0
HomeCryptocurrency NieuwsNovember blijkt Bitcoin’s slechtste maand sinds 2011

November blijkt Bitcoin’s slechtste maand sinds 2011

November is over en ook Bitcoin (BTC) wist de maand te doorkomen, al dan niet geheel ongeschonden; de maand bleek, qua koerswaarde, de slechtste maand in zeven jaar te te zijn. De dominantste coin onder de cryptocurrencies daalde met bijna 40% en wist hiermee de hele crypto-markt naar een nieuw jaarlijks dieptepunt te brengen.

Bitcoin en 40+ Cryptocurrencies kopen met iDEAL

Bitcoin startte de maand rond de $6.500 op 1 november en eindigde de maand op $4.280. CNBC duidde erop dat de daling van 37% de slechtste prestatie is sinds Bitcoin met zo’n 39% daalde rond april 2011. Als men ook de hoogste en laagste prijzen kijkt zijn de prestaties nog schrijnender; binnen enkele weken daalde Bitcoin met zo’n 45%, van $6.500 naar $3.600.

Qua marktwaarde verloor Bitcoin zo’n $40 miljard, van zo’n $113 miljard rond 1 november naar $74 miljard aan het einde van de maand. Tijdens een interview met CNBC legde Genesis Global Trading CEO Michael Moro uit dat er niet veel meer nodig was voor het instorten van de Bitcoin koers toen de prijs eenmaal het weerstandsniveau van $5.800 had doorbroken:

Het is nog onduidelijk of dit een bodem is of simpelweg een korte periode van rust voordat de volgende daling er aankomt, maar kopers blijven cash vasthouden voor het geval dat het verder daalt. Hoewel de split [Bitcoin Cash], Bitcoin Cash ABC en Bitcoin SV, op een andere blockchain plaatsvond was er zeker sprake van spill-over effecten op andere cryptocurrencies, waaronder ook Bitcoin.

Bitcoin was echter niet de enige crypto die het slecht deed. Zowat alle cryptocurrencies werden in november getroffen; zo daalde Ethereum met zo’n 42% van $200 naar $117. Kijkend naar de hoogste en laagste prijzen zijn de prestaties nog somberder, met een daling van zo’n 53% van $220 naar $103.

Bitcoin loopt als sinds haar geboorte voor op de andere cryptocurrencies qua prijsbewegingen. Gedurende november was het verlies echter opmerkelijk. Zo was het totale verlies in de marktwaarde van cryptocurrencies zo’n $70 miljard toen meer dan een derde van de markt werd weggevaagd binnen een week.

Bitcoin en 100+ Cryptocurrencies kopen met iDEAL

Live Cryptocurrency Koersen

Ben je benieuwd naar de huidige crypto koersen? Bekijk dan eens onze pagina “Live Crypto koersen“. Hier vindt je de cryptocurrency koersen van meer dan 1500 cryptomunten. De koersen zijn altijd up-to-date. Zo houd je precies in de gaten of jouw investering meer of minder waard wordt.

Crypto Kopen met Korting?

Meld je via CryptoSjop aan bij BItvavo en betaal voor de eerste 1.000 geen fees.

RELATED ARTICLES

Live Crypto Euro Koersen

Direct Crypto Kopen

Populair