door Mrs. K in Binnenland  ·  57 Reacties

  • 1
  • 795x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

@26
En dat wordt geschreven door een linxe purist ?

51 verwijderd682241

** gebruiker verwijderd **

@26
Hier misschien iets zodat u er iets van begrijpt .

Al een tijdje komen op TV bijna dagelijks de beelden voorbij van mensen in gele hesjes die in Frankrijk en daarna in België in de grote steden protesteren tegen, zoals telkens weer door de mainstream-media (MSM) wordt genoemd, de hoge brandstofprijzen. Het valt mij op dat constant wordt herhaald dat mensen boos zijn op prijsverhogingen aan de pomp, terwijl ik denk dat de protesten eigenlijk een uiting van onvrede zijn over het foute inkomensbeleid van de regering in Frankrijk en België. Men zoekt vaak een onderwerp om in de ring te gooien maar het gaat niet meer alleen om hogere brandstofprijzen, zoals inmiddels is gebleken.

geel hesje
Beleid EU

Het volk is moe geworden van het beleid van overheden die voornamelijk het beleid uitvoeren zoals dat door de EU met zijn EU-parlement (EP) wordt bedacht. Hierbij zijn de burgers van de aangesloten lidstaten niet meer in beeld. De EU deelt de lakens uit en president Macron van Frankrijk wil daar graag een grote rol in spelen. Als je groot denkt dan moet je ook groot inzetten en daar hangt een prijskaartje aan.
Betutteling speelt ook een rol

Veel burgers aan de onderkant van de samenleving hebben niks met de EU en zien eigenlijk alleen maar dat het overheidsbeleid op fiscaal en sociaal gebied rechtstreeks de portemonnee raakt van de belastingbetaler uit de middenklasse. Men voelt zich gepakt door de eigen Franse en Belgische regering terwijl indirect het EP de echte boosdoener is. De EU neemt steeds meer beslissingen die buitenom de parlementen van de lidstaten lopen. Echter kosten veel maatregelen die in Brussel worden bedacht gewoon geld omdat het meestal gaat om wetten die uitgevoerd en ook nog eens gehandhaafd moeten worden. Dit is dus de bemoeizucht van een Europese Unie die zich boven de lidstaten verheven voelt en zo nodig hun wetten wil opleggen. De term ‘betutteling’ horen we steeds vaker in dit verband. Dat de bevolking gaat protesteren tegen de eigen regering is enigszins opmerkelijk, je zou je protesten in feite direct moeten richten aan het EP in Brussel. Maar burgers zijn nu eenmaal gewend aan korte lijntjes en richten zich tot hun eigen politici die zich wat dichter in de buurt bevinden.
Onderdrukt

Toch lijkt het er op, nu ook in ons polderlandje wat mensen wakker worden, dat de protesten een wat ander karakter krijgen. In Nederland gaan wat mensen de straat op die roepen dat juist de mensen uit de middenklasse moeite hebben de eindjes aan mekaar te knopen. Hier in ons polderlandje denkt men wat nuchterder door meer rechtstreeks het echte probleem te benoemen, namelijk de uitgeknepen middenklasse. Dat is nu precies de bottleneck.

In mijn columns heb ik er al vaker op gewezen dat juist de zo belangrijke middenklasse jaren achtereen is uitgemolken door veel fiscaal opgelegde en sociaal beperkende maatregelen. Met inkomens boven de 36.000 mille grijpt men naast diverse toeslagen en bij wat meer inkomen voelt men de hogere belastingdruk. Ook is men gedwongen een hoge huur te betalen doordat de huurwoningen beneden 710 euro niet zijn bedoeld voor de ‘onderdrukten’ uit de middenklasse. Ik gebruik bewust de term “onderdrukt” omdat dit exact het gevoel is bij veel mensen met inkomens tussen de 36 en 50.000 die overal de hoofdprijs voor betalen. Ook een koopwoning is bijna onbetaalbaar. Door de lage hypotheekrentes zijn juist de prijzen als een pijl omhoog geschoten.
Extraatjes zijn direct weg

Heb je ooit een positie verworven in de samenleving met een redelijk inkomen maar wordt je nu door het inkomensbeleid van de (centrale) overheid, zeg maar de EU, naar onderen gedrukt. Het bruto inkomen lijkt dan nog wat maar onder de streep houdt men te weinig over. Het grote gevaar, wat nu zijn uitwerking laat zien, is dat veel middenklassers de economie niet meer ondersteunen. Daarvoor geven ze te weinig uit. Alleen nu met Sint en Kerst wordt de 13e maand in de strijd gegooid. Toch nog record verkopen in de winkels en online. Dan draait de economie toch goed? Zo roepen onze beleidmakers. Men vergeet daarbij dat juist dat extraatje het enige is wat de middenklassers nog kan plezieren want dat extraatje op de bank zetten heeft geen zin meer.
Kunstmatige economie

Je ontvangt geen rente en door inflatie en bankkosten droogt je appeltje voor de dorst snel uit. Zo zijn er veel sociale en inkomensafgeleide onevenwichtigheden in de hedendaagse samenleving die bij elkaar opgeteld een somber beeld geven van onze economie die in feite alleen een schijnwelvaart laat zien. Kunstmatig opgeblazen door het rentebeleid van centrale banken waardoor woonhuizen onbetaalbaar zijn geworden en sparen niet meer loont. De extraatjes worden direct gespendeerd want de consumenten uit de middenklasse doen al een poosje niet meer aan lange termijn denken.
Globalisme: één van de oorzaken

Het wereldwijde globalisme laat de middenklasse in hun onderbroek staan. De politieke en culturele integratie die onze beleidsmakers voor ogen hebben brengen geldstromen op gang die de verkeerde kant opgaan. De politieke unies en verbonden knijpen juist de samenleving uit vanwege de enorme behoeftes tot schaalvergroting. Multinationals zijn het resultaat van dit soort politiek. We zien nu het langzame ontwaken van de grote massa die voelt dat er iets volkomen scheef zit. Demonstraties en protesten zijn een logisch gevolg van foute politiek. Politici zijn door globalisering veel te ver af komen te staan van hun kiezers. Vanuit de landelijke politiek kan men namelijk een stapje hogerop komen wanneer men zich in de kijker speelt van het EP. Daar heeft men maar liefst 751 zetels en val je niet op als je een vergadering overslaat. Een heerlijke warme zetel in een groot en machtig parlement voelt goed. Beloning en vergoedingen in een hoger orgaan zijn nu eenmaal aantrekkelijker dan in het clubje van de Haagse kliek. Het is maar hoe je het bekijkt. Het werkt nu eenmaal zo in een maatschappij waar een stapje omhoog op de maatschappelijke ladder altijd hoger wordt beloond.

Maar in het politieke spectrum geeft dit een totaal verkeerde uitwerking. Politici worden carrièrejagers binnen het politieke spectrum die tegenwoordig over de eigen grenzen gaat. Dit is onwenselijk. Carrière maken kan men doen in de burgermaatschappij na een politieke loopbaan. Een politicus moet niet te lang deelnemen in het politieke circus, juist daar is meer dan in de burgermaatschappij constante vernieuwing nodig om vooral de snelle veranderingen in de maatschappij voor te blijven en corrigerend op te treden ingeval de maatschappij het slachtoffer dreigt te worden van bijvoorbeeld de globalisering. En daar wringt nu juist de schoen. Politici zien hun kansen in het enorme spectrum van globalisme en voelen zich daar lekker in wanneer ook binnen dat spectrum een loopbaan mogelijk is. Maatschappelijk gezien is dit onwenselijk.
Is de grens bereikt?

Wat komt er bijvoorbeeld na een Europese Unie met een parlement van 751 zetels? Een nieuwe mondiaal bestuur die werelddelen met elkaar verbindt in een Mondiaal Parlement(MP) met een paar duizend zetels van vertegenwoordigers van heel veel lidstaten. De stap is niet zo moeilijk want er is al een VN(Verenigde Naties). Deze organisatie hoeft alleen maar omgevormd te worden naar een politieke unie met wetgevende macht. Dit lijkt een stukje fantasie maar zou werkelijkheid kunnen worden als de bevolking het allemaal maar laat gebeuren.
Wordt de massa wakker?

Gelukkig zijn er nu tekenen dat de massa wakker wordt. Niet de gele hesjes maar de mensen die ze dragen voelen nu eindelijk aan dat globalisme heeft geleid tot multinationale machthebbers die hun tentakels hebben uitgespreid binnen alle politieke geledingen. De globalisering heeft een grens bereikt. Het is de wal die het schip keert. Protesten zullen wel eens flink heftiger kunnen worden vooraleer de politiek inziet dat hun beleid faliekant fout is. De populistische partijen zullen de ‘gele hesjes’ zeker een handje helpen met hun afkeer tegen de gevestigde politieke orde. Hun invloed wordt vooral binnen de lidstaten van de EU allengs groter. We gaan spannende tijden tegemoet.

52 verwijderd682241

@51 "En dat wordt geschreven door een linxe purist ?"

U kunt beter minder tijd gaan spenderen aan fake sites, zoals ejbron. Dan komt u misschien ook niet met een Franse plaatsnaam aanzetten, waar u een niet bestaande betekenis aan denkt te moeten hangen.

En dan het woord "purist". Daar schijnt u ook al niet de betekenis van te weten. Zoals: Niet af willen wijken van oude gewoonten en gebruiken. Dat is toch een echt primitief rechts dingetje. Ik zal er één voor u noemen: b.v. Zwarte Piet. Moet ik nog verder gaan. Nee hè, u snapt het in middels toch wel. ?

Om uw algemene kennis iets bij te spijkeren "https://www.ensie.nl/anw/purist

Als u uw tijdgenoten, in @17 het lot van de gebr. De Wit wenst te gunnen. Bent u een gevaar voor de maatschappij.
Wij leven inmiddels in een geciviliseerd 2018 en daar is geen behoefte meer aan het middeleeuwse barbarisme van u.

@52
Niet verder gekomen dan de eerste regel. Als ik een feuilleton wil lezen. Pak ik wel een spannend boek. Waar u uw barbaristische inspiraties op doet, boeit mij verder totaal niet.

3
53 Borealis

@52 Ook ik ben halverwege gestopt met lezen en geen @53 gelijk mbt die post. In het hele artikel wordt voorbijgegaan aan het feit dat zowel Frankrijk als België jaren achterlopen mbt begrotingsmaatregelen waardoor er nu met de botte bijl gewerkt moet worden.

0
54 Mrs. K

** gebruiker verwijderd **

@53
Mooi hoe u bepaalde zaken in een daglicht kunt zetten zoals framen bedoeld is .

55 verwijderd682241

@55

In plaats van anderen napraten. Kunt u misschien beter uzelf eerst inlezen, alvorens tot uitlatingen te komen, die als een tang op een varken slaan.

Ofwel. Gebruik geen woorden, die boven uw intellectuele vermogen gaan. Buiten dat het niet erg snugger lijkt, zet u uzelf behoorlijk zelf te kijk.

0
56 Borealis

** gebruiker verwijderd **

@56
Inhoudelijk dus ook geen nieuws maar alleen paniek zaaien voor de bühne terwijl u ook weet dat er gelogen wordt .

57 verwijderd682241

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@67 Volgens mij was Socrates ook een deuger. Met deugers loopt het vaak niet goed af. De meute wil ze graag lynchen. Ik benijd ze in ieder geval...

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Ronin
Muziekdraadje

@2912Veel sterkte de komende periode, Nighthawk....

8 minuten geleden geplaatst door Ronin

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@66 Ook de deugers buiten de overheid, je kent ze wel, dat soort wat de wegen blokkeert en kunstwerken met soep bekogelen, Pim Fortuyn demonisee...

9 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@2 Normaal hangen ze wel halfstok....

14 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

En iets anders. Pesten is niet alleen verdienmodel voor individuen. Het is vaak ook een verdienmodel voor bedrijven. Wat zijn de consequenties v...

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Meer desinformatie verwacht door kunstmatige intelligentie

Het linkse geteisem word blijkbaar een beetje bang....

17 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

Stel dat er een pil bestaat waardoor pestkoppen niet meer pesten. Wat dan? Mag je iemand een pil door de strot duwen om anderen te beschermen? ...

23 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Muziekdraadje

@2912Sterkte Nighthawk... Astrud Gilberto - Misty Roses ( 1967 )https://www.youtube.com/watch?v=xtzmox-D4Hs...

31 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Zie Hier
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Inderdaad Sywert is zo glad als een aal!...

35 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Je moet toch wel een enorm bord voor je kop hebben als je denkt zoals die linkse idioten van de Timmermansclub!Er is geen mens met gezond vers...

37 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Pornos NuevosSexual Black And WhiteTitanic Movie Sex VideoLive JesminCatherine Knight PornTiktok Style Porn在线avLove Maling PornAmanda Cerney NudeUhd Pron日本成人动漫Girl Next Door PornJaime Pressly NudesJonny Xxx VideoAll Porn For FreeNewgrounnds AdultHeantai HavenPorn Amador BrasilAustralia Sex Video ComEva Elfie Cumshot CompilationKendra Lust PornographyChodna VideoSex Aunty And BoyFurrie XxxFreeporn ChineseIvytegaIndian Hot Porn Videos HdVenus Lux TsEacorts2022 HentaiCeleb JiheadCnn PornografiaPerfect TitspicsPhoenix FellingtonSeductive Sex VideoMom Caught NakedDad BrazzersSoft PornosTamil Actress Namitha Sex VideosSex Sex DesiOutdoor Indian XxxHuge Titties BounceLadyxena.comIndian Sex MemesHello Sex MovieThe SimptoonsThreesome TeensBangladeshi Bengali Blue FilmSpankbang.conmVoyer CamsLesnian XxxMaria Arreghini NudeYhivi BbcWww Xxxx Video Hd ComNaruto HentaSon Rapes Mother Porn成人网址Amime PirnNuespournouMom CumingValentines Day SexIndian Video Xx ComVídeo PornográficasNaked Twerk CompilationPookuIndean Porn TubFull Sexsi VideoSkipthegames HartfordTeenage Naked PicVideos Gratis Pornos GayGalhentaiSm00ches OnlyfansJulia Ann XhamsterXxx KidnepHentai HugeLauren Jasmine Onlyfans LeakedAce Carter MyvidsterUrsecretgfShort SexTamil Shemale SexIron Man SexRenee Rose IafdCums A LotChaturbate PantyhoseIzzg_IndireneBlacl Anal PornBlack Man Sex XxxLiv Morgan NudeNude WigeMio KijimaHindi Sexy Adult FilmGranny Sex PornLaceelustPerfext PornTamil Sex Chat OnlineTalia Taylor NudeXxx Bulu VideoBrazzers Family PornHollywood Ka BfPorno InsolitePornograqueFucking Hd VideoShin Hati PornElephent TubeSucking Your Own DickBlack Amateur Porn FreeBollywood Heroin SexNude Cartoon SexBf Full VideoDesi Bhabhi ToiletHeatherideepthroatGay BdsmpornOld Man Hot XxxShenna ShawJapan Sexxx HdBachelorettepornTrishelle Cannatella NudeAsian Pirn StarsNew Hot X VideoDirect Blue FilmCastration PornXixxPeta Jensen DpE PornarPornô De JaponesaGay Porn HypnosisBoy Sex HdMinica SantiagoXdesi MobiOne Ounch Man PornEbony Lesbians With Big TitsWowgirls PornPassion Hd .comMujeres MasturbandiceLuna Star Porn HubFamily Swap Porn VideosWorld Sex Videos ComChaturbate ArchiveDeyyam VideosBlack TspornPawg LingerieVirgin Girl PornMiss FantasyPornpicdH慢Literoitca.comMassagem PornografiaTamil XnxnPorn Enema