door rolstoeltje in Binnenland  ·  75 Reacties

  • 4
  • 852x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@1 Wat is het percentage in de steden , waar ze meestal verblijven?

6
51 solidsteel

Zegt dat maar tegen mensen die al 15 jaar op een huurwoning wachten of ze een verkeerd beeld hebben dat arabieren voorrang krijgen op de woningmarkt.

5
52 DNEUS14

* Verwijderd door de redactie *

53 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

54 E.Meel

@1 " maar 5% moslim is"

Ach ja,,, is dat dat onderzoek waarbij men de jongeren onder de 18 jaar niet meetelt, en waarbij het er om ging of men zich moslim 'voelde' ipv feitelijk is ?

"kwart van de inwoners immigrant"
Inderdaad heeft 1 op 4 NL'ers een 1e of 2e generatie migratieachtergrond.
Dat is de gebruiklijke maatstaf bij 'allochtonen'. Suggestief dat men dan zich opeens beperkt tot alleen mensen die niet in NL geboren zijn.

4
55 Tepelteefje

@54 Om even te laten lezen dat je zoals altijd onzin verkondigd!

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/woningnood-maakt-plaats-voor-leegstand~b67f5dd5/

4
56 Zie Hier

In 1960 was de NL bevolking 12 miljoen. Nu 17.2 miljoen. NL vergrijsde vanaf ongeveer 1960. Sinds die tijd wordt de bevolking dus aangevuld door immigranten, voornamelijk uit moslim-landen, tot die 12 miljoen, plus die 5.2 miljoen.

Dan zijn er hier dus zeker 6 miljoen immigranten sindsdien, en wel hoofdzakelijk niet-westerse allochtonen, waarvan het grootste deel moslim.

Het hele artikel is één grote leugen om ons zand in de ogen te strooien en koest te houden. Offficieel is trouwens meer dan de helft van de grote steden allochtoon. Ook dat toont aan dat er hier heel erg gelogen wordt.

7
57 Wendel

@3 "seksuele intimidatie"

Vertoont een relatieve oververtegenwoordiging van personen met niet-westerse migratieachtergrond.
Net zoals de meeste statistieken aangaan de criminaleit, veroordelingen, detentie etc.

4
58 Tepelteefje

@55 Het andere probleem is dan weer dat een aantal mensen "allochtoon" gelijkstelt met moslims/buitenlanders.

Ik ben ook een allochtoon... :-O

2
59 Bluth

@59 Het valt ook niet allemaal mee, het is best een ingewikkelde materie,, waarbij verschillende begrippen/percepties snel door elkaar gebruikt worden.

1
60 Tepelteefje

@59 "Ik ben ook een allochtoon"

Allochtoon ben je al gauw, een soort containerbegrip.
Ik heb tal van allochtone collega's, vrienden en vriendinnen gehad.
Zo goed als nooit een issue geweest, laat staan problemen mee gehad.
Het is bekend dat met name de niet-westerse 'allochtonen', met veelal een andere culturele & religieuze achtergrond, de kiezel in de schoen zijn.
En zelfs dan zijn er ook in die groep verschillen. Een Israeliër is geen Algerijn, is geen Chinees, is geen Somalïer etc ...

2
61 Tepelteefje

@ 9 Begrijpend lezen is niet uw sterkste punt.
Lees het nog een keer zou ik zeggen, misschien dat het dan doordringt.
Maar om jouw iets uit te leggen valt niet mee, hint, het staat tussen haakjes.

3
62 Positivo

"Immigratie wordt in de meeste landen enorm overschat. Nederlanders denken dat een kwart van de inwoners immigrant is, dus niet geboren in Nederland. "

Dáár zit hem het verschil, namelijk in de definitie die Ipsos voor allochtoon hanteert, zoals gewoonlijk. Iedereen die geboren is in Nederland is volgens hun definitie autochtoon. Terwijl de derde generatie moslims vaak, niet altijd, fanatieker anti-autochtoon is dan hun ouders en grootouders.

In Nederland wordt tenminste nog de definitie gehanteerd, dat als één van de beide ouders in het buitenland is geboren, is diegene allochtoon. In het begin was de definitie ruimer, maar dat is dus veranderd om het aantal allochtonen naar beneden te kunnen liegen.

En dan te bedenken dat mensen in Zimbabwe en Zuid-Afrika, zolang ze blank zijn, rustig mogen worden doodgemarteld en beroofd van al hun eigendommen omdàt ze blank zijn, ze "horen daar niet thuis", óók de achtste, negende, tiende generatie niet. Maar in Europa krijgen ze geen asiel. Ook niet sinds de president van Zuid-Afrika officieel achter de plaasmoorden is gaan staan en zelfs heeft aangekondigd, alle blanken, dus puur op huidskleur, te zullen onteigenen.

6
63 Wendel

@53 Dat is juist het punt. Jij vraagt naar mijn mening en ik geef dus mijn eerlijke mening. Jij grijpt vervolgens naar de meldknop omdat mijn eerlijke mening jou niet aanstaat. Moet je allemaal zelf weten, maar ga niet huilen dan. Normale discussies zijn met jou niet mogelijk.
Jij bent gewoon compulsief twistziek.

3
64 Hans Brinker

@64 Doet me vaak denken aan Cassius Catastrofus (Asterix & Obelix: de Intrigant) http://in02.hostcontrol.com/resources/59bd3e2aed68fb/f537a74438.GIF

2
65 JackKropotkin

@63 Ipsos hanteert geen definitie voor allochtoon, maar eentje voor immigrant. En een immigrant is per definitie niet geboren in het land waar hij/zij woont.

1
66 Smiling

"We zitten er ver naast als we worden gevraagd om getallen te schatten over bijvoorbeeld immigratie, werkloosheid of klimaatverandering."

Zie je veel terug hier op Nieuwskoerier, dat mensen maar wat blaten zonder zich eerst goed te informeren.

1
67 Weet geen naam

"Immigratie wordt in de meeste landen enorm overschat. Nederlanders denken dat een kwart van de inwoners immigrant is, dus niet geboren in Nederland. Het werkelijke aandeel is veel minder, namelijk 12%."
Hier zitten de 3e en 4e generatie kutmarokkanen dus niet bij. Laat je niet belazeren.
In 2016 was 62,6%(!!!!) van de gevangenispolulatie allochtoon. Waarvan 44,5% niet-westers. http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=82321ned

Een godvergeten migratieRAMP.

3
68 grovi

Er wordt dus door mensen gezegd dat ze denken dat een kwart van de bevolking een migratie achtergrond heeft.
De eerste reactie in dit topic heeft het dan over het "echte" getal van 12%.
Kijk je dan op de link in @11 dan is de eerste zin die je kan lezen deze>> "... Inmiddels heeft 23 procent van de Nederlandse bevolking een migratieachtergrond. ..."

Da's een link van het CBS.
Wie moeten we dan geloven? De eerste reaguurder in dit topic (die niet echt bekend staat om de eerlijke feiten), of het CBS?

1
69 xtremy

@26 Jij bent degene die de cijfers doorziet. Ze zijn gemanipuleerd om de algemene beleving af te zwakken. Als je de CBS cijfers bekijkt is gewoon 25% van de Nederlanders iemand die of immigrant is of een autochtone achtergrond heeft maar hier wel geboren kan zijn. In grote steden als Den Haag, Amsterdam of Rotterdam heeft meer dan 50% op de een of andere manier allochtone roots.
Dat is wat de mensen zien die hun inschatting geven. Ook zie je bij het CBS welke groepen mensen het meest in de misdaadlijstjes voorkomen ook dit zit een flink stuk boven de IPsos cijfers en een beetje onder de cijfers van de geïnterviewde mensen. Er is populisme die het uitvergroot maar clubjes als IPsos manipuleren net als bepaalde ministeries dat doen. Met andere woorden zoals het nu lijkt krijgen we de meest eerlijke cijfers van het CBS. Laten we ons dus storten op de werkelijkheid en hier op korte termijn iets mee gaan doen en daarnaast een lange termijn visie ontwikkelen zodat Nederland leefbaarder wordt dan het nu is de vrouwen zonder lastig gevallen te worden weer over straat kunnen en het wederzijds respect weer gaat groeien want daarin zijn we echt de weg kwijt.

1
70 jdj

@68 Ik vind dat het CBS net als in andere landen ras en afstamming bij moet houden ongeacht welke generatie het betreft.
Ze verzuimen anders om het het reële beeld te tonen.

3
71 21st Century Guy

@69 Ik zou voor het CBS gaan zal ook niet 100% zijn maar tot zeker 95%

0
72 Zie Hier

60 % immigranten uit niet westerse landen , noem het maar weinig

0
73 chouffleur

@72 Ja, sterker nog, al zou mijn buurmans opa's neefje het zeggen, dan nóg was dat geloofwaardiger dan die van de eerste reactie in dit topic.

0
74 xtremy

@69
Hou er niet van mezelf te 'citeren', maar zie #68. De misleiding van - nu weer - het AD zit 'm in "dus niet geboren in Nederland". Ja, dat blijft het cijfer lager. Nog extreem hoog, maar lager.

2
75 grovi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Column | En toen verdween ook supermarkt De Bruijn uit Nootdorp

Klopt wel. Nederland verandert onder invloed van de macht van de grote bedrijven. De vraag is moeten we die grote bedrijven wel willen hebben. M...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Het hele EU systeem ondermijnt de democratie. Als een staat democratisch wil zijn dan moet je uit de EU. De EU gaat tegen het principe van democ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
ZZP-docent per uur bijna twee keer zo duur

Dat lossen ze niet 123 op. En mensen die een hoog tarief gewend zijn terug zetten naar een laag tarief gaat met zoveel agressie gepaard. We ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

3 uur geleden geplaatst door rebo

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

3 uur geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

5 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

5 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

5 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Zoya Rathore HotBall SuckingNude Girls Porn VideosBustylegendsMya LovelyNaomi Wu NakedPlay Force OneSex Video ComBellessq PornXvifoesAllison Brie BoobsDorcelvisionCrying Hardcore4k P O R NWet Kitty PornFriend Wife XxxKhalifa Ka VideoKiara Advani Hot NudeMia Khalifa Ki Video17 SexSalman SexQuadrinhopornoHairy Pussy PhotosGay Cattoon PornTamil Old SexIce Spice HentaiAnimated Animals PornPorn Star Video IndianR CumslutsVintage Erotica FormsArianna MariePolly PetrovaSexso GratisSaracheeky NudeBangla Sex Video Bangla Sex VideoVillage Sex DownloadAmmonite Sex SceneHindi Sex DehatiUllu Original Web SeriesBig Tits LesbianpornBrookemonk BoobsLesbianas OnlyfansXxxxxx9Hooked Up HentaiKorean Porn Full MovieHd Korean Porn MoviesKatrina Kaif HotAriel Pure Magic Wearing Blue PantsLesbian Furry PornMikailadancer Onlyfans LeakSpankbank.comMalaika Arora NudeVideos SuckingTamil Por VideosThephatnessBokep Streaming IndonesiaGak Trizzy Gay PornKesbian XxxHandsome Nude MenIshuzoku ReviewersMom Cheating PornMarwadi SuhagratKannada Real SexAmerican Pie PornBlow Job At A PartyLesiban XxxDeepfakekpopسكس سودSamara Weaving NudeLesbain Strapon AnalLicking CockRsrvr-014Delhi Mms KandCollege Girl PussyChanging Room SpyingDoushinVerporno.Free Desi Xxx VideoSombrahentaiAdriana Checkik LesbianBangladeshi PornTokyo Ghoul HentaiAmouranth Onlyfans PornCubana Lust NudeBlak PornstarsPorn TimePorn KitchenGloryholecumswallowsTubesafaruHd Sexxx MoviesSuck My DickyBeyonces TitsDesi Xnxx ComNicolette Shea InstagramDesnudas En La PlayaHorny PolicemanHot Pornography VideosHolly Michaels XxxReaganfoxx PornSexy Mom PormTiaviaImagefap.cxomNude Lesbian TeenagersCaitlin Bell PornRebel Rhyder DeepthroatAv电影TwpornostarsPregnant Indian Teen Sex GalleriesNatalaya NemchinovaVictoria LombaCzech BrothelJoclyn James PornPornstar DieIndian Hot Web SeriesDesi KatteyTik Tok Nude VideosBest Twitter.pornVickie VetteKambi Trolls MalayalamMisscassiOmegle 18Dad Sucks CockCam AdultoI Wantclips.comGfbfxxxFirst Night Xnxx VideosXxx Boobs XxxSxyyprnDeep SebukeBlack PornstarTeens CumingCute SexygirlsDesi Viral SexBest Hentai Porn SiteFilme Pt AdultiChole VevrierAmmy_rouseCocks AnimeAmy Anderssen BoobsVelma Cosplay PornKay Lovely OnlyfansKarups OwSexe FilmJe MontremasextapeChatirbate FrHd Indian Fucking Videos3d Porn CartoonCosplayporntubePono FrançaisXnxx Negrad