door Havermout in Binnenland  ·  30 Reacties

  • 5
  • 558x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat zou heel mooi zijn, onze huisarts in mijn jeugd maakte zelf de poeders en pillen klaar voor een klein bedrag, waarom zou het nu alleen door multinationals en grote bedrijven gemaakt mogen worden.

1
1 gaulette

@1

Op de spoedeisende hulp moeten ze met twee mensen elkaar controleren als ze medicijnen geven dit om fouten te voorkomen, misschien heeft het hier ook wel mee te maken.

0
2 Erika

Moet kunnen in de jaren 30-60 werd de meeste geneesmiddelen door de apothekers gemaakt!

1
3 Zie Hier

@1 @3
Magistrale bereiding in algemene zin is geen oplossing voor de problematiek van dure geneesmiddelen.

https://www.knmp.nl/patientenzorg/geneesmiddelen/apotheekbereidingen

2
4 Wilmama

Een apotheker zal over het algemeen alleen de geneesmiddelen bereiden, waarvan de werkzame stof goed verkrijgbaar is. De huidige trend van biologische middelen zullen ze niet kunnen volgen, dus geen "mab's".

0
5 kwatta

De reactie van de Vereniging van Innovatieve Geneesmiddelen:
https://www.vereniginginnovatievegeneesmiddelen.nl/nieuwsberichten/2018/11/website/nadere-bestudering-besluit-igj-noodzakelijk

Vandaag
In het besluit van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) op 28 november staat dat het Amsterdam UMC de regels rondom het bereiden van het geneesmiddel CDCA niet heeft nageleefd.

De inspectie heeft daarom twee waarschuwingen gegeven: vanwege het gebruik van een grondstof die niet aan de kwaliteitseisen voldeed en vanwege het maken van oneigenlijke reclame voor het zelf bereide geneesmiddel.

De inspectie heeft geconstateerd dat het magistraal bereide geneesmiddel werd bereid op kleine schaal en rechtstreeks ter hand werd gesteld aan de patiënten. Dat is toegestaan conform de huidige wet- en regelgeving volgens de IGJ. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen zal het besluit hierop nader bestuderen.

2
6 Wilmama

@4 Dus wel zorgt ervoor dat de farmacie gedwongen word tot meet openheid en prijs verlagingen!

1
7 Zie Hier

@7
Deze pagina van de Rijksoverheid informeert over het betaalbaar houden van medicatie in het algemeen en over dure medicijnen o.a. dit:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen/betaalbaar-houden-van-geneesmiddelen
(**)Kosten dure medicijnen geneesmiddelen omlaag brengen
De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil meer inzicht in de kostenopbouw van dure geneesmiddelen. De samenleving heeft het recht om te weten waar het geld van de zorgpremie heen gaat.

België, Nederland, Luxemburg, Ierland en Oostenrijk werken in het initiatief BeNeLuxA samen om nieuwe geneesmiddelen sneller en tegen een aanvaardbare prijs beschikbaar te maken voor patiënten. Meer informatie over deze samenwerking staat op de website van BeNeLuxA. (**) [werkende links in het origineel ]

3
8 Wilmama

@allen
Ter aanvullende informatie:
"De Amerikaanse lobby voor het bedrijfsleven schreef vorige maand uitgebreid over het zelf maken van dure medicijnen in Nederland. Conclusie: beschadigt vestigingsklimaat, mogelijk onveilig etc. Geeft een indruk van wie er allemaal meekijken.
* https://www.amcham.nl/het-belang-van-registratie-de-geneesmiddelensector



[* keuze link naar artikel in het Nederlands van mij]

4
9 Wilmama

@8 Dat overheids verhaal hebben we vaker gehoord:

Als we de kleine ziekenhuizen samenvoegen dan,
Als we het ziekenfonds privatiseren dan,

Alleen enige resultaat is er nooit geweest is alleen duurder geworden.
Daarnaast zijn onderzoeken (patenten) van de verschillende universiteiten naar medicijnen voor weinig weggeven aan de farmaceuten!

1
10 Zie Hier

@9 Dus puur eigen belang dat het niet gebeurt!

De enige slager die z'n eigen vlees als het beste aanprijs want dat andere is allemaal verontreinigd!

SPROOKJES!

1
11 Zie Hier

@10
[ Alleen enige resultaat is er nooit geweest is alleen duurder geworden.]

Mensen met een minimuminkomen betalen nu bijvoorbeeld minder aan zorg dan toen het vroegere ziekenfonds nog bestond.

3
12 Wilmama

@12 Verklaar nader: eigen risico 395 Euro goedkoopste verzekering incl. tandzorg c.a. 123,-Euro

De premie, bedoeld in artikel 7, eerste lid, van het Aanwijzingsbesluit verplicht-verzekerden Ziekenfondswet, wordt voor het jaar 1998 vastgesteld op een bedrag van f 26,93 per maand

Het premiepercentage, bedoeld in artikel Svz 14a, eerste lid, eerste volzin, van het Aanwijzingsbesluit verplichtverzekerden Ziekenfondswet wordt voor het jaar 1998 vastgesteld op 6,8.

1
13 Zie Hier

@11
Lucien Hordijk is verbonden aan de Correspondent en daar als journalist, gespecialiseerd in medicijnen. De Correspondent houdt niet van het vertellen van sprookjes, integendeel.

2
14 Wilmama

@13
Dit spreekt voor zich:
https://www.goedkopezorgverzekering2019.nl/zorgtoeslag/

Nieuws: zorgtoeslag 2019 gaat flink omhoog met een maximale stijging van 120 euro voor eenpersoonshuishoudens. Heb je een toeslagpartner en een laag inkomen, dan kan de gezamenlijke toeslag oplopen en het voordeel maar liefst 264 euro per jaar bedragen. Bovengenoemde bedragen zijn onlangs bekend gemaakt door de Belastingdienst. Nu alle cijfers bekend zijn, kan je de uitbetaling zorgtoeslag berekenen (proefberekening uitvoeren) voor 2019. De uitbetaaldata is bekend, start nu met voorschot aanvragen.

1
15 Wilmama

@14 Ik oordeel niet over Lucien Hordijk maar over het artikel in:

https://www.amcham.nl/het-belang-van-registratie-de-geneesmiddelensector

Vind ik het verdedigen van eigenbelang van de farma.

Veel UV ontwikkelen/onderzoeken medicijnen maar registeren de resultaten niet!

1
16 Zie Hier

@16
Lucien Hordijk vindt dus niet dat er in dit artikel sprookjes verteld worden uit eigenbelang van de farmaceutische industrie o.i.d. Dan had hij dat er wel duidelijk bij gezet. Ik vind het ook een prima artikel in het kader van hoor en wederhoor. Farma bashen kan iedereen.

2
17 Wilmama

@17 Ik zeg niet dat er onwaarheid in staat maar het is voor eigen behoefte/bescherming!

Alles geneesmiddelen die door de UV niet geregistreerd zijn worden door de farma's wel geregistreerd (lange termijn denken) dus klopt mijn stelling ook!

Als de farma's niet alles onder z'n registratie zouden hebben en daarmee ze alle andere vormen van productie blokkeren!

Dus blijft het eigen belang!

1
18 Zie Hier

@18
Bij magistrale bereidingen gaat het ook om en over wat @5 zegt. Apothekers hebben maar beperkte mogelijkheden en deze bieden geen oplossing voor de problematiek van dure geneesmiddelen in het algemeen. In het artikel van AmCham staan derhalve niet slechts aandachtspunten 'voor eigen behoefte/bescherming!' , maar voor de veiligheid van ons allemaal.

1
19 Wilmama

@19 Met het voortschrijding van de automatisering krijgen ook de apothekers meer mogelijkheden voor een stringente eind-controle op de kwaliteit!

En na de tijd voortschrijd achterhaald de techniek de mogelijkheden van de farma's

1
20 Zie Hier

@19 Even ik ben niet tegen de farm's maar tegen de grote hoeveelheid alleen rechten!

Als ze overgaan tot vrijgeven van alle producten waar ze meer dan 2000% aan verdiend hebben maken ze de wereld voor heel veel mensen iets leuker!

1
21 Zie Hier

Onlangs kwam naar buiten dat zorginstellingen aan patiënten vergoedingen of iPhones geven omdat deze zorginstellingen een hogere vergoeding van de zorgverzekeraar krijgen voor dezelfde behandeling. Er zitten dus perverse prikkels bij de zorgverzekeraars en er is geen transparantie. Zo is het algemeen aanvaard dat zorgverzekeraars hun 'eigen' zorginstellingen hebben.

Ditzelfde geldt voor farmaceutische bedrijven die aantoonbaar liegen over de ontwikkelingskosten van medicijnen en bekend staan om - al dan niet legaal - smeergeld.

1
22 Dune

@18
AmCham:
(**) Begrijp ons niet verkeerd: dit is geen pleidooi om discussies over prijsvorming tegen te gaan. In de discussie over het besluit van UMC Amsterdam was er bijvoorbeeld felle kritiek op de prijs die fabrikant Leadiant vroeg voor een geneesmiddel waar enkel retrospectief literatuuronderzoek voor had plaatsgevonden.11 Ook wij als AmCham Pharmaceutical Committee verwerpen dergelijke praktijken. (**)

Daarnaast werd het UMC dus óók terecht op de vingers getikt: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2018/11/28/igj-publiceert-besluit-op-handhavingsverzoek-eigen-bereiding-cdca-door-amsterdam-umc

Het Amsterdam UMC heeft de regels rondom het bereiden van het geneesmiddel CDCA niet geheel nageleefd. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De inspectie heeft daarom twee waarschuwingen gegeven: vanwege het gebruik van een grondstof die niet aan de kwaliteitseisen voldeed en vanwege het maken van reclame voor het zelf bereide geneesmiddel.

https://www.igj.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/veelgestelde-vragen-over-terugroepen-geneesmiddel-cdca-van-amsterdam-umc

Hieronder vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over het onderzoek van de IGJ naar de eigen bereiding van CDCA door het Amsterdam UMC.

1
23 Wilmama

@22
Hier lees ik toch dat zorgverzekeraars daar erg boos over zijn en terecht. Het zijn sommige zorgaanbieders die zich onacceptabel gedragen:
https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2019/zorgverzekeraars-boos-over-gratis-iphone-via-zorgaanbieder

Zorgverzekeraars hekelen zorgaanbieders die cadeaus of geld weggeven aan hun patiënten als ze kiezen om bij hen een behandeling te ondergaan. Een voorbeeld is verslavingszorgverlener SGGZ die potentiële patiënten lokt door het weggeven van een iPhone XR.

1
24 Wilmama

@23 Als door een UMC de bereidingsregels niet geheel nageleefd worden is het van zelfsprekend dat ze terecht gewezen worden vermits het een schadelijke afwijking is!

Maar dat ondergraaft niet mijn stelling dat de farma's ontzettend protectionistisch werken!

Dus word er onderschreven dat wanneer een UMC met zuivere aan kwaliteitseisen voldoende grondstoffen, de productie zonder reclame, geen probleem is!

1
25 Zie Hier

@25
[ Dus word er onderschreven dat wanneer een UMC met zuivere aan kwaliteitseisen voldoende grondstoffen, de productie zonder reclame, geen probleem is!]

Daar wordt dan ook door niemand een probleem van gemaakt, behalve mogelijk nog door de cowboy's van Leadiant.

(**) Bij de Europese tak van Leadiant Biosciences ltd die in Londen is gevestigd, werken slechts 13 mensen. Zij maken niets. Zij kopen slechts geneesmiddelen in. Deze tak is dus een ordinair handelshuis. Hoeveel winst de echte fabrikant waar Leadiant CDCA inkoopt – een zeer oud geneesmiddel – is onbekend.(**)

Bron: https://www.nieuwskoerier.nl/news/355273-minister-bruins-praat-niet-met-leadiant

1
26 Wilmama

@26 Dat is dus iets wat door de EU als geheel aangepakt moet worden, komt de Brexit misschien goed uit! daar zij in Londen gevestigd zijn!

Een drastische optie dan om alle middelen die zij verhandelen te blokkeren!

En eens uitzoeken waar die geneesmiddelen werkelijk geproduceerd worden (India of zo).

1
27 Zie Hier

@26 en @27
Het wordt in Spanje geproduceerd, dat staat gewoon in de registratiegegevens.

0
28 kwatta

"Maar bij magistraal bereiden is er geen sprake van een vergunning. De magistrale bereiding is juist een uitzondering op de vergunningplicht. Dus ook al heeft het geneesmiddel de weesgeneesmiddelenstatus, dan staat dat de magistrale bereiding van een geneesmiddel met dezelfde werkzame stof niet in de weg."

Meestal krijg je de p in van dat soort muggezifterij. Maar in dit geval stel ik deze spitsvondigheid erg op prijs. Waar een wil is, is een weg!

Overigens, als die bedrijven hoge, maar geen belachelijke prijzen rekenden voor dit soort geneesmiddelen, had dit niet gebeurd.

2
29 Wendel

@27
In dit artikel van afgelopen augustus wordt beschreven wat er allemaal aan vooraf ging:
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/24/de-pil-die-in-10-jaar-tijd-500-keer-duurder-werd-a1614201

Het nieuws in het kort:
* Een farmaceut heeft in tien jaar tijd de prijs van een oud medicijn vervijfhondervoudigd. Dat blijkt uit onderzoek van NRC.

* Het gaat om het medicijn CDCA, een galzuur dat in de jaren 70 werd ontwikkeld tegen galstenen en oorspronkelijk 0,28 euro per pil kostte. Nu kost het 140 euro per pil.

*CDCA wordt ook gebruikt voor het afremmen van de zeldzame stofwisselingsziekte CTX. Voor die toepassing werd pas eind 2016 een handelsvergunning verleend aan fabrikant Leadiant door de Europese medicijntoezichthouder EMA. Doordat de fabrikant in de jaren ervoor goedkopere concurrerende middelen opkocht en van de markt haalde, zijn er geen dan alternatieven meer beschikbaar.

* De Stichting Farma ter Verantwoording gaat de zaak aanhangig maken bij mededingingsautoriteit ACM.

* Leadiant zegt in een reactie dat ze voor de vergunning hoge investeringen heeft moeten doen. Maar dat blijkt niet uit klinische dossiers en een rapport van Zorginstituut Nederland.

1
30 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@64 Nou nou, is een agressie regulatie training niet iets voor jou ??...

5 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

28 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

41 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@20 Als je landen niet kan aanspreken op het humanitaire oorlogsrecht dan worden de misdaden nog groter en veelvuldiger gepleegd. Wat betreft 'n...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
Wanstaltig! AD en Klaver BESMEREN Baudet met Rusland connectie 'Maar geen bewijs'

Is inderdaad wanstaltig Baudet had allang in een gesloten GGZ moeten zitten!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Dat ze je er maar snel van afgooien hier. Wat een smeerlap ben je....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

6 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

8 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Porm Video IndianLeaked BlowjobBlack Anal PronXxx Sexy Step MomSara RetallPornbrutalWeskey PipesBrazzers PicsXxx LanCheerleader Sex TapeSex Doll GenieBdsm AnimrMadison Ivy CompilationSexploitation MoviesRumpaliciousReal Amateur Porn HomemadePorn BeuretteXnxx Indian CuteJilbab SangekLatina BikiniDevon Green XxxLactating PornstarsHitomi Tanaka Angela WhiteBlacktube Free PornBogas BrothersPocketpussyJapanese Porn MovPhun Forum ExtraSade NudeDakota Johnson SexyBig Tits And HandjobsTamil Sec StoriesFake Doctor SexVouyer.webXxxpornografia GratisRussan PornstarsNude Black MenSofi.saneBest Sex Doll3d Porn VidzTangohotUk Porn AmatuerLrsbian Porn VideosPorn Videos ViralWhatsapp Porn VideosCute BabesPerfect PussyTamil Honeymoon Sex VideosSister And Brother Sleeping Sexy VideoPorn Film ActorHanddomination PornPress XxxWhite Bitch Said She Tryna Party DickdrainersIndian Romantic PornJessica Abla NakedWwwhotMetart PornMalayalam Tamil Sex VideoJennifer Connelly AznudeLatest Hard PornCying PornTiny Asian TitsGigi Dior AnalSorry Mother Forumصور سكس متحركةJanine LindemulderModel Indonesia BugilAnushka Shetty Sexy VideoHoled HdBrother And Sister Xxx Video HdBed Masti VideoShakeelasexvideoAsianstreet Meat Analçin PornosuPrivate EacortExploitedcollegeirlsNuepour NousStory FacesittingJodi Lyn Okeefe NakedPussy WaxingCartoonsex AnimeHandy Sex ToyIndian Bra Sex VideoBootylicious The PornstarAria GioanniMolinee GreenDesi Nangi PictureLena The Plug SpankbangGilfassOther Daughter PornMother And Dayghter PornCarmela Zumbado NudeVideos Pornos De VenezolanasHuge Black PennisShilpa Shetty Bf VideoTeens CumswapThick Nude EbonyXxx Video BoudiVery Bad SexMom Anal By SonPornos De MadurasXnxx BangladishKatherine Winnick NudeSamantha XxxIndian MmsxxxPhilipines PornSexymusclegirlsNaked Dry HumpPorn New Videos HdXhams LiveNxxx Hd VideoBay XxxPnp Video GayYps PronBrett Rossi NudeVideo Caseiros PornosMatura SexoZoe MonroeBad Dragon AustinBrezzres New VideoBest Adult Web SeriesBest Website For Indian PornJacky Et MiSelfie CummingAddison ReaX Video English FilmNaked PosingNude Hot YoungVixen ViragoSexxx ScenesBrooke ShieldspornLesbian Daughter Mom PornMayure TubeVer Vídeos De PornosAustralia XnxxXshrLesbian Porn SiTiktok18xHow To Milk The Prostate VideoDesi Grils Sex VideoEnglish Blue Picture HdSunny Leone At PornXxx Videos ComMicah Moore PornJav NewMulherespeladssvipAhegaopornGay Porn StoriedThefitmamiMiss Naked Contest