Can Dündar, ex-hoofdredacteur van de krant Cumhuriyet in september van dit jaar. De man vluchtte drie jaar geleden naar Duitsland.
Volledig scherm
Can Dündar, ex-hoofdredacteur van de krant Cumhuriyet in september van dit jaar. De man vluchtte drie jaar geleden naar Duitsland. © REUTERS

Turkse jacht op critici: aanhoudingsbevel voor ex-hoofdredacteur kritische krant

TURKIJEHet openbaar ministerie in Istanbul heeft vandaag een aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de voormalige dissidente journalist Can Dündar. Dat meldde het staatspersagentschap Anadolu vandaag. Hij wordt vervolgd wegens zijn betrokkenheid bij de felle anti-regeringsprotesten in het Gezi Park in Istanbul in 2013. Dündar woont momenteel in Duitsland.

5 reacties

  • Berthie Gijsen

    5 jaar geleden
    Waar is België en Europa nu?Dood stil.
  • Renée Schietekat

    5 jaar geleden
    Zoals het in een echte dictatuur hoort te zijn. Criticasters de mond snoeren, mensen met een eigen mening niet gewenst. Erdogan heeft het meer voor de niet al te snuggere meegaande Turk die hem een toffe pee vinden en niet eens snappen dat het een dictator is.
  • jan wuyts

    5 jaar geleden
    Alle oppositie in de bak ene keer zijn het Gülen aanhangers dan zijn het critici en journalisten andere keer nog Koerden en geen haan die er naar kraait.
  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    toch die staat die toch zo kritisch was op Saoedi-Arabie, blijkbaar is daar ook alles niet pluis ?
  • Liesbeth Bal

    5 jaar geleden
    Als hij in Duitsland zit is hij hopelijk veilig van die Dictator.