DE WERELD NU

Zwarte Piet – zelfhaters zijn belangrijkste usual suspects

Zwarte Piet

Over Zwarte Piet is het na de schermutselingen rond de landelijke intocht opmerkelijk rustig gebleven, maar de dag 5 december zelf blijkt alsnog genoeg aanleiding voor reflectie te geven.

De usual suspect hierin is de zelfhaat van het docerend volkje. Het voorbeeld in het Algemeen Dagblad vandaag is exemplarisch voor het probleem: men weet wat en niet wil, maar heeft niet nagedacht wat er voor in de plaats moet komen en waarom. Dat leraren dergelijk kuddegedrag vertonen is omineus voor het niveau van hun school.

Consternatie vanmorgen op de Antoniusschool in het Gelderse dorp Alverna: als Piet of Sint verklede kinderen waren er niet welkom. Pietenmutsen moesten worden afgezet en in de klas blijven toen Sinterklaas naar het schoolplein kwam.

Bij Wijchen of all places – een dorp dat ergens in de buurt van Nijmegen schijnt te liggen.

De leerkrachten kozen ervoor kinderen niet verkleed als Piet of Sint naar school te laten komen omdat ‘de kinderen dan niet zichzelf zijn en het spel verstoren’, verklaart Biemond. Het is gisteren verteld aan de kinderen in de klas met het verzoek het thuis te melden.

Het spel? Juist; het spel.

Het besluit stond niet in de nieuwsbrief van de school of in een mail naar de ouders

Teneinde trauma’s te vermijden begreep ik? Welnu:

Dave Peters (5) was helemaal verkleed als Piet en moest ijlings met zijn moeder naar huis om zich om te kleden. Deze moeder, maar ook andere ouders waren boos.,,Hij was helemaal in tranen”, reageert Mariska, de moeder van Dave. ,,De juf zei dat het te maken had met het beleid van Kans en Kleur.’’

Tja, als men de overkoepelende schoolstichting Kans en Kleur noemt moet je misschien beter weten als ouder. Waar de prioriteiten bij de les voor deze kinderen liggen weten deze ouders nu. Wie weet liggen er nog andere leuke dorpsscholen met minder usual suspects in de gelederen van het lesgevend rapaille?

Hoogste tijd eens om je heen te gaan kijken, en je bewuster te worden waar je je kinderen op school doet. Dat een gebouw er leuk en fris uit ziet is niet langer voldoende: een duchtig gesprek met de lesgevende suspects is geboden wil je je kinderen de trauma’s onthouden die hen op het verkeerde pad brengen. Voor je het weet liggen je kinderen met hun kont omhoog te ervaren hoe het is om te bidden in een moskee – voor de diversiteit, weet u wel?

Het zijn niet de actievoerders als Jerry Affriyie, maar de mensen die te bang zijn om aanstoot te geven aan wie dan ook die in de mode is, die de grootste schade aan richten.

4 reacties

  1. Carthago schreef:

    Het ergste aan de zelfhaters is dat ze ook nog eens stemrecht hebben.

  2. max schreef:

    Het wachten is op een neger als premier en een moslim, die vrouwenemancipatie in portefeuille krijgt.

  3. Jo voncken schreef:

    Dat zulke mensen zo diep zijn gezonken dat ze de Nederlandse cultuur verkwanselen, achter een aantal idioten aan lopen en nog het ergste dit doen over de ruggen van kinderen. Zij moeten zich diep schamen. Ze zijn niet geschikt voor hun opvoedende taak..

  4. Richard schreef:

    Per direct ontslag geven zulke leerkrachten, ze behoren een voorbeeldfunctie te geven. Kort gezegd aso