Direct naar artikelinhoud
StekelReïncarnatietherapie

Wat als wetenschappers binnenkort een reïncarnatiecode in ons erfelijk materiaal kraken?

Emile Ratelband geeft een interview in Amsterdam, 3 december 2018. ‘Stel dat wetenschappers binnenkort een reïncarnatiecode in ons erfelijk materiaal kraken. De code van Raspoetin blijkt identiek aan die van Ratelband.’Beeld AP

In een tijd waarin reïncarnatietherapie zoveel hoongelach opwekt dat verzekeraars die niet meer durven te vergoeden, is het waard te memoreren dat de pioniers van het DNA-onderzoek ooit óók op hoongelach stuitten. 

Stel dat wetenschappers binnenkort een reïncarnatiecode in ons erfelijk materiaal kraken. De code van Raspoetin blijkt identiek aan die van Ratelband. De oorsprong van T. Baudet gaat zover terug als Narcissus. Harry Mulisch, ‘de Goethe van Leidseplein’, wás de vlakbij het Leidseplein gereïncarneerde Goethe. Reken maar dat reïncarnatietherapie dan een plaatsje krijgt in het CZ-Basispakket.

Preventieve reïncarnatietherapie zodat mensen ‘minder gevaarlijk’ terugkeren, zal ook worden vergoed. Donald Trump, bekend als reïncarnatie van Nero, wordt onder dwang behandeld.