Poetin: "Incident Zee van Azov was een provocatie"

Poetin: "Incident Zee van Azov was een provocatie"

Het incident dat afgelopen weekend plaatsvond in de Zee van Azov was een duidelijke provocatie van Oekraïne richting Rusland. Dat zei de Russische president Poetin tijdens een bijeenkomst in Moskou. Hij is ervan overtuigd dat de confrontatie in scène is gezet om de populariteit van de Oekraïense president Poroshenko een impuls te geven. In de peilingen staat hij er niet goed voor, terwijl de nieuwe verkiezingen al in maart 2019 zullen plaatsvinden.

Volgens de Russische president Poetin doet de regering in Kiev geen enkele poging om de relatie met Rusland te verbeteren. In plaats daarvan verkoopt ze een sterk anti-Russisch sentiment, waarin ze gesteund worden door het Westen. Volgens Poetin is het incident in de Zee van Azov met opzet gecreëerd om de staat van beleg af te kunnen kondigen. Hij noemde het een kortzichtig beleid, waar geen normaal economisch en politiek beleid uit voort kan komen.

Poetin sprak zijn verwachting uit dat Oekraine vroeg of laat wel tot andere inzichten zal komen en de harde toon tegen Rusland zal matigen. Hij merkte op dat Poroshenko momenteel op de vijfde plaats staat in de peilingen en de tweede verkiezingsronde misschien zelfs niet zal halen.

Redactie

Redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van Geotrendlines.

Lees alles van Redactie »