in wezen je grote liefde voor die religie. ...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@20 Het afschaffen van godsdienstvrijheid is heel terecht omdat je in de grondwet al vrijheid van vereniging staat. Waarom zou je iets als godsd...

8 minuten geleden geplaatst door ThWil

Mac Benac
Politie houdt meerdere mensen aan om steekpartij Ter Apel - NieuwRechts.nl

Aldus bruinrechts....

9 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Bop
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@16 Bij gebrek aan goede argumenten. ...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Weetal
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

En wat dacht je van wat Joopzelf doet?...

11 minuten geleden geplaatst door Weetal

NK. App
Pull Down PantieHentai ForceChelseawildePiumi NudeMallu New XxxBroxxxCheap EscotsWww Beeg CimRose Monroe IgIndian Xxx Video DownloadChut ChodnaXxx Hindi FilamTeenkidnap ComWife SeducingWomen SiccoringSwinging Wife First TimeThe Best Of Anal PornFit18 ComPornografia AmadoresTamilaudiosexThreesome Porn VideosCum For BigfootFree Japanese Porn SitesPublic Blow JobsKakey PornBest Anal VideosKajol Ki Sexy MovieMs Hollywood PornBabybellllzzzz LeakedShadbase HotdogBig Black Dick PornPorn SadismBrazzers Bideos FreeHypnopocsTryst AdultLelastartm PornFantasie PornVidéo Pornographique.Extreme ThroatfuckingGta V PornFirst Time Bbc PornEmm LeighHindi Gay Porn VideoExxxtra Smoll.comTarak Mehta Sex VideoSexual Position JackhammerKacey KoxHd Video Sexy BfNubilie PornXnxc Video DownloadJamie Foxworth PornHentai XHentai Creampie CompilationBest Facial PornActrice Porno JaponaiseTessa Lane XxxMikayla Demaiter Only FansWww Sex Video NewKatrina Kaif Katrina KaifCreampie MommyTurkish PornvideosAnal Busty TeensEgy PornPorno PrivateHotsextube ComLoren MinardiXxz ComMamta Kulkarni SexyBrasty SisAnimeporn ComicsNude Japnese WomenDaddy Mommy Daughter PornBest Gay Porn SitesPorn CateogiresRedlights BeX Video FreeGamer Chick PornNaked And Afraid XxxTeen Fuck First TimeItslian Vintage PornGirl Hypnotized PornTie Down PornPorn Videos For Download FreeXnxx VideoiLianna LawsonLana Rhodes HotMallu Saree HotWife At Adult TheaterPorn AdianSuper HentaidSydney Sweeney Nude ScenesPalletoori SexSexomisioneroSophie Dee HdTiny 4k VideosLiterotica AufioJulia Rose LeakedPorn Hd DounlodAva Devine CreampiesOldertubSambaporno . ComTheyloveherstori PornLumi Ray NudeX Vedio MalayalamMaserati XxxMalu XnxTamil Boys PhotoWww.pornor.comFuta Wonder WomanStickers PornosPorntx ApkHentais Em HqKumari SexXvideoauntyMegan Thee Stallion LeakedPyar SexTollywood NipplesGame Of Thromes NudePorn Mothers And SonsDancing Bear CumshotGrupo Pornô Do TelegramSexy Xx X VideoEvil Angel VidsBlack Nude TeenagersRasmi XxxHd Stepmom PornBhumika NudeErotic Soft PornSexvideo CcomLexi Luna FootjobDoggingReagenfoxxفیلم خود ارضاییPornmovies TeensVideos Pornos De GuatemalaCathy Heaven NudeNagaland Sex ComVr JavJack And Jill CreampieCatoon Porn VedioOilyassRandi Khana XxxPornslutNici DeeHajimete No GalVillage Aunty Sex VideosReal First Night VideosSexy Saree ModelSexy Hindi ChutHard Ballbusting