REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Michel: “Ik vertrek in naam van de regering. Twee staatssecretarissen zullen drie N-VA-ministers vervangen”

PolitiekPremier Charles Michel heeft voor het eerst duidelijk gesteld dat hij namens de regering naar Marrakesh gaat. De regering is bij deze dus officieel gevallen. Hij stelt voor dat de twee resterende staatssecretarissen -Philippe De Backer (Open Vld) en Pieter De Crem (CD&V)- de drie N-VA-ministers vervangen. Na zijn terugkeer uit Marrakesh, waar hij in naam van de regering het VN-migratiepact zal goedkeuren, start de premier consultaties met het parlement.

3 reacties

  • Steve Temmerman

    5 jaar geleden
    Hij vertrekt in de naam van de regering...niet in naam van de maatschappij, onze mening telt niet...humaan ja,wie gaat dat betalen het land dieper in de financiële put steken meneer de premier!!!!
  • Stefan Janssens

    5 jaar geleden
    Wat een arrogantie mijnheer de 1ste minister! De grootste partij uit uw regering én een zeer grote meerderheid van uw bevolking zegt overduidelijk NEEN tegen dit pact. Het lijkt me aangewezen dat u naar de Koning stapt ipv op het vliegtuig !
  • Jan Hevert

    5 jaar geleden
    Eindelijk een duidelijk standpunt tegen de spelletjes van de NVA. De NVA vond het goed dat de premier in september al in New York België engageerde voor dit pact. Francken himself heeft namens België lippendienst bewezen aan dit pact. Jambon wou budget voorzien om het in het binnenland te promoten. En opeens, vanaf 30 oktober pas, na jaren onderhandelingen over dit pact, was NVA er tegen! Waarom? Omdat ze hun verkiezingsnederlaag niet konden verteren!