Minister van Fiscale Fraudebestrijding Johan Van Overtveldt (N-VA)
Volledig scherm
Minister van Fiscale Fraudebestrijding Johan Van Overtveldt (N-VA) © Photo News

Van Overtveldt wil streng optreden tegen uitbaters die ‘illegale mazout’ verkopen: “Strafrechtelijke vervolging en boetes”

De hoge dieselprijs drijft bestuurders tot het nemen van grotere risico’s. Sommigen tanken openlijk stookolie aan de pomp in het Brusselse. De huisbrandolie is een veel goedkopere variant van diesel, maar het is ten strengste verboden om daarmee je wagen vol te tanken. Minister Van Overtveldt heeft al laten weten streng te zullen optreden tegen de verkopers van illegale diesel.

387 reacties

  • ivo torfs

    5 jaar geleden
    @Bart Bauwens, elke leverancier van brandstoffen kan in het zwart leveren maar niet aan de kleine man, alleen aan grote afnemers en er zijn leveranciers die met "witte" facturen leuren bij die grote afnemers om die meer onkosten te kunnen laten inbrengen in hun zaak.
  • lars vandenberge

    5 jaar geleden
    Als de mensen op straat komen hoor je niemand van de regering. Als er iemand rode diesel tankt vliegen ze dadelijk in actie. Als ze maar kunnen innen.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Streng is voor de marionet van VOKA alleen voor het werkvolk de anderen mogen gerust voortdoen.
  • willy goelen

    5 jaar geleden
    De echte macht is inderdaad bij het volk , we gaan allemaal naar de buurlanden winkelen en tanken, geen taxen en accijnzen zullen de graaiers dan nog hebben . Dat heb je als je kop en nek boven alles uitsteekt met belastingen , als je nog eens verhoogt om een cadeau te doen aan de rijken is de koopkracht minder en als je dan langs de grenzen ligt met 50 % van je grondgebied zijn ze weg .Taxen te hoog en je start je eigen dood. Dag NVA, CD&V O-VLD , SPA , GROEN is een CITROEN.
  • Roger Wellens

    5 jaar geleden
    Jullie afscheidpremie's zijn wel legaal !!!! Bende graaiers.