Binnenland
  • 2
Twee boswachters van de Oostvaardersplassen hebben om overplaatsing gevraagd, omdat ze niet bereid zijn om gezonde dieren dood te schieten. ...

3 maanden geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
4

En afgelopen winter wilden ze ook geen zwakke zieke dieren afschieten...

1 Topperz    
3 maanden geleden door Topperz
2
Meld

Als dat in je taakomschrijving staat en je wilt het niet doen, dan moet je een andere baan gaan zoeken, en liefst een waarbij je niet de hele dag lekker in de vrije natuur kunt wandelen.
Probeer eens een echte baan??

2 Hans    
3 maanden geleden door Hans
4
Meld

Trouwens, dat afschieten zal niet leuk zijn, maar wel nuttig, en zolang het vlees wordt gebruikt voor consumptie, en de huid om leer van te maken, heb ik er geen moeite mee. Wel jammer dat men het daar zo uit de hand heeft laten lopen. Ze hadden dat jaren geleden al moeten aan zien komen, en toen direct ingrijpen, dan was het aantal nog een stuk lager geweest. Waarschijnlijk is dat ook dezelfde periode als waarin die twee boswachters hebben zitten te snurken onder een boom.

3 Hans    
3 maanden geleden door Hans
4
Meld

Poster Hans heeft geen flauw idee wat een boswachter doet op een dag, da's wel duidelijk. Van beledigen weet hij echter alles. question

Ik geef deze boswachters groot gelijk en zou die opdracht (die van de Provincie, de baas van SBB) komt, óók weigeren. Want het gaat volledig tegen hun beroepsethiek in, waarin duidelijk beschreven staat wat wel, en wat niet geschoten zou mogen worden. Maar daar gaat de Provincie volledig aan voorbij. Ze worden dan ook gewoon overgeplaatst naar andere gebieden.

Verder beste Hans, heb je totaal niet in de gaten hoe deze wantoestanden in de OVP zo gegroeid zijn. Er was een prima plan, daar is zo'n 30 jaar aan gewerkt. Tot Dom Nederland koos voor een centrum-rechtse regering en staatssecretaris Henk Bleker nog geen week na z'n aanstelling besloot om het laatste deel van het Natura2000-project vwb Oostvaardersplassen, stil te leggen en te schrappen. "Bezuinigen" was zijn opdracht. Het enige wat nog moest gedaan worden, was een corridor aanleggen naar de Veluwe, en een ecoduct over het water. Het geld daarvoor was eigenlijk al rond, en er oesten een aantal landbouwers schadeloos gesteld worden. Bleker schrapte het hele plan.
Dat zorgde er voor dat de dieren niet konden migreren, zoals de bedoeling was. Ze werden opgesloten met een hek er omheen. Foute boel. Toch begon er zich al een evenwicht in te stellen en het ging goed.

tot er een stel onwetende nitwits kwamen die om aandacht verlegen zaten, en begonnen te brullen "dat die dieren honger hadden!" Nee, ze teerden, zoals dieren al miljoenen jaren doen, in op hun vetreserves en zagen er mager uit. Logisch, zo in de winter. Heel normaal, en de sterfte was niet hoger dan in welk ander natuurgebied dan ook. Maar de wetenschappelijke argumenten verloren het van de emotionele nitwits, helaas. En zo begon er een naar,ambtelijk balletje te rollen wat resulteerde in bijgevoerde dieren, die alsnog stierven, maar nu met volle maag, werd geconstateerd. Want het hele metabolisme van die dieren was afgesteld op "standje-zuinig" want het is winter. En opeens was daar voedsel. Hun lichamen konden dat niet aan en de boswachters vonden dode dieren met volle magen.
Er waren zelfs dieren die gestikt waren in de bindtouwen die men niet van de strobalen had afgehaald. Echte domme stadslui die zich met dingen gingen bemoeien waar ze geen snars verstand van hadden, met de dood van dieren tot gevolg!
Allemaal zooo zonde zoals onwetendheid en onkunde de regie in deze discussie overnamen.

En nu zijn de OVP dus gedegradeerd tot vleeskweekterrein, net als de Veluwe. Want daar worden de zwijnen massaal illegaal bijgevoerd, zodat er maar veel biggen worden geboren en dan hebben de jagers weer een reden om te brullen "dat er teveel biggen zijn!" Dan krijgen ze weer opdracht om die te schieten. Lekker verdienmodel, en nu de OVP ook net zo'n verdienmodel.

De mens is een zeer agressieve, niet zo slimme primaat die de hele wereld vernietigt. En in Nederland gaat het al net zo, helaas...

4 weerman    
3 maanden geleden door weerman
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Vrouw van Arnoud van Doorn en lid Haagse isla...
Een lid van de Islamitische Partij van de Een...

15 uur geleden door Inter

Buitenechtelijk kind Pechtold geboren
Anne Lok, de ex-minnares van Alexander Pechto...

21 uur geleden door Crezee

Wilders opent petitie: Rutte 3 moet opstappen...
De PVV lanceert vandaag een petitie waarmee m...

16 uur geleden door Hadito

Zwangere vrouwen willen Jesse Klaver als vade...
Zwangere vrouwen en jonge moeders zien GroenL...

1 dag geleden door Inter

Vader in het centrum van uitbraak van mazelen...
Bilodeau gelooft dat een van zijn drie zonen...

20 uur geleden door DaSilva


ADVERTENTIE


Laatste reacties
LoydMorris
Waylon bijt van zich af na kritiek op Queen-s...
Als hij zo zou zingen als deelnemer bij "de V...

3 minuten geleden door LoydMorris

RonMVV
Kwart Nederlanders houdt stuur liever in eige...
@1 En in de andere een sigaret ...

7 minuten geleden door RonMVV

LoydMorris
Kwart Nederlanders houdt stuur liever in eige...
En de rest heeft liever een telefoon in z'n h...

9 minuten geleden door LoydMorris

RonMVV
Jongen zonder hersens leeft toch normaal...
@17 Dank dat bijna iedereen dat wel sn...

10 minuten geleden door RonMVV

Conradijntje
Stroom en gas bij ons veel duurder dan in buu...
@26 Nee hoor Het volgende zogenaamd groene pr...

10 minuten geleden door Conradijntje

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig