door Havermout in Overig  ·  37 Reacties

  • 2
  • 552x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ach ja met ze tweeën is het toch gezelliger....
Maar even serious dit is toch belachelijk.

1
1 xDDD

Je hebt van die ´Cree LED´ zaklampen tegenwoordig.
Zoek de sterkere varianten waar een 18650 3.7 Volt met 3 Ampere in past en geniet van een kleine 1200 Lumen aan licht.
Als je die mee neemt tijdens het hardlopen en een aanvaller daar mee in zijn ogen schijnt, dan ziet de aanvaller de eerste 5 minuten niets anders dan zwarte vlekken.
Vanaf dat moment is de aanvaller onmachtig en kan je weg rennen, wat een hardloper toch al beter kan dan de aanvaller die daar 5 minuten niks meer ziet.
Compleet legaal om op zak te hebben.

1
2 techcenter

Tja..
Hardlopers zijn doodlopers.

4
3 Homo universalis

Korte rokjes vragen om aanranding, alleen hard lopen vraagt om met messen gestoken of ondersteboven gereden te worden, logisch toch.

1
4 Nerva

@3 ,

Tja,
Homo universalis is een sukkel.....

0
5 Bender Rodriquez

@2 , en busje X-marker meenemen. Is smurfenverf, legaal.

1
6 caso

Ohhh, dus dat is hoe onze overheid hier mee om wil gaan?! In plaats van dat ze dat tuig snoeihard aanpakken....

1
7 Topperz

@6
Geloof me die Cree ledzaklamp met een 3.7 Volt batterij die 3 of meer Ampere kan leveren werkt gegarandeerd beter.
Dat is een kleine 11 Watt aan HighLumenLed licht, een lamp die 100 Meter ver kan schijnen met een bundel aan licht waar men U tegen zegt.
Ik heb het 1 keer bij mezelf geprobeerd om te ervaren hoe dat voelt, nou nooit meer..... Niet aan te raden om dat zelf te testen, het werkt sowiezo gegarandeerd.

1
8 techcenter

* Verwijderd door de redactie *

9 ciudad

@2 , hadU een url voor mij, voor de versie waar u het over heeft? Dank.

0
10 caso

@9 U heeft t nu over Rutteland.

0
11 Being there

* Verwijderd door de redactie *

12 bosco

@10
Ik hoop dat het mag maar hier staat 1 van de betere,
met een nieuwere chip de ´ CREE XP-L die de sterkste is in die link.
Deze komt voor 9,99 Dollar inclusief 1 18650 batterij en lader in de brievenbus.
De 10000 Lumen waar ze mee adverteren is onzin, misschien dat die sterkste in dat rijtje met 3.7 Volt en 4 Ampere een kleine 2250 Lumens kan halen, en deze schijnen zelfs tot 250 meter ver.

Maar hier staat ie, ik mag denk ik geen links geven maar op de Aliexpress staan ze onder de zoekterm ´ Ultra Bright LED Flashlight CREE XP-L V6 XML-T6/L2 5 Modes 8000 Lumens Zoomable LED Torch with 18650 Battery+Charger+Free gift ´ en dan de sterkste variant kiezen.

1
13 techcenter

Weg met ons!...

1
14 Ongelovige Thomas

@12
Bij onze politie doen ze dat ook met Pepperspray om zelf te ervaren hoe het werkt en hoe het voelt.
Dat is een training heb ik ergens gelezen een keer, er zit wel wat in , zo weet je precies wat er met die ander gebeurt wanneer ze dat moeten gebruiken en anticiperen op de situatie.
Maar dat lijkt me geen pretje om te testen question

1
15 techcenter

@5
Overbelasten van je hart

Overbelasten van je hart houdt in je hart voor langere tijd op een hogere hartslag houden dan je normale hartslag. Het geeft niets als je een paar keer piekt, zoals je bij een teamsport doet als je een sprintje trekt. Daarna is er weer even rust. Het continue belasten, zoals bij hardlopen en de cardio fitnessapparaten in de sportschool, is niet goed. Wij mensen zijn daar niet voor gemaakt.

Coronaire plaque

Diverse studies tonen verhoogde coronaire (ook wel genoemd: atherosclerotische) plaque aan bij overbelasten van je hart tijdens cardiofitness, hardlopen en soortgelijke activiteiten. Coronaire plaque is een opeenhoping van wasachtige vetten in je kransslagaders. Deze aders, die je hart van bloed voorzien, raken daardoor verstopt. Bij een kleine verstopping krijg je wellicht pijn in je borst, bij verder dichtslibben krijg je een hartaanval.

Vet en afslanken

Wie gaat hardlopen om af te slanken komt ook bedrogen uit. Het blijkt dat het overbelasten van je hart je natuurlijke vermogen om vet te verbranden ondermijnt. Dit wordt zelfs erger wanneer je onregelmatig sport. Het komt door je stofwisseling en onze evolutie. Je lichaam gebruikt van oudsher bepaalde vetten als reserve voor een moment dat je wellicht even te weinig eet en toch energie nodig hebt. Door het langdurige trainen of hardlopen denkt je lichaam dat het lichaamsvet nodig heeft. In plaats van vet verbranden gaat het spieren verbranden om energie te krijgen.

Hormonen

Je lichaam heeft vet nodig om te functioneren. Het hormoon T3 wordt door je schildklier aangemaakt om vet te verbranden. Door het overbelasten van je lichaam bij hardlopen en cardiofitness wordt de aanmaak van dit hormoon onderdrukt. Het gevolg is dat het lichaam vet gaat maken en vasthouden. Terwijl de aanmaak van T3 wordt verminderd, stijgt de aanmaak van het hormoon Cortisol. Dit is juist het hormoon dat wordt gezien als de grote boosdoener bij hartziekten en kanker. Het levert het soort vet dat rond de taille hangt, het bekende zwembandje.

Suiker

Door de behoefte aan vet stijgt ook de honger naar suikerhoudende producten. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de gemiddelde hardloper, en mensen die sporten in de sportschool, na het sporten meer calorieën tot zich neemt dan hij kwijt raakte tijdens het sporten.

Gewrichten

Dat je bij het hardlopen je gewrichten stuk maakt is niet dodelijk, maar handig en gezond is het niet. Het was al langer bekend dat je bij hardlopen, maar bijvoorbeeld ook op een loopband in de sportschool, je gewrichten overbelast. Bij elke stap heeft je been, en met name je voet, een klap op te vangen van drie keer je lichaamsgewicht. Uit recent onderzoek blijkt dat ook je rug en andere gewrichten met zo’n kracht worden belast.

Bij elke stap gaat er een schokgolf door je onderrug en onderlichaam. Ook hier is, vanwege het langdurige karakter van hardlopen, geen snel moment van herstel. Het gevolg is dat gewrichten beschadigen en kraakbeen afbreekt. Dat leidt tot chronische pijn in knieën, heupen, enkels, voeten en rug bij het lopen en kan leiden tot vervanging ervan door bijvoorbeeld een kunstknie.

Hardlopers zijn doodlopers

4
16 Homo universalis

* Verwijderd door de redactie *

17 ciudad

@13 Ik hou het voorlopig bij mijn 4 cel MAG lite.
Mocht er een dwaas wat willen proberen krijgt ie die lamp op zijn knar.
Zeer effectief.

1
18 arcenist

@8 techcenter,

wat u schrijft is waar en een prima raad. Er bestaan ook exemplaren met "stroboscoop" effect, buiten verblinding ook (vrij lang aanhoudende) desoriënterende gevolgen.

Maar het is toch eigenlijk van de gekken dat dit nodig is. In mijn geboortejaar kende Nederland ongeveer 9 miljoen inwoners, het land was "veilig" en de koddebeier (de jut) altijd aanwezig (al zag je hem niet hij was er, althans je dacht dat hij er was).

Nu heeft Nederland ongeveer 17 miljoen inwoners en op één of andere wijze schijnt het steeds onleefbaarder te worden. Maar ...... iedere Nederlander betaald belasting (baby`s en kleine kinderen uitgesloten) de primaire taak van een overheid zou dienen te zijn haar burgers te beschermen, veiligheid te bieden.

Stop met allerlei onzinnige overheidsuitgaven en concentreer je eerst eens (als overheid) op de primaire taken waarbij veiligheid voor de inwoners van Nederland op nummer 1 dient te staan.
Herinner de overheid aan haar primaire taken, hamer op het recht van veiligheid. Hier betaald U voor.

Wij, mijn vrouw en ik, zijn recent naar Zwitserland geëmigreerd (gelukkige omstandigheden) en zien van afstand met lede ogen aan hoe ons ooit zo mooie en veilige Nederland in sneltreinvaart naar de bliksem gaat.

1
19 Bezorgde Europeaan

@19
dat klopt, er zit ook vaak een stroboscoop effect in, dat lijkt me iets te ver gaan want dat is echt geen pretje denk ik zomaar....
Vaak hebben ze 3 lichtstanden, een stroboscoop effect en in geval van nood een SOS effect.
Het zijn sowiezo leuke lampen, het zijn eigenlijk een soort kleine Zonnetjes in zakformaat, altijd handig om er een stuk of 5 in huis te hebben leggen.
Ook veilig voor als de stroom een keer uitvalt , dan heb je sowiezo nog licht genoeg.

1
20 techcenter

* Verwijderd door de redactie *

21 ciudad

@21
Als het goed is ( want met chinese batterijen weet je het maar nooit zeker, op de duurdere na met een goede verkoper met goede reputatie) zou de lamp met met 11 watt 1 uur lang moeten kunnen branden op volle sterkte.
Naar wat ik weet kan een 18650 batterij maximaal 4 Ampere halen, alles wat daar boven word beloofd is in ieder geval Bullshit of het moet van een goede verkoper zijn en niet goedkoop.
Soms beloven ze zelfs 9 A wat dan in het echt 1.5 A is ofzo.
Het zijn geen zuinige lampjes maar met 2 goede 18650 batterijen van rond de 3.5 A kan je er wel een aantal uurtjes mee vooruit en vooral op de laagste stand.

0
22 techcenter

@20 techcenter,

neen, aan vijf exemplaren komen wij niet, drie was ons genoeg. Maar als inmiddels bejaarden komen wij `s avonds in de duisternis eigenlijk sowieso niet meer "buiten".
Maar wordt er `s avonds bij ons aangebeld of geklopt dan gaat de Cree standaard aan, schijnt naar beneden, om bij werkelijke onraad de lichtstraal op ooghoogte van het dan mogelijk ongewenste bezoek te richten.
Nu ik erover nadenk zou dit voor vele "ouderen" (woningovervallen) een prima hulpmiddel zijn.

0
23 Bezorgde Europeaan

@23
Dat is een idd wel voor veel ouderen een goed hulpmiddel om naast de deur te hebben leggen.
Criminelen hebben sowiezo een hekel aan licht in het donker maar als ze dan ineens verblind raken dan is het voor hun helemaal geen pretje meer.
Een bewakingscameraatje bij de deur werkt ook goed die dan op de computer is aan te sluiten met Motiondetecting opnames en via de computer live beelden geeft, veel criminelen lopen daar zeer snel van vandaan.

0
24 techcenter

Sarc
Vroeger kwam dat ook regelmatig voor hoor dat advies om niet alleen te gaan hardlopen.
Het waren toen ook voornamelijk Nederlanders die dat soort dingen deden.
Vraag maar aan HET.
Sarcoff

3
25 Truffelaar

* Verwijderd door de redactie *

26 ciudad

@10 Zoek eens op DOTOHO.is een zaklamp met taser.

1
27 Truffelaar

@26
Klopt eigenlijk 4AH uur , hoeveel de lampen aan kunnen , die eerste van 1200 Lumens tot 11 watt en de sterkste schijnt 20 watt aan te kunnen.
Ik weet nu even niet hoe ik dat moet uitrekenen hoelang het aan kan staan op het moment, af en toe komt het groene kruid sterker aan dan ik verwacht.
Het ligt helemaal aan hoeveel watt ze verbruiken op het moment zelf.
Die 18650 batterijen die ik hier heb staan geadverteerd als 3400Mah en dat klopt wel volgens mn batterijlader.
Ik ben even het merk kwijt maar dat zijn lichtgroene batterijen voor ongeveer 3 Euro 50 tot 4 Euro per stuk en wegen ook zwaar, wat ook wel moet voor zulke Ampere sterktes, dat het al kan in zo´n formaat is al een techniek op zich.

0
28 techcenter

@2 "Zoek de sterkere varianten waar een 18650 3.7 Volt met 3 Ampere in past en geniet van een kleine 1200 Lumen aan licht."
Leuk idee, maar wat moet die 3 Ampere??

0
29 RobP

@29
Met 3 Ampere kunnen ze het maximale licht bereiken en gaan ze iets langer mee voor de batterij leeg loopt.
Met bijvoorbeeld 1 Ampere heb je misschien een kwartier licht, dan is de lol er snel van af question

0
30 techcenter

@24 techcenter,

natuurlijk kan videobewaking zijn voordeel leveren. Maar is het zinvol om de eigen habitat tot een soort van Fort-Knox om te bouwen?
(Hoe meer beveiligingsmaatregelen hoe groter het onveiligheidsgevoel in de eigen beleving.)
Is het niet zo dat videobeelden daders na de daad laten zien? Maar waarschijnlijk hebt U gelijk en gaat er van een camera een bepaalde afschrikwekkende werking uit, hoewel ik bij het TV programma Opsporing Verzocht vaak videobeelden zie van na de daad. (Hoe preventief was de camera in deze veelal walchelijke en laaghartige gevallen?)

Wij zitten hier thans relatief veilig op ruim 900 meter hoogte (Zwitserland) met slechts één toegangsweg en zéér alerte buren. Maar als een camera criminelen daadwerkelijk afschrikt zou dit (misschien zelfs een dummy) voor velen in Nederland ook welkom zijn.

Blijft het feit dat (een substantieel deel van) Uw belastinggeld uitgegeven zou dienen te worden aan Uw veiligheid en dat van +/- 17 miljoen anderen. Het is toch feitelijk van "de gekke" om als burger zware preventieve maatregelen te moeten nemen omdat "de overheid" faalt.

Maar goed, dank voor Uw welgemeende en goede raadgevingen.

1
31 Bezorgde Europeaan

@Techcenter. Er is een verschil tussen Ampere en Ampere-Uur.(Ah)
Een 18650 LiIOn van 2Ah kan 2A leveren voor 1 uur, of 1A voor 2 uur of 4A voor een 1/2 uur.
Belangrijk is de Lumen/Watt verhouding van de led(s) met het totaal opgenomen vermogen.
Verder kun je beter een wat lagere Ah hebben, wat kortere brandtijd maar een veel langere levensduur.

0
32 RobP

* Verwijderd door de redactie *

33 ciudad

@33 De C-waarde is de waarde waarbij de batterij in 1 uur ontladen is, komt dus overeen met de Ah waarde. Wat vaak gebruikt wordt is om de stromen te definiëren tov de Ah waarde van de batterij. Een standaard LiIon cel wordt bv geladen met maximaal 0,5C, .
Maximale ontlaadstroom van bepaalde types is bv 5C.

0
34 RobP

* Verwijderd door de redactie *

35 ciudad

* Verwijderd door de redactie *

36 ciudad

@36 "een accu van 5000 mAh oftewel 5 ampere/uur "
Je bedoelt 5Ah, oftewel 5 ampere*uur.
"met een c waarde van 25 c kan 25 keer de capaciteit van de accu trekken, oftewel 5 x 25 mag dus 125 ampere leveren"
Je bent een beetje confuus met het begrip C-waarde. De C-waarde, oftewel de I*t waarde, waarbij t=1uur, is de capaciteit die een cel kan leveren in 1 uur tijd voor een nieuwe cel. De maximale laad en ontlaadstroom wordt vaak uitgedrukt in x * C, bv laadstroom 0,5C en ontlaadstroom 5C.. Dit heeft een eenvoudige reden:
LiIon cellen hebben een redelijk lineaire afname van de capaciteit met het aantal cycles. Veel LiIon cellen verliezen zo'n 20-30% na 200 cycles. Een 2Ah cel is dan nog maar 1,5Ah, echter de laad en ontlaadstroom zijn nog altijd gerelateerd aan de orginele C waarde, bij 0,5C en 5C nog altijd 1A en 10A ipv 0,75A en 7,5A.
Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de batteryuniversity.com

0
37 RobP

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Snorrie
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@5Ja, dat ze veilig zijn is ondertussen wel bewezen.Die paar sprookjes, verzonnen door nep doctoren, veranderen daar niets aan.Miljarden g...

zojuist geplaatst door Snorrie

Krav
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

Het heeft een ander deugbaantje gekregen....

1 minuut geleden geplaatst door Krav

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@7 Soms word ik ook wel eens een beetje moe van bepaalde figuren, die denken iedereen de maat te kunnen nemen, en gehele volkeren discrimineren ...

5 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@27Het lachen vergaat hem wel. Wacht maar gewoon af, totdat deze Nederlandse asielindustrie, aan zijn eigen ondergang, ten onder gaat.Lang ...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Slavink
Advies: maak meer van het Bijlmerramparchief openbaar, zodat burgers ‘hun eigen verhaal kunnen vinden’

Maar die mensen hebben na dertig nog steeds geen Nederlands geleerd, die spreken nog steeds Swahili ... 😎...

10 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Maar die man zijn Volkspartij heeft verlies geleden? Wat een grote broek trekt Timmermans hier aan. Alhoewel, groter dan de broek die hij op tv ...

11 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

Mooi, een jankende Van der Burg, personeelstekort, geweld, Boa's moeten bewaken en nu her vertrek van deze directeur. De eerste barsten in die z...

13 minuten geleden geplaatst door Slavink

Sarcoff
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

Het doet mij denken aan de eendenfuik....

14 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Mensen vragen zich af wat er met het gezicht van Sarah van Soelen is gebeurd

Je zal toch zo rondlopen als siliconen kip met eendenlippen, zou ze ook een schaamlippencorrectie ondergaan hebben?Wat een koe....

20 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Indian Porn Blue FilmHentai Video SitesLauren Philips PornDesi Sex Vidio ComNew Hard PornVideospornomexicanoPinoysexPorn SxyPorn CattonReedit PornBokep PelajarGlory Gole PornIsabella LuiSasha Grey FeetBig Thai TittiesDirty Talk To DaddyStepmom Bug TitsWwe Paige SexyFree Amuture PornPornographie NoirThe Porn ListFree Porn SitedDaddy SexstoriesNastasia LuxChristmasmilfThreesome HomemadeTeen Sex PicturesAsspointAbused XxxAllyannTiny Adian PornKalyan Sex VideoHomemade VoyeurismBbc Cheating Wifeسكيس أمريكيRenee PropsJayasudha Sex PhotosXxcx SexDelhi Ki Blue PictureBest Jerk Off InstructorWomen Nude PublicEliye BabesSucking My BallsSexy Milf PicsReverse BlowjobDeaxuamaStep Mom Sharing Bed PornBlack On Ebony PornGloryhole Swallow RedditPornografia AmadoresPorn Sex MoviesBambi Doe NudePorno Gay LatinoXxxhdmovieHard Anal Sex VideoAverage NudesSunny Leone X X XKannada Sexy Video Kannada Sexy VideoPornstars.comListcrawler Columbia ScLouisa Khovaski NudeShweta Basu Prasad NudeJor Jor Se ChodaMonroe PornstarNadia Ali Hd PornGame Of Thrones Xxx ScenesJapsnese PussyPorn Hd MoviseOlivia Wilde NudaKorean Girls PornLesbo Latina Porn日本av 女优ReallifecamvipLesbianblack PornBangla New Xxx VideoTabu BoobsGf Xxx ComProperty Brothers GaySexi FuckLesbian NipsExhibitionist SexClaire's PornCele Nude VideoBrazzesBlack GangbngLauren Alexis TwerkSquirting EbonyMaure Lesbian PornXnxx BustyDost Ki Biwi Ki ChudaiXnxxrAnime Porn PicturesMan And Man Sex VideoTeenagers PeggingBraxien PornJapanese Masseuse XxxMolly Little BlackedPorn Anime LesbainCelebraity NudesReese Wetherspoon NudeBangla Xxx GolpoEnglish Sexy Video Hd FullSmoke With PussyNepali Xxx VideoHot Mom FukingSexy Movie Bf Full HdCocobliss OnlyfansFarrah Abraham TapeTik Tok BlowjobsMx XxxXxxappsBhayankar ChudaiOffice Secretary SexRen Tv MoviesMardi Gras FlashersJapanese Mother In Law SexTube B D S MKristy Swanson NakedBlack Clover Nudeلنا پاولDancing Bear XxxNala Lion King PornVideo PornonfreeBritt Barbie NudeTv Serial Sex StoriesXxx Hd MobileFreckles PornhubHayden Pannetierre NudeCelebrity Sex TapeMardi Gras FlashingAnime Naruto PornBlackedraw Full Vidمواقع سكس مترجمSexe ViloentSikkim XxxGrandpa Porn VideosFirst Time Sex Video OpenHot Mom Fucks Sons FriendBratty Stepsis PornBlackeadrawWbony OrgyGo For PornBig Boobs Mom BrazzersAubrey Kate PornSavita Bhabhi SaxMallu Porn NudeSlip Sex VideoFree Black Les PornEvovledfightsKorean Onlyfan