Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Reserviste loste per ongeluk een schot en gaat in hoger beroep

NIJMEGEN - De 34-jarige reserviste uit Nijmegen die is veroordeeld voor het lossen van een onbedoeld schot, gaat in hoger beroep. Met behulp van een gedragsdeskundige wil de vrijwillige militair bewijzen dat haar strafrechtelijk gezien niets te verwijten valt.

12 reacties

  • M Vries

    5 jaar geleden
    Tja, fout gemaakt? Ja. Vervolgbaar? Ja.Verwijtbaar? Ja.Schuldig? Ja.Strafoplegging noodzakelijk? Nee!Kan zomaar een uitspraak zijn en hierin een hele logische!Succes!!
  • Toon Hoog

    5 jaar geleden
    Je moet het wapen in een veilige richting wijzen voor het geval dat het fout gaat. Dan doet ze dat voor het geval dat het fout gaat en dan is het ook niet goed.
  • Alfred

    5 jaar geleden
    Beste Wim, hoezo 'lekker makkelijk wijzen naar een individu?' Weet u wat lekker makkelijk is? Altijd je maar weer verschuilen achter 'Ja maar, bij de baas deugt dit niet, etc' Dat klopt, maar dat maakt deze reservist niet minder onachtzaam! Als jouw maat halfdood wordt afgevoerd met een schotwond in z'n buik door toedoen van een slordige collega, zeg je dan ook 'Ah jou, maar jouw baas, die maakt pas fouten!' Fouten maken kan, maar dan ook de verantwoordelijkheid nemen voor je handelen. En anders veilig op kantoor blijven zitten ipv paar keer per jaar soldaatje willen spelen als reservist...
  • tgm beuningen

    5 jaar geleden
    Wat ze al niet verzinnen om iets wat overduidelijk krom is recht te kunnen praten, inclusief verwijzen naar een rechterlijke dwaling... :-(Als onbewust gemaakte fouten ineens geen aan te rekenen fouten meer zijn, is 99% van de fouten niemand meer aan te rekenen, totale kletskoek dus dit verweer.
  • Adrie

    5 jaar geleden
    Tijden mijn rekrutentijd als dienstplichtige in Ossendrecht kregen we instructie in het werpen van handgranaten. Het peloton stond in de bunker en één voor één moesten we naar buiten om vanachter een muurtje een granaat te werpen. De instructeur/wachtmeester trok te midden van ons de veiligheidspin uit een scherpe granaat - om die er vervolgens weer in te stoppen. Volkomen onverantwoord! Zo bracht hij het leven van ons allemaal in gevaar.Nee, hij kreeg geen boete! Slechts een berisping.