U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 2
Twee boswachters van de Oostvaardersplassen hebben om overplaatsing gevraagd, omdat ze niet bereid zijn om gezonde dieren dood te schieten. ...

6 maanden geleden door Nu.nl


En afgelopen winter wilden ze ook geen zwakke zieke dieren afschieten...

1 Topperz    
6 maanden geleden door Topperz
2
Meld

Als dat in je taakomschrijving staat en je wilt het niet doen, dan moet je een andere baan gaan zoeken, en liefst een waarbij je niet de hele dag lekker in de vrije natuur kunt wandelen.
Probeer eens een echte baan??

2 Hans    
6 maanden geleden door Hans
4
Meld

Trouwens, dat afschieten zal niet leuk zijn, maar wel nuttig, en zolang het vlees wordt gebruikt voor consumptie, en de huid om leer van te maken, heb ik er geen moeite mee. Wel jammer dat men het daar zo uit de hand heeft laten lopen. Ze hadden dat jaren geleden al moeten aan zien komen, en toen direct ingrijpen, dan was het aantal nog een stuk lager geweest. Waarschijnlijk is dat ook dezelfde periode als waarin die twee boswachters hebben zitten te snurken onder een boom.

3 Hans    
6 maanden geleden door Hans
4
Meld

Poster Hans heeft geen flauw idee wat een boswachter doet op een dag, da's wel duidelijk. Van beledigen weet hij echter alles. question

Ik geef deze boswachters groot gelijk en zou die opdracht (die van de Provincie, de baas van SBB) komt, óók weigeren. Want het gaat volledig tegen hun beroepsethiek in, waarin duidelijk beschreven staat wat wel, en wat niet geschoten zou mogen worden. Maar daar gaat de Provincie volledig aan voorbij. Ze worden dan ook gewoon overgeplaatst naar andere gebieden.

Verder beste Hans, heb je totaal niet in de gaten hoe deze wantoestanden in de OVP zo gegroeid zijn. Er was een prima plan, daar is zo'n 30 jaar aan gewerkt. Tot Dom Nederland koos voor een centrum-rechtse regering en staatssecretaris Henk Bleker nog geen week na z'n aanstelling besloot om het laatste deel van het Natura2000-project vwb Oostvaardersplassen, stil te leggen en te schrappen. "Bezuinigen" was zijn opdracht. Het enige wat nog moest gedaan worden, was een corridor aanleggen naar de Veluwe, en een ecoduct over het water. Het geld daarvoor was eigenlijk al rond, en er oesten een aantal landbouwers schadeloos gesteld worden. Bleker schrapte het hele plan.
Dat zorgde er voor dat de dieren niet konden migreren, zoals de bedoeling was. Ze werden opgesloten met een hek er omheen. Foute boel. Toch begon er zich al een evenwicht in te stellen en het ging goed.

tot er een stel onwetende nitwits kwamen die om aandacht verlegen zaten, en begonnen te brullen "dat die dieren honger hadden!" Nee, ze teerden, zoals dieren al miljoenen jaren doen, in op hun vetreserves en zagen er mager uit. Logisch, zo in de winter. Heel normaal, en de sterfte was niet hoger dan in welk ander natuurgebied dan ook. Maar de wetenschappelijke argumenten verloren het van de emotionele nitwits, helaas. En zo begon er een naar,ambtelijk balletje te rollen wat resulteerde in bijgevoerde dieren, die alsnog stierven, maar nu met volle maag, werd geconstateerd. Want het hele metabolisme van die dieren was afgesteld op "standje-zuinig" want het is winter. En opeens was daar voedsel. Hun lichamen konden dat niet aan en de boswachters vonden dode dieren met volle magen.
Er waren zelfs dieren die gestikt waren in de bindtouwen die men niet van de strobalen had afgehaald. Echte domme stadslui die zich met dingen gingen bemoeien waar ze geen snars verstand van hadden, met de dood van dieren tot gevolg!
Allemaal zooo zonde zoals onwetendheid en onkunde de regie in deze discussie overnamen.

En nu zijn de OVP dus gedegradeerd tot vleeskweekterrein, net als de Veluwe. Want daar worden de zwijnen massaal illegaal bijgevoerd, zodat er maar veel biggen worden geboren en dan hebben de jagers weer een reden om te brullen "dat er teveel biggen zijn!" Dan krijgen ze weer opdracht om die te schieten. Lekker verdienmodel, en nu de OVP ook net zo'n verdienmodel.

De mens is een zeer agressieve, niet zo slimme primaat die de hele wereld vernietigt. En in Nederland gaat het al net zo, helaas...

4 weerman    
6 maanden geleden door weerman
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet heeft bij 'habe es nicht gewusst&...
De Forum voor Democratie-leider reageert op d...

1 dag geleden door NOS

Brexit Partij : EU opent onderzoek naar kwist...
Europees Parlementair quaestor dringt aan op...

16 uur geleden door Crannbuidhe

Congresleden VS mogen van rechter financi&eum...
De Amerikaanse president Donald Trump kan het...

1 dag geleden door Nu.nl

Aan de kiezers van Nederland
Als je een snelle totstandkoming wilt van het...

4 uur geleden door Dirk2137

Kiezers zijn helemaal niet zo boos op de EU a...
Bijna alle politieke partijen spelen in hun c...

1 dag geleden door Mrs. K


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Bezorgde Europeaan
Victoria Beckham drinkt ‘maanwater’ om te...
Na deze gratis Nieuwskoerier reclame @4 is er...

minder dan een minuut geleden door Bezorgde Europeaan

Criticaster
Werken met een lege maag: waar heb je recht o...
@59 Jij mag het een dooddoener vinden, ik den...

minder dan een minuut geleden door Criticaster

Vwpeter
Groningers woedend, boeren voeren actie: ‘D...
@17Je ledje is stuk....

minder dan een minuut geleden door Vwpeter

DeDraakslang
"Thierry Baudet haat vrouwen" / Niet uitgezo...
dat kanaal heeft wel meer grappige filmpjes.....

minder dan een minuut geleden door DeDraakslang

moeder
Massa-immigratie? Welke massa-immigratie?...
@3Inderdaad +++++++++++++...

minder dan een minuut geleden door moeder

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig