Peter van Dalen: Poetin moet stoppen met arrestaties christenen

Europarlementarier Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) roept president Poetin op om de arrestaties van christenen in Rusland te stoppen. Deze zijn begonnen nadat in juli dit jaar een wet in werking trad die praten over geloof met anderen verbiedt. De wet, zogenaamd bedoeld om extremisme te bestrijden, wordt tot nu toe vooral aangewend om pastors en evangelisten te beboeten.

Van Dalen: “Rusland hoort samen met het westen te strijden voor godsdienstvrijheid, in plaats van het te ondermijnen.”

Van Dalen heeft vandaag (donderdag 8 september 2016) een brief gestuurd naar President Poetin en ook Europese Minister van Buitenlandse Zaken Mogherini daarvan op de hoogte gebracht. De brief is mede-ondertekend door collega-parlementariers uit de fractie Europese Conservatieven en Hervormers, Van Dalen’s fractie in het Europees Parlement.

Van Dalen: “Ik maak mij zorgen nu Rusland, toch een christelijk land, pastors en evangelisten beboet wanneer ze praten over het geloof. Dit lijkt verdacht veel op wat de communistische machthebbers deden. Rusland kent veel gebrokenheid en haar machthebbers moeten begrijpen dat het Evangelie geen bedreiging, maar juist een uitkomst is.”

Peter van Dalen is co-voorzitter van de Intergroep godsdienstvrijheid in het Europees Parlement, een groep van parlementariers uit alle fracties die zich inzetten voor de vrijheid van godsdienst en geloofsovertuiging.

SGP Eurofractie
SGP
10-09-2016
Buitenland
https://www.eurofractie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies