Gele hesjes in Nederland: ‘Rutte moet wegwezen, naar Rottumerplaat’

VIDEOWaait de massale Franse protestbeweging van de gele hesjes na België nu ook over naar Nederland? Op social media wordt opgeroepen om zaterdag de straat op te gaan, onder meer in Nijmegen en Den Haag zijn plannen voor demonstraties. ,,We willen dat het kabinet aftreedt!” 

  1. Oud-rechercheurs over de 50 jaar oude, onopgeloste zaak van het Heulmeisje: ‘Het wás opgelost’
    PREMIUM

    Oud-recher­cheurs over de 50 jaar oude, onopgelos­te zaak van het Heulmeisje: ‘Het wás opgelost’

    Het is één van de oudste cold cases van Nederland. Met een doodverklaarde vrouw, die jaren later tóch blijkt te leven. Een verdachte (73) die na achttien jaar zegt dat hij ‘iets verschrikkelijks’ heeft gedaan en zichzelf doodt. Een moordzaak die bizarre wendingen kent. Hoe politie en justitie een laatste ultieme poging doen om te achterhalen wie het mysterieuze Heulmeisje is en wie haar heeft gedood.
    Maarsbergen
  2. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam
  3. Het grootste oorlogsarchief wordt openbaar, dat ligt zwaar op de maag: 'Dit is heel gevoelig materiaal’
    PREMIUM

    Het grootste oorlogsar­chief wordt openbaar, dat ligt zwaar op de maag: 'Dit is heel gevoelig materiaal’

    Wie heulde met de Duitsers, wie verraadde wie, wiens voorouders waren lid van de NSB? Dat kan iedereen straks opzoeken in 485.000 dossiers van verdachte ‘foute Nederlanders’. De meeste Nederlanders juichen toe dat het grootste en meest beladen oorlogsarchief openbaar en online wordt gezet, blijkt uit een enquête. Maar het ligt ook zwaar op de maag. Worden trauma’s opgerakeld, familiegeheimen onthuld en nazaten aan de schandpaal genageld?