Binnenland
  • 2
Twee boswachters van de Oostvaardersplassen hebben om overplaatsing gevraagd, omdat ze niet bereid zijn om gezonde dieren dood te schieten. ...

11 dagen geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
4

En afgelopen winter wilden ze ook geen zwakke zieke dieren afschieten...

1 Topperz    
11 dagen geleden door Topperz
2
Meld

Als dat in je taakomschrijving staat en je wilt het niet doen, dan moet je een andere baan gaan zoeken, en liefst een waarbij je niet de hele dag lekker in de vrije natuur kunt wandelen.
Probeer eens een echte baan??

2 Hans    
11 dagen geleden door Hans
4
Meld

Trouwens, dat afschieten zal niet leuk zijn, maar wel nuttig, en zolang het vlees wordt gebruikt voor consumptie, en de huid om leer van te maken, heb ik er geen moeite mee. Wel jammer dat men het daar zo uit de hand heeft laten lopen. Ze hadden dat jaren geleden al moeten aan zien komen, en toen direct ingrijpen, dan was het aantal nog een stuk lager geweest. Waarschijnlijk is dat ook dezelfde periode als waarin die twee boswachters hebben zitten te snurken onder een boom.

3 Hans    
11 dagen geleden door Hans
4
Meld

Poster Hans heeft geen flauw idee wat een boswachter doet op een dag, da's wel duidelijk. Van beledigen weet hij echter alles. question

Ik geef deze boswachters groot gelijk en zou die opdracht (die van de Provincie, de baas van SBB) komt, óók weigeren. Want het gaat volledig tegen hun beroepsethiek in, waarin duidelijk beschreven staat wat wel, en wat niet geschoten zou mogen worden. Maar daar gaat de Provincie volledig aan voorbij. Ze worden dan ook gewoon overgeplaatst naar andere gebieden.

Verder beste Hans, heb je totaal niet in de gaten hoe deze wantoestanden in de OVP zo gegroeid zijn. Er was een prima plan, daar is zo'n 30 jaar aan gewerkt. Tot Dom Nederland koos voor een centrum-rechtse regering en staatssecretaris Henk Bleker nog geen week na z'n aanstelling besloot om het laatste deel van het Natura2000-project vwb Oostvaardersplassen, stil te leggen en te schrappen. "Bezuinigen" was zijn opdracht. Het enige wat nog moest gedaan worden, was een corridor aanleggen naar de Veluwe, en een ecoduct over het water. Het geld daarvoor was eigenlijk al rond, en er oesten een aantal landbouwers schadeloos gesteld worden. Bleker schrapte het hele plan.
Dat zorgde er voor dat de dieren niet konden migreren, zoals de bedoeling was. Ze werden opgesloten met een hek er omheen. Foute boel. Toch begon er zich al een evenwicht in te stellen en het ging goed.

tot er een stel onwetende nitwits kwamen die om aandacht verlegen zaten, en begonnen te brullen "dat die dieren honger hadden!" Nee, ze teerden, zoals dieren al miljoenen jaren doen, in op hun vetreserves en zagen er mager uit. Logisch, zo in de winter. Heel normaal, en de sterfte was niet hoger dan in welk ander natuurgebied dan ook. Maar de wetenschappelijke argumenten verloren het van de emotionele nitwits, helaas. En zo begon er een naar,ambtelijk balletje te rollen wat resulteerde in bijgevoerde dieren, die alsnog stierven, maar nu met volle maag, werd geconstateerd. Want het hele metabolisme van die dieren was afgesteld op "standje-zuinig" want het is winter. En opeens was daar voedsel. Hun lichamen konden dat niet aan en de boswachters vonden dode dieren met volle magen.
Er waren zelfs dieren die gestikt waren in de bindtouwen die men niet van de strobalen had afgehaald. Echte domme stadslui die zich met dingen gingen bemoeien waar ze geen snars verstand van hadden, met de dood van dieren tot gevolg!
Allemaal zooo zonde zoals onwetendheid en onkunde de regie in deze discussie overnamen.

En nu zijn de OVP dus gedegradeerd tot vleeskweekterrein, net als de Veluwe. Want daar worden de zwijnen massaal illegaal bijgevoerd, zodat er maar veel biggen worden geboren en dan hebben de jagers weer een reden om te brullen "dat er teveel biggen zijn!" Dan krijgen ze weer opdracht om die te schieten. Lekker verdienmodel, en nu de OVP ook net zo'n verdienmodel.

De mens is een zeer agressieve, niet zo slimme primaat die de hele wereld vernietigt. En in Nederland gaat het al net zo, helaas...

4 weerman    
10 dagen geleden door weerman
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nederland wordt voller, armer en islamitische...
Als partijen als D66 en GroenLinks hun zin kr...

1 dag geleden door Kiki

Wij zijn geen racisten. Maar het volk is boos...
Deze maand ontstond in België politieke chaos...

24 uur geleden door chouffleur

Vanaf volgend schooljaar ook gratis vaccin te...
Vlaanderen trekt extra geld uit om vaccins aa...

1 dag geleden door kwatta

Mars tegen Marrakesh: Eigen volk eerst
Volgens de Belgische politie hebben 5500 mens...

1 dag geleden door AD

Melania Trump vreest voor Donalds gezondheid...
Melania Trump maakt zich zorgen over de stres...

1 dag geleden door Denisova


ADVERTENTIE


Laatste reacties
BlackNinja
Aryan van 3 jaar verdrinkt bijna bij eerste z...
Waanzin. Je ontzegt ouders de aanwezigheid bj...

minder dan een minuut geleden door BlackNinja

gaulette
Aryan van 3 jaar verdrinkt bijna bij eerste z...
Ik heb vroeger zwemles gegeven aan 4 tot 5 ja...

minder dan een minuut geleden door gaulette

Wendel
Duitse politie schiet man dood op straat...
https://www.t-online.de/nachrichten/panorama/...

minder dan een minuut geleden door Wendel

TonAlias
’Invloed Nederland op klimaat lijkt nihil...
Hier wordt heel wat onder tafel doorgeschoven...

1 minuut geleden door TonAlias

Defcte burger
Baudet krijgt gelijk over de onvermijdelijke ...
@18 Wat gebeurd er met de stempas die in de...

1 minuut geleden door Defcte burger

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig