door Barbapapa-7,5 in Politiek  ·  48 Reacties

  • 4
  • 1034x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een dikke blunder van het "beste leger ter wereld". question
Het had overigens dus tot een nieuwe Gaza-oorlog en nieuwe "afranseling" van de burgers in Palestina door het machtige bezettingsleger uit Israël kunnen leiden.

Desondanks heeft ook deze blunder helaas mensenlevens gekost.

Houdt de VN zich stil? Zwijgt men over Israël??? question

34
1 Barbapapa-7,5

Nep nieuws....

8
2 OneStone

@2 Uw Hasbara-reactie kunt u niet onderschrijven met bewijzen.

34
3 Barbapapa-7,5

* Verwijderd door de redactie *

4 Pxf7+

Roze en pro Gaza............ rest mij case

5
5 Uitede aka Espede

* Verwijderd door de redactie *

6 ciudad

@4 De Gazastrook is verzonnen in dezelfde opdeling als israel en is geen legitiem deel van israel:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Israël

Israel heeft zich hier buiten haar grenzen met militair geweld begeven om een illegale operatie te dekken. Israel zit hier gewoon dus echt fout net zo goed als dat het fout zit als het nederland zou bombarderen als hier israelisch geheim agenten zouden worden ontmaskerd. Maar ik denk dat sommigen hier dat dan nog zouden verdedigen.

@1 Het is inderdaad schandalig dat de VN zich hier niet over uitspreekt.

20
7 Hollander1967

@1
"Het had overigens dus tot een nieuwe Gaza-oorlog en nieuwe "afranseling" van de burgers in Palestina door het machtige bezettingsleger uit Israël kunnen leiden."

Jammer dat dat er niet van gekomen is. het wordt weer eens tijd.
Maar geen nood, die gelegenheid dient zich vroeg of laat wel weer aan, aangezien de lieden van jouw niet-bestaande volk, die overigens in de Gaza zitten en niet in palestina, want dat bestaat helemaal niet, zo agressief en gewelddadig zijn, dat ze vroeg of laat een afranseling gaan krijgen..

7
8 Stiplaats

@8
De VN doet niks anders de de Joden, euh, Israël veroordelen.
In welke grot heb jij de laatste decennia gezeten?

Aangezien het Hamas is die de oorlog verklaard heeft aan de Jo..euh Israël, moeten ze niet raar opkijken dat ze eens keer gigantisch op hun flikker krijgen en dat ook special forces opereren in hun gebied.
Niet gaan janken achteraf.
Ze mogen blij zijn dat er uberhaupt nog wat staat...

10
9 Stiplaats

@9 Ik ga er maar even vanuit dat u typefouten maakt.

Ik heb het niet over andere beslissingen. Daar zal de VN haar redenen voor hebben. De VN zou specifiek dit militaire geweldsincident van israel moeten veroordelen.

Israel onderdrukt en vermoordt burgers in de GAZA-strook, een gebied dat wettelijk niet onder hun grondgebied valt. De situatie was er rustig, ondanks een gebrek aan alles, tot de door israel veroorzaakte escalaties.

Internationale hulporganisaties zouden hulpmiddelen en voedsel moeten kunnen leveren aan dat gebied maar die schepen met hulpgoederen, waaronder zich geen wapens bevinden, worden tegengehouden door Israel. Israel stelt zich hier op als een criminele staat en moordt een bevolking van een ander gebied uit door het onthouden en tegenhouden van hulp.

18
10 Hollander1967

@10
"tot de door Israel veroorzaakte escalaties."
Onder een steen gelegen, haha
Nog even dan zijn ze nog begonnen ook.

9
11 Hatschikidee

@4

Dus u beticht nieuwsbronnen als The Indendent en Haaretz van getrol.

Barba doet niets anders dan berichten uit kwaliteitskranten onder de aandacht brengen.

Don't shoot the messenger.

En voor meer informatie over een verzonnen volkje verwijs ik u naar het zeer lezenswaardige boek van de Israëlische hoogleraar geschiedenis Shlomo Sand over het joodse volk, "the Invention of the Jewish People".

https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Invention_of_the_Jewish_People

En met neerbuigend schrijven over het Palestijnse volk maakt u uw argumentatie niet sterker. Al ver voordat het Britse mandaatgebied Palestina werd genoemd heette het gebied, ook als onderdeel van het Ottomaanse rijk, al Palestina, en hoe noem je bewoners van Palestina?
Juist, u gaat door voor de koelkast.

Het is juist Israël wat pas net, gezien in historisch perspectief, is opgericht, en Israëli's bestaan dus ook pas een paar decennia.

38
12 ~ Echelon II ~

@12 correctie

Indendent = Independent

37
13 ~ Echelon II ~

@11 https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/05/wat-er-werkelijk-speelt-in-palestijnse-gazastrook-612867/

"De Palestijnen zeggen dat ze dat jaar werden verdreven door de Joden en spreken van ‘nakba’ – catastrofe. Volgens Israël zijn de meeste Palestijnen uit eigen beweging gevlucht."

'Uit eigen beweging gevlucht' ……. Natuurlijk!


De iraeli's moeten de zeeblokkade eens opheffen en handel toestaan met de Gazastrook. Dan zijn er helemaal geen problemen. Zolang de iraeli's die zeeblokkade in stand houden, creeren ze daar ellende en opstanden en verlenen ze de tegenstanders in ieder geval een excuus om in verzet te komen.

Als nederland besluit om leeuwarden te blokkeren en af te sluiten van voedsel en handel, zullen de leeuwarders ook in opstand komen. De israeli's hebben dat verzet te danken aan hun zee- en handelsblokkade.

14
14 Hollander1967

@14
Eerst maar eens de tumor hamas wegsnijden voor er iets opgelost kan worden, ben benieuwd

7
15 Hatschikidee

@15 Die blokkades zijn illegaal, Hamas is dat niet.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Hamas

15
16 Hollander1967

@16 Hamas = terroristen organisatie.

8
17 Pluten1

> na een bezoek aan Gaza, waar ze een officiële Hamas woordvoerder en diverse ooggetuigen heeft gesproken <

Betrouwbare bronnen, kuch kuch...

5
18 Jan met de korte achterlul

@16

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hamas

Hamas;
Door onder meer de Verenigde Staten en de Europese Unie wordt Hamas beschouwd als een terroristische organisatie.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/terrorisme-en-nationale-veiligheid/terrorismebestrijding

5
19 Hatschikidee

@12
"heette het gebied, ook als onderdeel van het Ottomaanse rijk, al Palestina"

Nee hoor. Tijdens het Ottomaanse kalifaat heette het gebied Syrië en het uiteenvallen daarvan heette het gebied het Arabische Koninkrijk Syrië met Faisal als koning. Daarna ging het over in het mandaatgebied palestina.

5
20 Stiplaats

@20

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Palestina_(regio)

En wat dacht u van *Filistin* op de kaart uit 1896?

34
21 ~ Echelon II ~

@15 @17 @19

Hamas heeft ook een politieke tak en die wordt niet langer als alléén maar terroristisch beschouwd.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het voor sommige partijen helemaal geen aantrekkelijk idee is dat de politieke tak van Hamas bij gaat draaien en inmiddels alweer een tijdje afstand heeft genomen van het uitgangspunt dat de staat Israël vernietigd zou moeten worden. Ze hebben zich, zeer tegen de zin van de Israëlische regering, ook min of meer verzoend met Fatah, even uit het blote hoofd, in 2017.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/2017_Fatah%E2%80%93Hamas_Agreement

Ik hoop dat het nog eens zover komt als met de voormalige kemphanen in Noord-Ierland die uiteindelijk toch samen een regering hebben weten te vormen, ondanks het feit dat de Provisional IRA de wapens niet neer wil leggen.

Van haviken en extremisten valt geen vrede te verwachten en daarom vind ik het zo belangrijk dat ook de stem van de burgers gehoord wordt, zoals in de documentairereeks van Natascha van Weezel en op deze site.

35
22 ~ Echelon II ~

@22

"deze site" = we are not numbers

33
23 ~ Echelon II ~

@19

"Op 17 december 2014 oordeelde de rechter dat Hamas van de EU-terreurlijst afgehaald moest worden vanwege procedurele bezwaren[23], de EU is daartegen in beroep gegaan en terwijl die procedure loopt blijft Hamas op de EU-terreurlijst staan.[8]"

Er zijn al landen, ook (nog) binnen de EU, die al wel een onderscheid maken tussen de politieke en de militante tak van Hamas (zie tabel). Zoveel nuance valt bij u helaas nog niet te bespeuren maar ik zou zeggen *wen er maar vast aan*.

Alle informatie is afkomstig van de door u aangehaalde wiki pagina.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Hamas

34
24 ~ Echelon II ~

@24
Grappig, net even wat echte inside information ter plaatse gedaan bij de inwoners.
voor uw informatie, de arabieren en Jordaniërs beschouwen hamas nog steeds als een terroristische organisatie die hen zeer ernstig onderdrukt.
Wat er voor resoluties en lijsten er ook mogen rondgaan, ze schieten er niets mee op zolang hamas en consorten de dienst uitmaken.
de wiki pagina is aangehaald door #16 en is voor de arabieren en Jordaniërs nutteloos, met of zonder ,zij lijden dagelijks.
Het hamas agreement is voor de bühne, dat is hen zeer duidelijk te kennen gegeven op straffe van ... vul maar wat in, geleden moet er worden.
Vernietigen van geheel Israel staat nog steeds op 1, uiteraard niet op papier richting de subsidie verstrekkers.
Vraagje vanaf hier van de onderdrukten; wanneer wordt het hamas probleem opgelost, de rest maakt ze niet uit want met hen gaat het nooit beter.
Nog een vraag; komen de miljarden nog terug die de "leiders" vanaf Arafat hebben achterovergedrukt?
Deze mensen vertellen ook hoe ze onderdrukt worden door hun "leiders"
https://www.nieuwskoerier.nl/news/384844-jongeren-vertellen-online-over-leven-in-gaza-sommigen-gaan-liever-dood

2
25 Hatschikidee

@25

Grappig dat u verwijst naar een topic die ik zelf geopend heb question

Maar het is allemaal niet zo zwart-wit. Hamas is meer dan alleen een terroristische organisatie, en sommige Gemenebest-landen erkennen dat ook, evenals een Europese rechtbank in eerste aanleg.

Hoe afschuwelijk men het leven onder de, democratisch gekozen, Hamas, of de democratisch gekozen premier Netanyahu, ook moge vinden, dat benadrukken brengt verbetering geen stap dichterbij. Er zal dus gepraat moeten worden, door al die stuk voor stuk *niet integere* mannen die ook nog eens al die ouwe koeien lekker in de sloot moeten laten liggen. En dat onderhandelen gaat bij alle partijen van au.

Laat, zoals Natascha van Weezel in haar documentairereeks ook laat zien, de pijn, het verdriet en de uitzichtloosheid van de bewoners, leidend zijn in het streven naar een oplossing en een beter leven voor iedereen in de regio. Het hameren op het eigen gelijk heeft tot nu toe toe al teveel mensenlevens verwoest en het is al helemaal van de pot gerukt om hier in Nederland niet open-minded over dit conflict te kunnen debatteren.

33
26 ~ Echelon II ~

@25 deel 2

U schreef:
"Grappig, net even wat echte inside information ter plaatse gedaan bij de inwoners."

Mooi dat die mensen 24/7 stand by staan om hun standpunt met u te delen maar uw "onderzoek" zal de toets der kritiek van echte onderzoekers niet kunnen doorstaan ivm de schaalgrootte en de representativiteit.

"voor uw informatie, de arabieren en Jordaniërs beschouwen hamas nog steeds als een terroristische organisatie die hen zeer ernstig onderdrukt."

Dan hebt u ook nog de verkeerde mensen geconsulteerd, want alleen de Palestijnen in Gaza hebben deels voor Hamas gekozen en hebben daar nu voorlopig mee te leven. Het staat Syriërs vrij hun toevlucht tot een ander land in de regio te zoeken, en wie u met "arabieren" bedoelt ontgaat me even.

33
27 ~ Echelon II ~

@21 aanvulling

De naam Palestina vanuit een ander perspectief beschreven.

https://www.jesussaves.nl/oorsprong-van-de-naam-palestina

"Met de naam Palestina is vanaf de eerste eeuw na Christus tot aan de jaren 70 van de vorige eeuw altijd gerefereerd naar het gebied Palestina voortkomende uit het oude volk van de Filistijnen en in geen enkel opzicht naar een volk of andere bepaalde etnische samenstelling in de laatste 2.000 jaren."

De naam Palestina voor dat betreffende gebied is dus al eeuwen oud. De erkenning van de Arabische inwoners als Palestijns volk is even discutabel of geldig als de erkenning van Israël als zelfstandige natie in een gebied waar ze qua directe herkomst helemaal niet mee verbonden waren aangezien hun voorouders voornamelijk eeuwen lang in Europa en Rusland hadden gewoond.

Kortom, de ontkenning van de eeuwenoude geschiedenis van de naam Palestina voor het betreffende gebied valt op grond van oude cartografie en geschreven bronnen als een (al dan niet bewust gestelde) onwaarheid te beschouwen.

Het plezierige van dit soort discussies is dat het mij noopt ooit in het internetloze tijdperk opgedane kennis weer eens af te stoffen en te combineren met inzichten van recenter onderzoek met gebruikmaking van geavanceerder materiaal en technieken. Waarvoor mijn dank aan mijn opponenten die me daartoe uitnodigen.

*maakt diepe buiging en gaat wederom op zoek naar Morpheus*

33
28 ~ Echelon II ~

@4 Pxf7+

"" Stop met dat eeuwige getrol over dat verzonnen landje en bijbehorend volkje. Er zijn wat terroristen afgeknald, er is dus niemand om het leven gekomen.""

'wat terroristen'? Het was er toch maar eentje?

22
29 Hendrianus

@8

Stop wat mensen in een kooi en vroeg of laat worden deze agressief, gek hé. Tsja en dan gaat de 'brandslang' van de onderdrukker er weer eens overheen. Ook al zo voorspelbaar.

21
30 Hendrianus

@9

"Ze mogen blij zijn dat er uberhaupt nog wat staat..."

Zie hier de arrogantie van een Israël aanbidder. Hamas heeft geen oorlog verklaard. De oorlog tussen de Arabische bevolking en de Europese zionisten in Palestina brak in 1947 uit, lang voordat Hamas werd opgericht.

21
31 Hendrianus

@11 "Nog even dan zijn ze nog begonnen ook."

Ook dat is juist. Het begon op het eerste zionistische congres in 1897 waar door 200 zionisten werd bepaald dat Palestina het thuisland voor de Joden zou worden. Er werd eerst nog gedacht aan andere gebieden maar het werd Palestina.

Uiteraard werd dit besluit met de instemming van de toenmalige bewoners in Palestina genomen, toch? Oh, nee, toch niet.

21
32 Hendrianus

@15

Voordat Hamas opgericht werd, voordat de PLO opgericht werd is er nul komma nul opgelost.
Waarom denkt u dat het ná Hamas wel gaat lukken?

21
33 Hendrianus

@19

En Israël wordt door die landen als een land gezien dat oorlogsmisdaden begaat. En nu? Lost deze classificering van partijen iets op? Dacht het niet. Praat met elkaar en sluit vrede. Dat lukt uiteraard alleen met bijv. een VS dat een visie, een billijk plan heeft én met de vuist op tafel slaat. Dus niet met slapjanus Trump die de tweestatenoplossing in het honderd liet lopen.

21
34 Hendrianus

Wat vindt die Abu trouwens van die executies van hamas?

2
35 Malinois
36 Hendrianus

@33
Dat was door mij al een paar maal gevraagd, er kan wel wel leuk met van alles worden aangedragen qua formaliteiten maar de grote vraag van de arabieren hier die onderdrukt worden ook na de PLO door hamas en consorten is hoe gaat de hamas tumor worden weggesneden, nazi's zijn ook verdreven in de gebieden die ze onderdrukte.
Dus gewoon maar laten zitten en de arabieren wachten het wel af?

2
37 Hatschikidee

@34
de terroristische organisaties , hamas enz. worden door de arabieren en Jordaniërs gezien als de onderdrukkers gelijk aan de nazi's in WW2. (ja ze weten veel van geschiedenis)
Praat met deze mensen hier! in plaats van gekleurde meningen die GO's in stand houden voor hun verdien modellen.
Amerika en Israel willen daden zien van de islamitische landen ipv steun voor de onderdrukkers.
Je kunt de onderdrukten gewoon spreken in Israel, ze werken hier ook, afgrijselijke verhalen en semi gevangenschap door het niet kunnen verlaten van bijvoorbeeld gaza omdat hamas op familie bezoek komt die achterblijft.

Grappig alle onwetendheid op NK,
Je hebt geen idee.

2
38 Hatschikidee

@38

De VN en de internationale wereld willen daden van bezetter en illegaal kolonisator Israël zien. Daartoe zijn zij reeds enige malen opgeroepen. STOP met bouwen in bezet gebied! Lak aan de VN, lak aan alle andere landen, lak aan de Palestijnse zelfbeschikking, lak aan de niet Joden in Israël (natiestaatwet) Israël bouwt DOOR.

19
39 Hendrianus

@39
Iedereen met een schoolopleiding weet dat de terroristische organisaties rond Israel in stand worden gehouden door de islamitische broeders want Israel/Joden/high tech industrie moeten vernietigd worden.
Het maakt voor hen niet uit waar de grenzen liggen!!!
Trap alle extremisten en aanhangers eruit en voor de viering van kerst staan de investeerders op de stoep, liggen de toeristen op het strand en vluchtelingen kunnen weer naar hun vaderland.
Tot die tijd steekt niet 1 westers land er nog een hoop energie in en veegt Israel af en toe zijn stoep schoon.
Zolang er nog subside naar de leiders gaat en onder ander Iran flink steunt blijft het islamitisch geschreeuw.

3
40 Hatschikidee

@40

Iedereen met een afgeronde middelbare schoolopleiding weet ook dat je voorzichtig moet zijn met het gebruik van "nazi" vergelijkingen, zeker als je voor rationeel denkend mens en waardig opponent in het debat aangezien wilt worden.

31
41 ~ Echelon II ~

@41
Grappig, dus als Jordaniërs en arabieren iets van hamas vinden met een vergelijk wat Europeanen ook overkomen is dan mag het ineens niet? , zoek de verschillen.
ongelooflijk hypocriet maar praktijk wijst voor zich.

2
42 Hatschikidee

@42

Wat hebt u toch met Jordaniërs en "arabieren"? En van de rest van uw posting kan ik ook geen chocolade maken maar ik laat het hierbij want dit soort postings beantwoorden is zonde van m'n tijd en energie.

31
43 ~ Echelon II ~

@43 Omdat er toch een vraagteken aanwezig is, zo noemen de mensen zich hier nog steeds trots op hun afkomst en wachtend op terugkeer naar hun vaderland, niks opgedrongen of door de terroristische organisaties / arafat verzonnen naam "palestijn"
Het volks verloop in de vorige eeuw, had je kunnen opzoeken.
Fijn Chanoeka gewenst ook door de arabieren en Jordaniërs.

2
44 Hatschikidee

@44

Niet alleen geen chocolade van te maken maar tevens valt er geen touw aan vast te knopen.

'de mensen' welke mensen?
'hier' waar is 'hier'?
'hun vaderland' welk land?
'terroristische organisaties' welke?
'het volks verloop' ??

18
45 Hendrianus

@45
gewoon even terug lezen

1
46 Hatschikidee

@42 Het topic gaat hier over de inwoners van Palestina: de Palestijnen.
Basiskennis vanaf Groep 2. Wat begrijpt u daar niet aan?

19
47 Barbapapa-7,5

@46

Nee joh, gewoon beter je best doen. question

17
48 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
skapoe
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

Als je zo'n haatbaard al scheef aankijkt ben je "extreemrechts"....

1 minuut geleden geplaatst door skapoe

Graaier1000
Offtopic

"Hopelijk heb ik hiermee jouw vragen kunnen beantwoorden."@2319 Querido not,U hebt uw mening toegelicht/verduidelijkt, waarvoor mijn dan...

16 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Offtopic

"OliviaWeg blijven. En weer komen en weer weg. En ....Waarschijnlijk heb je de redactie al zo knettergek gemaakt met al jouw kronkeltjes dat...

20 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

RobP
Hoe kan ik de islam zien als een vredelievend geloof?

@35 Wat valt er te nuanceren aan een moordenaar?Wat valt er te nuanceren als je die moordenaar als voorbeeld neemt?...

21 minuten geleden geplaatst door RobP

wildersfan
Zware klap in Slavjansk: de Russen hebben 100 leden van het Franse Vreemdelingenlegioen "vergast" - Dissident.one

@10 Zolang Kiev miljarden beurt, wordt er geen referendum gehouden. En een dikke worst ter grote van mischien wel 10 biljoen is er ook nog....

24 minuten geleden geplaatst door wildersfan

sockknitter
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Dan heeft de aannemer dus een te lage kostenberekening gemaakt. Dat gaat de aannemer dan een hoop geld kosten....

24 minuten geleden geplaatst door sockknitter

wildersfan
Het verhogen van het minimumloon legt het toch weer af tegen het vestigingsklimaat

@12 Nieuw Binnenhof kost nu 3 miljard in plaats van 2 miljard. Misschien zelfs meer. In het VK gaat het toch super slecht volgens de berichten. ...

26 minuten geleden geplaatst door wildersfan

greenpollo
Asielzoeker ernstig bedreigd voor dragen van regenboogsokken

Straks vast eerste onderwerp bij het NOS journaal.Lijkt me toch duidelijk dat men ook wel weet welke personen dit flikken.Maar er zal vast ...

28 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Querido not
Offtopic

@2318 GraaiWaar je kennelijk om vraagt is verdere uitleg. Waar ik het in @2236 al over had. Maar dat was de uitleg van mij op een voor ieder...

28 minuten geleden geplaatst door Querido not

NK. App
Interracial BlowjobsXnxnx VideoXxx Hard SexyXxxrub ComDescargar Porn VideosCarliejohowellBhai Behen Porn VideoFantasy Massage PornXvideo JapanClapping Cheeks PornCartoon HandjobBoberry SsbbwArtdikayaRussian Sex Movie FullSalma Hayek In PornGay Toying PornDeedra RaeCasting Tube PornBoneca HentaiLeolist MeaningClaudiasampedroTube8 Sex ComXexey VidoBoltikahani Web SeriesXmilfTeacherpornSmallass PornSissy MakerJewelz Bluvictoria VoxxxAbigail Morris LesbianBbw Compilation PornXnxx Sunny LeoneSexxx 18 HdNikki Benz FacialMacenzie MaceCaca PornAshley Lane CreampieVanessa BoorquesBrazzers Natasha NiceXnxx Hd Videos DownloadSpartacus Sex ScenesXxx Chudai Hindi VideoJanelle Monar NakedTamil Actress Porn VideosWtf Pass ComBihari Sex PictureLesbian Gym SexCumshot SwapHorny Moms PornUncensored Underground Porn VideosSkirt On PornEbony Big Tit BbwWorlds Smallest PenisLoud Moans PornGif CreampieX Vidio BhabhiSxy XxEva Greens TitsDp MommyThick Evony PornInterracial Porn CuckoldJack Et MichelSexstories CheatingMms Sex HindiXnxx Hot DoctorUnblock PornhubHomemade Cougar PornPornographie BbwFree Sex MoviceDutch Oven SexMassage With Happy Ending VideoQuadrinho ErodicosPornography BabesJayden Cole NudeXxx Video BiharPorn Videos Of StepmomMedusa PornTamil X Video AuntyFree Mallu Porn VideosMom GangbangedThedandangler OnlyfansSenual Massage VideosXvideis OnlyfansLena Anderson VideoRuboysPornographie HardHentai TecHistória Em Quadrinhos PornográficasFuckig GifOld Man BlowjobMobile Free PornographyFree Onlyfans AccountsHq De SexoXhzmdterDesnudos ColombiaGal Gadot Sexy PicsXxxx Hot VideoX Video HollywoodEva ElfieIndian Actress Sex TubeMansturbateRule 34 Paheal NetSunny Lenoe XxxHomemade Bi MmfFoot CuckoldX-x-x TubeXxxn ComZ Xx XNaked Girl VidsOnline.porn DownloaderBorderpatrolsexVicky VetteXnxx ChinaDemonslayer PornZ Sex VideoJazmine DuboisDrill My HoleNude Gf BfSex Video Hd ComedySomething Unlimited 2.3.9Escort 6Malaika Arora Nipple SlipDarkskinsnickerIndian Hd FuckSudh Desi SexHot Mature MilfDoiblistTeue AnalSexe PornosMassage Erotica VideosBabes PronXnv VideosGeng Bang XxxBrother Sex VideoPuta LicuraAllporncoicProne Bone Sexual Position3hentai NetNude Gf SelfieNangi Ladki PhotoPlanesgirl OnlyfansSexi Video Hd PornKrissy Lynn CreampieReddit Nsfw ListPornhub +TinymilfHen Tai SitesFuta On Male HentaiMadi RuveXx Vide