Lindholm, het Deense eiland waar de asielzoekers zullen verblijven.
Volledig scherm
Lindholm, het Deense eiland waar de asielzoekers zullen verblijven. © RV

Denemarken wil afgewezen asielzoekers op afgelegen eiland onderbrengen: “Ze zijn niet welkom, en zullen het voelen”

Denemarken wil afgewezen asielzoekers en buitenlanders met misdaden op hun kerfstok onderbrengen op het afgelegen eiland Lindholm, in afwachting van hun uitzetting. De centrumrechtse minderheidsregering en de rechts-nationalistische Deense Volkspartij, die gedoogsteun levert, hebben daarover afgelopen vrijdag een akkoord bereikt. Dat bericht de New York Times.

11 reacties

  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    Nu hier ook nog !!!
  • dominique castelein

    5 jaar geleden
    Denemarken heeft verstandig beslist,na hun velletjes nu het eiland,geen migratiepact
  • Vloebergs Jan

    5 jaar geleden
    Misdadigers vergiftigen de maatschapij, goede oplossing.
  • Pierre De Bie

    5 jaar geleden
    Een prachtig initiatief moest men in heel Europa doen.
  • Jef joossens

    5 jaar geleden
    Misschien toch geen slecht idee dat eiland voor de kust van Knokke maken dan is het probleem van plaats te kort in Belgie ook opgelost.
  1. LIVE OEKRAÏNE. Griekenland levert geen Patriots aan Oekraïne - Zelensky wil buitenlandse investeringen in Oekraïense defensie
    LIVE UPDATE

    LIVE OEKRAÏNE. Grieken­land levert geen Patriots aan Oekraïne - Zelensky wil buitenland­se investerin­gen in Oekraïense defensie

    Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst langeafstandsraketten met bereik van 300 kilometer, heimelijk gestuurd door de VS. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Worden we “overspoeld” door een nieuwe instroom asielzoekers? De cijfers op een rijtje

    Worden we “overspoeld” door een nieuwe instroom asielzoe­kers? De cijfers op een rijtje

    CD&V-migratie-experte Nahima Lanjri vraagt zich vandaag in Het Laatste Nieuws af of staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) “de boel laat verrotten”. “U wekt de indruk dat we overspoeld worden met asielaanvragen, dat is niet zo”, zo is Lanjri kritisch voor haar meerderheidspartner. Francken zelf houdt het erop dat we “in crisismodus” zijn, reden waarom hij het aantal aanvragen tot 60 per dag heeft beperkt. Maar om welke cijfers gaat het nu eigenlijk juist?