Halsema geeft toe: ‘Boerkaverbod geldt ook in Amsterdam’

VIDEOBurgemeester Femke Halsema heeft schoorvoetend moeten erkennen dat het boerkaverbod ook in Amsterdam geldt. Na felle kritiek uit Den Haag erkende ze vanmiddag tijdens een debat met de Amsterdamse raad dat alle nationale wetten ‘vanzelfsprekend’ ook gelden in de hoofdstad. 

  1. Ook broer van Hugo de Jonge zit in de vaccinaties: ‘Marien had echt last van haatberichten’
    PREMIUM
    Dubbelinterview

    Ook broer van Hugo de Jonge zit in de vaccina­ties: ‘Marien had echt last van haatberich­ten’

    Voor de ene broer was het zijn vakgebied, maar de andere moest erover beslissen: de coronavaccinaties. Marien en Hugo de Jonge blikken terug op de coronapandemie. De broers ontvingen allebei de nodige haatberichten en dat ging hen niet in de koude kleren zitten. ,,Ik heb vaak gedacht: ze moesten eens weten wie Hugo is, wat voor een ontzettend lieve jongen het is’.’ De hoogleraar en de minister zijn apetrots. Op elkaar.
  2. Renovatie Binnenhof is ‘nachtmerrie’: hoe acht eeuwen achterstallig onderhoud zorgt voor prijskaartje van 2 miljard

    Renovatie Binnenhof is ‘nachtmer­rie’: hoe acht eeuwen achterstal­lig onderhoud zorgt voor prijskaart­je van 2 miljard

    De renovatie van het Binnenhof is een hoofdpijndossier van jewelste aan het worden. Het project is jaren vertraagd en het prijskaartje is verviervoudigd tot 2 miljard euro. Maar voordat minister De Jonge dat bedrag dinsdag openbaarde, stuurde hij journalisten eerst langs loszittende muren, onveilige plafonds en instabiele houten trappen. ,,De staat van het gebouw is ongelooflijk veel slechter dan we dachten.”
  3. ‘Met spoed’ 12.000 asielbedden nodig, COA weet het ook niet meer: ‘Alternatieven? Roep ze maar!’

    ‘Met spoed’ 12.000 asielbed­den nodig, COA weet het ook niet meer: ‘Alterna­tie­ven? Roep ze maar!’

    Tot 1 juli zijn er 12.000 opvangplekken voor asielzoekers nodig. Gemeenten moeten ‘met spoed’ 5000 van die bedden creëren. Ook wordt in elke provincie grond van het Rijk beschikbaar gesteld waarop tijdelijke ‘grote’ tentenkampen gebouwd gaan worden. Per ‘paviljoen’ moet daar plek zijn voor zo’n 500 asielzoekers. Opvangorganisatie COA zegt geen alternatieven meer te hebben.