anp
Volledig scherm
© anp

Kind verklapt hennepkwekerij op de opvang: ‘Papa heeft plantjes op zolder’

In Hengelo is op een bijzondere manier een hennepkwekerij met 450 stekjes opgerold. De tip kwam namelijk van het dochtertje van de verdachte. Het meisje sprak op de buitenschoolse opvang over ‘groene plantjes’. Haar vader stond vandaag voor de rechter.

  1. Oud-werkgever dient klacht in tegen Khalid Kasem en vraagt gang naar tuchtrechter

    Oud-werkgever dient klacht in tegen Khalid Kasem en vraagt gang naar tuchtrech­ter

    Advocaat Geertjan van Oosten laat het er in de kwestie rond oud-advocaat en presentator Khalid Kasem niet bij zitten. Bronnen melden dat hij de deken heeft gevraagd de kwestie rond zijn oud-collega voor de tuchtraad te brengen. ,,Het verbaast mij dat u ervan afweet, maar ik zal niet ontkennen dat ik een klacht heb ingediend.” Woensdag werd bekend dat Kasem alleen een waarschuwing heeft gekregen voor een tuchtrechtelijke overtreding.
  2. Khalid Kasem krijgt waarschuwing voor ‘verwijtbaar’ handelen

    Khalid Kasem krijgt waarschu­wing voor ‘verwijt­baar’ handelen

    Khalid Kasem heeft volgens de Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten tuchtrechtelijk verwijtbaar gehandeld, door het aanbod te doen ‘een derde’ te betalen. De presentator en oud-advocaat krijgt daarvoor een waarschuwing. Bewijs dat Kasem daadwerkelijk een ambtenaar heeft omgekocht heeft de deken niet gevonden. Dat is de uitkomst van het onderzoek, dat startte nadat het AD in januari publiceerde over geluidsopnames gemaakt door Peter R. de Vries.