Start van hoofdcontent

112

nl

Mannen stelen voor meer dan duizend euro aan mediaspelers in Zuid

28 november 2018, 13.02 uur

De politie toont beelden van een diefstal in een witgoedwinkel in Zuid. Ze weten - letterlijk achter de rug van de medewerker - meerdere dure producten mee te nemen, zonder het te betalen.

De twee mannen slaan hun slag op 1 oktober rond één uur in de middag. De beelden van de verdachten worden getoond in het AT5-programma Bureau020. Ze lopen de winkel binnen en kijken aandachtig rond. De medewerker vraagt of hij hen kan helpen, maar de mannen gaan daar niet op in.

Mediaspelers
Samen lopen ze vervolgens naar de mediaspelers en daar blijven ze staan. Iets later komt er nog een klant binnen en hij eist alle aandacht op van de medewerker. Hij keert de twee mannen de rug toe en de enige die hen dan nog ziet, is de beveiligingscamera. De mannen pakken meerdere malen een doosje uit het schap van de mediaspelers, maar leggen het dan weer terug.

Beveiliging
Daarna pakt hij een mediaspeler, rukt de beveiliging van het doosje en steekt de beveiliging bijna in zijn zak. Hij verandert van gedachten en legt de beveiliging en het doosje terug in het schap. Maar dan, nog geen tien seconden later, pakken ze beide een doosje, doen het onder de jas en lopen de winkel uit. "Je ziet dat ze beide maar één product onder hun arm steken, dan denk je, dat valt wel mee"... "Maar deze twee hebben binnen een paar minuten voor meer dan duizend euro aan spullen gestolen", aldus een woordvoerder in het opsporingsprogramma.

Signalement
De eerste man is de man die links is te zien op de bewakingsbeelden, bij binnenkomst. Het is een man met een lichtgetinte huidskleur en wordt tussen de 30 en 40 jaar oud geschat. Hij heeft kort, donker haar en het is opgeschoren aan de zijkanten. Hij droeg die dag een wit shirt met print, een zwarte jas met capuchon, spijkerbroek en zwarte schoenen.

De tweede verdachte is de man aan de rechterzijde bij binnenkomst. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur, een voller postuur en is ook tussen de 30 en 40 jaar geschat. Hij droeg die dag een zwart shirt, zwarte jas met capuchon, spijkerbroek en zwarte schoenen.