De grens tussen Israël en Libanon.
Volledig scherm
De grens tussen Israël en Libanon. © AFP

VN bevestigen bestaan van “Hezbollah-aanvalstunnel” van Libanon naar Israël

De VN-missie in Libanon (Unifil) heeft vandaag het bestaan van een tunnel aan de Israëlisch-Libanese grens bevestigd. Dat gebeurde twee dagen nadat het Israëlische leger een operatie lanceerde om naar eigen zeggen "aanvalstunnels" te vernietigen, die de Libanese Hezbollah had gegraven om de grens met Israël te kunnen oversteken. 

5 reacties

  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    en aan zulke organisaties geven wij ons geld?
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Israel bezet dan ook als sinds 1948 de Pallestijnse staat ! Ik wil eens zien als Morgen de Moslims hier ons land inpalmen en innemen wat wij zouden doen of zeggen ? De Pallestijnen worden zwaar gediscrimineerd door de Joden! Hoeveel Pallestijnen zijn er gedood in heel die 70j denk je ? meer dan een miljoen gedood door de Israeli en 5 miljoen ontheemden naar het buitenland gevlucht ! Ze mogen niet terug keren van de Joden !
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    allee nu wereldwijd een nieuwe wet maken ,het is verboden om tunnels te graven,in belgie zal er wel een regerings crisis over gaan bestaan
  • Sharon Debeul

    5 jaar geleden
    De ene sluipt met stealth vliegtuigen in andermans land binnen, de andere met tunnels.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Iran is de drijvende kracht hierachter. Of je nu voor of tegen Trump bent, je moet toegeven dat hij met het intrekken van de deal met Iran gelijk had.
  1. LIVE MIDDEN-OOSTEN.  Dode bij bombardement op militaire basis in Irak - Twee doden bij Israëlische operatie op Westelijke Jordaanoever
    Play
    UPDATE
    649

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. Dode bij bombarde­ment op militaire basis in Irak - Twee doden bij Israëli­sche operatie op Westelijke Jordaanoe­ver

    Een man is vrijdag het Iraanse consulaat in Parijs binnengedrongen en heeft volgens media gedreigd zichzelf op te blazen om “wraak te zoeken voor de dood van zijn broer”. De politie heeft het gebied direct afgezet en speciale eenheden hebben de man overmeesterd. Hij bleek geen explosieven bij zich te hebben. De Europese Unie legt ondertussen voor het eerst sancties op aan Israëlische kolonisten vanwege geweld tegen Palestijnen. Binnen onze federale regering is enkel de MR nog niet overtuigd van de erkenning van de Palestijnse staat. Dat werd vrijdag vernomen na afloop van het kernkabinet. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”
    Livios

    Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoor­de manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”

    Leuven kampt al maanden met een serieuze muizenplaag. Herkenbaar? Zie jij ook regelmatig knaagdieren door je tuin rennen? Of is er geknaagd aan voedselverpakkingen in je kelder of tuinhuis? Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je op een duurzame én diervriendelijke manier muizen en ratten weert – of hoe je voorkomt dat je er überhaupt ooit last van hebt.