• 3
  • 430x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het overzicht is e vinden via de link. Het is te groot om hier in het reactieveld te plaatsen, met respect voor de huisregels van NK.
#BDS

30
1 Barbapapa-7,5

* Verwijderd door de redactie *

2 loki zegt

@1
Met een bds actie worden alleen de transjordaniers en arabieren benadeelt want die raken hun werk kwijt in Israel.
(wat natuurlijk niet zo is want er zijn afzetmarkten genoeg zoals iedereen weet maar door @1 nooit vermeld wordt)
Gaat @1 nog uitleggen hoe het daadwerkelijke probleem, hoofdoorzaak van de onderdrukking de terroristische organisatie hamas, opgelost wordt?
Of is dat weer "boven de pet" zoals dat in Nederland genoemd wordt.
Terroristen steun;
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/terrorisme-en-nationale-veiligheid/terrorismebestrijding

4
3 Hatschikidee

Als we gaan praten over "in overeenstemming met het internationale recht" inzake de palestijnen en Israël, dan zou deze site niet beschikken over zoveel capaciteiten.
M.a.w. het is te veel.
Er zijn te veel zaken die helemaal niet langs de internationale meetlat gelegd kan worden vanuit de Palestijnse visie van deze kwestie.

Israël ligt qua zaken en ondernemingen altijd onder de loep van de internationale gemeenschap en haar regels en wetten.
In principe is daar niks mis mee mits je alle betrokkenen langs dezelfde meetlat legt.
Het wordt echter een probleem als die internationale gemeenschap onderscheid gaat maken tussen wat landen moeten doen en ineens volkeren op het ene moment gaan bestempelen als landen en als het hun niet uitkomt gaan bestempelen als volkeren.

In deze kwestie zou iedereen, de internationale gemeenschap, consequent moeten zijn in hoe zij willen omgaan met een vermeend land of bevolking.
Je kunt niet in de ene zin praten over een land en in een ander zin toegeven dat het niet eens een land is.
Welke internationale wetten en verdragen zijn dan toe te passen op dat land/bevolking?

De BDS-movement in onze tijd is niks anders dan de nazi's uit de jaren '40 van de vorige eeuw.
Zij willen hetzelfde als destijds zonder dat zijzelf weten hoe dat internationale recht nou precies in elkaar steekt en wat voor een gevolgen het heeft.

Opkomen voor landarbeiders en/of boeren uit bepaalde gebieden verdient zeer zeker steun.
Maar als die actiegroepen (o.a. de BDS-movement) zich gaan beroepen op het internationale recht, dan moeten we dat ook ten volle gaan handhaven.
Niet gedeeltelijk.
En als we dat gaan doen, aan de hand van dat internationale recht, dan zien we dat ze met iets heel anders bezig zijn dan dat recht.

Als de BDS zich zou moeten houden aan het internationale recht en alle verdragen die nog gelden, dan had zij geen grond voor hun bestaan.
Dat zij dus bestaat geeft te denken.
En al helemaal als zo'n groepering zich gaat beroepen op het intern. recht.

3
4 Malinois

@2

Ik denk dat het woord "smous" niet thuishoort in een respectvolle discussie; bovendien zullen veel mensen niet eens weten wat het betekent.

Verder denk ik dat die minnetjes net zo goed uit de christelijk-relifanatieke hoek zouden kunnen komen (net als die nepCNN e.d.) De 'situation room' in Buitenveldert wordt ook gedeeltelijk door jongeren uit de SGP/CU/EO-hoek bemenst, en op de sabbat en de dag des Heeren regent het minder minnetjes dan op doordeweekse dagen.
Jammer dat we niet, net als vroeger op nujij, kunnen zien wie die idioten zijn die alles wat wij schrijven beminnen, zelfs al gaat het over zeekakeloebesjes question

19
5 ~ Echelon II ~

@5 Het zijn in ieder geval "deugnieten". question
NK zou inderdaad best iets minder anoniem mogen worden.

20
6 Barbapapa-7,5

Een promotie-artikel uit 2014 met foto's binnen de 'Hasbara Situation room' te Amsterdam Buitenveldert:
https://www.jta.org/2014/07/29/news-opinion/world/in-dutch-situation-room-pro-israel-volunteers-defend-jewish-state-on-social-media

20
7 Barbapapa-7,5

@6

Ik vind "deugnieten" te aardig. Dit gedrag is niet aardig of goedmoedig bedoeld. Dit riekt, zeker bij Hendrianus en jou, naar virtuele karaktermoord.

In mijn geval is het nogal dubbel. Ik word nog bemind als ik iets positiefs over Israëli's en hun Nederlandse adepten schrijf. Blijkbaar is men stomweg niet bereid om mijn bijdragen te lezen en er inhoudelijk op in te gaan.

18
8 ~ Echelon II ~

@8 aanvulling (off topic).

Hierbij een voorbeeld van een volkomen idiote minnetjesregen:

https://www.nieuwskoerier.nl/news/383781-vermist-dina-mostafa

Als ik op hetzelfde moment overal 10 minnetjes op zie duiken kan ik ze niet meer serieus nemen question

20
9 ~ Echelon II ~

Jammer hoor, dat er nog steeds organisaties bestaan die Israël kapot proberen te maken.

2
10 alexandroepimenco

@10

Organisaties zoals?

19
11 ~ Echelon II ~

@11 BDS

5
12 alexandroepimenco

@12

Dan heb je, wat mij betreft, een verkeerd beeld bij #BDS.

Ik ben voorstander van #BDS omdat ik het niet eens kan zijn met de annexatie en kolonisatie (oorlogsmisdaden volgens de, mede door de Israëli's ondertekende, Geneefse conventies) van Palestijns gebied.

Het is en blijft een moeilijk punt met louter verliezers, maar ik hoop door mijn aankoopgedrag de Israëlische autoriteiten aan het denken te zetten mbt hun mensenrechtenschendingen en (het oogluikend toestaan van) oorlogsmisdaden en het collectief straffen van burgers voor de daden van individuen.

Wat mij betreft beëindig ik mijn steun aan #BDS zsm, namelijk wanneer Israël de Oslo II -akkoorden ten uitvoer brengt en constructief meewerkt aan gezamenlijk beheer van voor de diverse religieuze stromingen belangrijke plaatsen.

Aan Palestijnse zijde valt weinig te boycotten aangezien het de Palestijnen onmogelijk wordt gemaakt om een eigen economie op te bouwen en elke vorm van vooruitgang met behulp van buitenaf door de boze buurman vernietigd worddt.

En #BDS is geen anti-Israël beweging. Wel een anti-bezettingsbeweging, daarin gesteund door vele Israëlische en joodse organisaties van over de hele wereld, zie link naar artikel van EAJG hieronder.

https://www.eajg.nl/node/1065

Israël bestaat en heeft, mede vanwege de verschrikkingen uit de eerste helft van de 20ste eeuw, bestaansrecht, maar dat betekent niet dat de nazaten van de oorspronkelijke bewoners maar verjaagd danwel straffeloos gedood mogen worden door nazaten van in Europa en Rusland vervolgde landverhuizers.

21
13 ~ Echelon II ~

@12 ,

wat is er mis met kritisch zijn?

3
14 jodelatedieho

@14 Kritisch zijn kan wel. Dat hoeft niet direct gepaard te gaan met allerlei subversieve acties.

@13 Heeft een mooi verhaal. Ik ben het er toch niet mee eens.

2
15 alexandroepimenco

@15

Dat je er niet achter staat is je goed recht maar ik ben benieuwd naar de punten waarmee je het niet eens bent, en een onderbouwing.

19
16 ~ Echelon II ~

@16 Als ik op US websites een gesprek heb met nazi's kan ik het ook niet winnen van die lui. Zo ontzettend als ze op de materie gestudeerd hebben. Geen beginnen aan.

2
17 alexandroepimenco

@5 Hier in de "situation room in Buitenveldert" zitten ook ouderen hoor. Wij "hasbara's" zijn van diverser pluimage dan je denkt.

2
18 greenmango

Ik begin trek te krijgen, zo meteen maar even naar de supermarkt voor een zak Israëlische dadels. En de lekkerste dadels komen natuurlijk uit Judea en Samaria.

3
19 greenmango

@15 ,

definieer "subversieve acties".

3
20 jodelatedieho

@20 Het artikel staat er vol mee.

2
21 alexandroepimenco

@21 ,

je ontwijkt je vraag.
Wat is er subjectief aan die acties?

4
22 jodelatedieho

@22 Subversief. Ondermijnend.

2
23 alexandroepimenco

@17

Ik vind dat een onplezierige vergelijking, maar er vanuit gaande dat u dit niet zo bedoelt vind ik het debat de uitgelezen gelegenheid om elkaar beter te leren begrijpen.

In patstellingen als deze denk ik niet in termen van "gelijk hebben" en "winnen". Ik ben gewoon nieuwsgierig naar de beweegredenen van mensen die anders over zaken denken als ik.

19
24 ~ Echelon II ~

@24 Dat snap ik.

1
25 alexandroepimenco

@18

Ach, dat had ik niet begrepen uit de publicatie, zie de posting van Barba in dit draadje, waarin toch nogal de nadruk wordt gelegd op de jeugd. Ik heb er eerlijk gezegd ook nooit verder over nagedacht.

Als het mogelijk zou zijn zou ik best eens met enkelen van u van gedachten willen wisselen, met name met niet-joodse deelnemers uit mijn eigen leeftijdscategorie (55-65). Een face to face ontmoeting is toch altijd duidelijker; tenslotte zit er achter elke mening een mens, met een eigen achtergrond en een eigen geschiedenis. Maar dat zit er vermoedelijk niet in.

19
26 ~ Echelon II ~

* Verwijderd door de redactie *

27 JackKropotkin

@27

Koop niet van oorlogsmisdadigers, dat is waar #BDS voor staat. Het gaat om de producten uit of van bedrijven die gelieerd zijn aan de geannexeerde en gekoloniseerde gebieden.

Dat weet u ook wel, want u bent niet dom, maar waarom beticht u mensen die er anders over denken dan u dan toch telkens van het hebben van nazistisch gedachtengoed? Zoals reeds jaren geleden op de site van EAJG beschreven heeft die strategie z'n impact inmiddels verloren.

Ik voel me gesteund door joodse en Israëlische organisaties in Israël en daarbuiten, zie de daaraan gewijde pagina op de site van EAJG. Als u die ook van een nazistisch, anti-joods, gedachtengoed wilt betichten, be my guest.

23
28 ~ Echelon II ~

@4 Malinois

"Als de BDS zich zou moeten houden aan het internationale recht en alle verdragen die nog gelden, dan had zij geen grond voor hun bestaan."
Welk internationaal recht of welk verdrag schendt de BDS beweging?

"De BDS-movement in onze tijd is niks anders dan de nazi's uit de jaren '40 van de vorige eeuw."
Als we juridisch naar deze opmerking kijken dan is dit smaad en als er een Joodse entiteit zo vergeleken wordt is het antisemitisme.

18
29 Hendrianus

@8

Die minnetjes gaan puur op naam, mogelijk automatisch. Het heeft alleen effect op hen die bijdragen selecteren via de plusjes en minnetjes. Hoe je in zo'n geval een discussie kan volgen is mij een raadsel.
M.i. behoor je te lezen in volgorde van reacties. Laat het je echter niet beïnvloeden en blijf je prima bijdragen plaatsen.

17
30 Hendrianus

@19

Je zal er een neus voor hebben.

17
31 Hendrianus

@27 @28

Op de uitstekende reactie van ~Echelon II~ heeft JachKropotkin kennelijk geen antwoord.
Het is na even wat roepen direct weer stil. Is discussie 'gevaarlijk' of zo Jack?

16
32 Hendrianus

@30

Het is geen botje, want dat werkt ook in het weekend en tijdens de religieuze feestdagen question

En jouw gewaardeerde bijdragen lees ik ook altijd, zij het dat ik niet zo van het plussen en minnen ben. Niet omdat wij vanuit eenzelfde soort oogpunt naar de wereld om ons heen kijken maar ook omdat jij de nuance soms dáár legt waar ik hem zelf niet had gezien en je nooit laat verleiden tot het niveau van sommige van je opponenten. Daar kan ik nog wat van leren.

28
33 ~ Echelon II ~

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@13Doe niet zo dom Bennie Bob, als je ze voorbij loopt zie je die telefoon een meter uitsteken onder die hoofddoek, en als ik dan achterin ben...

1 minuut geleden geplaatst door Marrie1

icnivad
Hormoontherapie bij overgang populair: 'Niet voor iedereen nodig'

Als ik die chagrijnige koppen van de 50+ers zie dan zou ik het zelfs verplicht willen stellen! 😀...

2 minuten geleden geplaatst door icnivad

icnivad
Het Zwanenwater wordt niet zomaar weer gifvrij

De stervende zwaan in het zwanenmeer....

5 minuten geleden geplaatst door icnivad

Bram brabant
Politie in actie voor vroegpensioen: 'Doorwerken tot je 70ste? Mooi niet'

67 is normaal volgens Den Haag.Maar die zijn niet van deze wereld.Ga eens een week met een echt zwaar beroep mee. Bv stukadoor stratenmaker ...

8 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

icnivad
Onderzoekers leggen een verband vast tussen verdachten van de terroristische aanslag in Moskou en Oekraïne - Dissident.one

En waarom ook niet? IS hed niets urgents te verhapstukken en als je bakken met geld kunt krijgen, en als het misgaat 70 maagden is dat wel een g...

8 minuten geleden geplaatst door icnivad

Rooibos
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@11 Ooh kijk das weer typisch een links dingetje, gaan discussiëren over de vorm van kritiek.abnormal of abnormaal.... tja een tiepvout...

8 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Defcte burger
Eitjes zoeken kan het beste zondag, tweede paasdag kletsnat

Lievert waar is mijn dokters uniform ? We gaan zondag niet naar mijn ouders, we gaan zondag eitjes zoeken en daar gaan we heerlijk de gehele...

8 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Ron MVV Maastricht .
Hoe een verkeersboete van 380 euro voor telefoongebruik achter het stuur kan oplopen tot 2.000 euro

De politie moest een hamer mee kregen. Met telefoon achter het stuur. Wordt de telefoon stuk geslagen. ...

8 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

LoydMorris
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@3 Ik vind transgenders echt niet spannend. . . Wel vind ik, dat het oneerlijk is om met zo'n team tegen "van nature vrouwelijke meiden" te s...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Ron MVV Maastricht .
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@10 Ow dan had ik je verkeerd begrepen. Hier is dat niet. In de wijk naast waar ik woon wel ...

12 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

NK. App
Bra Hd PornSex Stories Hindi VideoBlacked Family PornTits XvideosOmegel Game PornTryst WebsiteSite HentaiHentai SerieChartyrbateRomirainEmily ThorneMeyd-806Biting TitsRomantic Porn TubeUnique PornBus Xxx ComAssamese Porn MovieSex Masti ComBdsm BedLa Bella Da SemanaGay Boy Video PornHome Wrecker PornHabesha Sex VideoFeylifeTsunade Rule 34Nudes Of Catherine BellFingerig PornTortured BondageMature EroticTeacher Sex TamilMalayalam Aunty Sex MovieNude Rusian ModelsPornhup Free VideoHentau ComicsFree Mom PorntubesFamily Guy PornAnalculonaلیه گوتیStep Sis Anal PornMoney Talks SexLana Rhoades Full VideosNaked Body Painting VideosCum On Ass CompilationPorn On The BeechXxx Video Mom And SonPorn Alexis FawxFap.barAldult ChatFilm GratuitpornoBbb XxxxSex Video MaharashtraDsl PornEbony BondageSamantha Sexy PhotosSakshi PornLily Ford PornBangla X Bangla X Bangla X Bangla X Bangla XBellesa FilmaTits In PublicNxnx Sex ComMelania Trump SexMmd FutaLesbian Sucking Big ClitFreexxx Porn VideoCock PukingKtv PornMissavWoah Vicky RedditYourporsQuadrinhos SexXvideosonlufansGirl Has Sex On TwitchAllison Parkwr PornPetite Anal PornPregnant NhentaiWww Xxx V ComHardcore Fuck VideosAdult Movies Porn FreeFree SexcamsCloviiie OnlyfansAlicia.jnsWwe Sable NudeMichelle BorchHeroins Nude PhotosKoreannudeXviseiaLauren Tewes NudeUnder The Skin Scarlett Johansson NakedXxx SssOnly Bengali Sex VideoJeny Smith PornhubMom Son Porn GifNude Male CelebritirsKhatta Sex3d Shemale PornHiqtoires De SexeNude Brook BurkeXnxx Vedio IndianJessica Wetzstein NudeJustmulaniPlay Game Sex VideoSex Video CartonGinger Gay PornSunny Leyon Porn VedioEmo PornstarsLupe And Micha PornAlexa Pearl TitfuckWww Bangla X Videos ComDupur Thakurpo Season 1 CastAnabella Galeano Only FansBritisholiviaTeen Boy ShirtlessYesdownloaderYoga Hd Porn VideoCartoon PorBebysitter PornGayubeBig Boob NudesLifeselector PornKwolsky PageStrit ChatPorn Hub BsdmAnnoncesintime ComTina FireMetal Owl HentaiSexowapEnglish Xxx Sex MovieMultiple CreampieChudai Film VideoPublic MasterbationDesi Girl VaginaVioley Myers OnlyfansClose Up SquirtDouble Bj CompBi Guys PornXhamster..comThamilsexvideoCockhero IslandStrpson PornHot NokraniIndian Hd Desi Sex VideoAnime Se X VideoWhoring WivesKenzie ReveesXdtoryTamil X MasterMercury Shivling文轩探花Xxx Vidio IndianAbella Danger Blacked