7.1 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
HomePolitiekGroenLinks Purmerend stelt zwarte piet ter discussie

GroenLinks Purmerend stelt zwarte piet ter discussie

Purmerend – GroenLinks stelt in vragen aan het college van Purmerend zwarte piet ter discussie. Volgens de partij moet de organisatie van de sinterklaasintocht, stichting Purmerend Marktstad, volgend jaar een moderne, inclusieve sinterklaasviering houden.

“De pietendiscussie speelt al jaren en is door meerdere maatschappelijke groepen onder de aandacht gebracht, mede daardoor is langzaamaan een transitie ingezet door NTR/het Sinterklaasjournaal. Dat is een transitie die aansluit op de maatschappelijke ontwikkeling. Een deel van de pieten heeft roetvegen, een insteek die als de landelijke transitielijn is te beschouwen. In Purmerend is deze lijn niet gevolgd. De openbare vieringen in Purmerend waren met 100 % zwarte pieten”, aldus de partij.

Het college wordt opgeroepen om in de vergunning van volgend jaar voorwaarden te stellen om het opwekken van discriminerende gevoelens tegen te gaan. Ook moet het college bereid zijn om zo snel mogelijk met de stichting Purmerend Marktstad en de andere organisaties in gesprek te gaan en voor volgend jaar voorwaarden te stellen aan het krijgen van een vergunning om te komen tot een moderne, inclusieve sinterklaasviering.

De beantwoording van de vragen moet, volgens de richtlijnen, binnen 3 weken plaatsvinden

De vragen vindt u hier: Download

De verschijning van Piet moet ook in Purmerend veranderen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Groenlinks ontpopt zich als de herboren Communistische Partij Nederland. Ik zou daar niets mee te maken willen hebben, jullie toch ook niet?

  2. Eenieder die de traditie van Zwarte Piet wil aanpassen maakt zich schuldig aan het onderdrukken van een cultuur. Hetgeen bij internationaal recht verboden is.

  3. Onze voorouders hebben nergens overgeleverd dat de huidskleur van de pekzwarte zoon van Sint Nikolaas wordt veroorzaakt door roet. Er is geen roet in de pijp van het Dodenrijk.

    Integendeel: de Sinterklaasliturgie stelt heel duidelijk dat onze god Zwarte Piet zwart is ALS roet; dus niet VAN roet of DOOR roet.

    Ik heb ook geen idee waarom ons magisch jaarwisselingsritueel van de Sinterklaasviering inclusief zou moeten zijn. De rituelen van andere godsdiensten zijn toch ook niet inclusief? Waarom zouden ongelovigen juist aan ons Sinterklaasritueel moeten mogen meedoen? Laten ze hun eigen godsdienst beginnen en wegblijven van onze godsdienstige rituelen en van onze kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.1 ° C
7.8 °
6.6 °
76 %
1.3kmh
100 %
vr
7 °
za
8 °
zo
10 °
ma
9 °
di
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.