Boulevard-actie voor John valt verkeerd bij politie

De actie van Peter R. de Vries om bij elk optreden in RTL Boulevard de situatie rond John van den Heuvel onder de aandacht te brengen valt slecht bij politie en Justitie. Dat vertelde de misdaadjournalist donderdagavond in de showrubriek. De Vries voert de druk op burgemeester Femke Halsema en de politie op. Hij begon zijn actie woensdag en kwam er donderdag zoals beloofd weer op terug. “Ik heb begrepen dat de oproep van mij bij sommige mensen verkeerd gevallen is.”

Die zijn daar een beetje gepikeerd over, aldus De Vries. “Binnen politie en Justitie werd dat beschouwd als een persoonlijke aanval. Voor alle duidelijkheid: dat is het niet. Ik heb het niet op hen persoonlijk gemunt, maar zij zijn wel verantwoordelijk en daarom ook vind ik dat we hen moeten aanspreken.”

Van den Heuvel is De Vries dankbaar. “Ik vond het hartverwarmend. Ik heb het gezien uiteraard. Ik heb samen met mijn vrouw gekeken en we kregen allebei een brok in onze keel. Ik maak best een heftige periode mee, zonder nou al te dramatisch te willen doen, maar het gaat je niet in de koude kleren zitten. Wat mij gewoon zwaar op de maag ligt is dat ik niet op de studio van Boulevard kan zijn. Dat is een programma dat elke dag aandacht besteedt aan misdaad, ook aan de zwaardere vormen. Ik wil daar gewoon mijn werk kunnen doen.”

Wat Peter heeft uitgesproken, zo voelt dat voor mij ook. Hier moet gewoon heel snel een einde aan komen.”

De Vries: “Minister Grapperhaus – die naam heb ik gisteren niet genoemd, maar noem ik vandaag even – is natuurlijk de man die helemaal aan de top verantwoordelijk is en hij moet ervoor zorgen dat journalisten in ons land hun werk kunnen doen en hier bij Boulevard aan de desk.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen