door RichardR in Gezondheid  ·  81 Reacties

  • 6
  • 1371x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@19
Er zit zeker een dosis sarcasme bij question

Maar het punt blijft wel, dat als er 'zweverige' therapieën betaald worden vanuit het zorgpakket dat dit moet gelden voor alle 'zweverige therapieën. Als iemand een reïncarnatie therapie of een Aryuveda therapie niet meer vergoed krijgt (en ik vind dat prima) dan ook geen speciale zweverige islamitische therapieën, of het kan mij niet schelen welke andere religieuze therapieën (als die er al zijn verder?). Dat lijkt mij compleet logisch al springt men hier weer in het kwadraat want je mag van alle speciale therapieën wat zeggen/klagen... maar niet van de islamitische therapie. En daar heb ik wat over te zeggen of iemand dat daar nu mee eens is of niet.
Wat mij betreft als een speciale therapie met Oosterse kenmerken, acupuncture, Ayurveda enz niet langer vergoed worden, dan ook geen speciale islamitische therapie. Dat is qua basis ook een 'zweverige' therapie net als de rest. De één boeddhistisch, of Reiki, of Winti, de ander Voodoo (ook erkend) en dus ook geen gezeur met homo's die een anti homotherapie moeten volgens volgens sommige Christenen, deugt ook niet, en zo zijn er wel meer therapieën. maar noem ze dan wel allemaal! Wie dat wil, betaalt dat zelf maar! En zo zijn er wel meer dingen.

Ik heb decennia gerookt en ben gestopt. Klaar, geen therapie betaald door de zorg, gewoon stoppen. Stoppen is erg makkelijk als je het gewoon niet meer koopt. Net als we hadden met neuscorrecties en meer cosmetische behandelingen door ons allemaal betaald. Ook mee stoppen. Noodzakelijke plastische chirurgie betalen uit de pot prima, maar schoonheidsverbeteringen (?) zelf maar betalen. Tenminste als we de basiszorg, de noodzakelijke zorg betaalbaar willen houden voor iedereen.

2
51 Bleke Betty

@50
Dat ben ik helemaal met je eens. Doordat het betaald wordt gaat het ook maar oneindig door.
Zou de mensheid nu op uitsterven staan... dan is het wat anders. Maar er is een groeiende en bizarre overbevolking. En het is erg jammer als iemand die graag kinderen wil ze niet kan krijgen. Maar zoals u al zegt, het is geen recht. Er zijn ook invalide mensen die graag zouden willen lopen maar zich er ook bij neer moeten leggen dat het niet gaat gebeuren. Het leven is niet eerlijk en je bent geboren en moet meestal leven met de kaarten die je gekregen hebt. En als je dan toch graag kinderen wil, adopteer dan of neem pleegkinderen.. daar ga je ook gewoon héél veel van houden. Doe je ook nog iets goeds.

3
52 Bleke Betty

Voor wie geïnteresseerd is in wetenschappelijk bewijs van alternatieve behandelwijzen:
https://www.cochrane.org/

En dan bij 'Search' de naam van de alternatieve behandelwijze opgeven.
Ik ben hier nog geen enkel review tegengekomen waarin een duidelijke werkzaamheid werd vastgesteld voor zaken als homeopathie en acupunctuur.
Steevast is er sprake van 'onvoldoende bewijs' en 'lage kwaliteit (van onderzoek); vaak ook wordt aangegeven dat 'meer onderzoek' nodig is om definitieve uitspraken te kunnen doen over werkzaamheid.
Dit is dus de wetenschappelijke manier om te zeggen: 'het werkt niet', tenzij alsnog sterk bewijs voor het tegendeel wordt aangeleverd.

0
53 RichardR
54 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

55 Robin

Goede punten, RichardR.

Dat is nu precies het grote verschil tussen de geneeskunde en de kwakzalverij: in beide zijn misstanden, in beide worden fouten gemaakt, maar de geneeskunde kijkt ernaar, maakt ze openbaar, en verbetert zichzelf. De kwakzalverij kijkt niet, meet niets en kan dus niets openbaar maken, en blijft dus stilstaan.

1
56 Intellector

@55
De allergrootste leugenaars zijn de mensen die daarnaast ook Oost-Indisch doof zijn of mogelijk nog erger. Een paar uur geleden werd dit ook al gepost in een ander draadje vanwege precies dezelfde link van jou: reactie17 https://www.nieuwskoerier.nl/news/381745-kankerspecialist-nu-hij-zelf-wordt-behandeld-artsen-begrijpen-er-geen-snars-van

[ @16
[ We hebben dat al heel vaak uitgelegd aan Robin. Kennelijk is er iets wat hij niet snapt aan die uitleg. ]
Dan nog maar een keer uitleggen (al zal dat voor @14 vergeefse moeite zijn):
https://kloptdatwel.nl/2013/10/28/natuurgeneeskundigen-medische-wetenschap-blijkt-kwakzalverij/

Zondagmiddag bij het RTL-programma ‘Life is Beautiful’ kwam vaste gast Erik-Alexander Richter met vrij schokkend nieuws. Het wetenschappelijk hoog aangeschreven British Medical Journal (BMJ) liet zien dat er maar voor twaalf procent van de medicijnen bewijs is dat ze werken. Sterker nog, eigenlijk zou je moeten concluderen dat de rest kwakzalverij is, 88 procent dus! Een opmerkelijk gegeven, dat de laatste weken opeens op diverse Nederlandse websites opdook. Zou het echt zo erg zijn? ]

2
57 Wilmama

De alterneuten zijn absoluut niet goedkoop , mensen die naar een alterneut toe gaan behoren vaak niet tot de onderste klassen van een samenleving maar tot mensen die modaal of boven modaal verdienen , al met een reden , de middeltjes die alterneuten aanbieden al dan niet vergoed zijn vaak een stuk duurder dan pharmaceutische middeltjes ,, niks goedkoop aan een gemiddelde alterneut , want een alterneut aan een voordeel heeft met een dokter is dat hij of zij geen richtlijnen heeft en doen en laten wat hij , zij wil , vaak meer tijd heeft voor een patient iets wat een regulaire dokter vaak mist , die heel erg tijdgebonden is , en vaak is de alterneut ook vrij gevestigd aan zijn huis , zijn woonkamer of zijn tuinhuisje , de alterneut hoeft zich ook nergens te registeren.

1
58 MarcusCole

@58
[ de alterneut hoeft zich ook nergens te registeren.]
Dat is niet helemaal waar. Daar hebben zorgverzekeraars een paar jaar geleden verplichte beroepsverenigingen voor bedacht, maar dat is net zo goed een wassen neus.

En ook dit is een lachertje of eigenlijk om te huilen:
(**) Daarnaast vinden wij het belangrijk dat alternatief genezers minimaal beschikken over medische basiskennis (MBK) of psychosociale basiskennis (PsBK). Want dan zijn ze in staat om door te verwijzen naar een reguliere arts, mocht dat nodig zijn. Zo garanderen we de veiligheid en toegankelijkheid van de zorg. (**)

Maar het gaat de goede kant op, zullen we maar zeggen en hoop doet leven:
https://www.cz.nl/vergoedingen/alternatieve-geneeswijzen/erkende-beroepsverenigingen

1
59 Wilmama

@58
"De alterneuten zijn absoluut niet goedkoop"
Absoluut. Homeopaten rekenen doorgaans drie keer zoveel per uur als wat huisartsen verdienen. Voor een 'consult' (lees: goed gesprek) bij een homeopaat betaal je al snel 80 euro; een huisarts mag € 9,59 in rekening brengen voor maximaal 20 minuten en € 19,17 voor alles wat langer duurt.

En zelfs als je niet naar een homeopaat gaat, word je flink opgelicht -- kijk maar eens in het schap van de drogist: kwakzalverijmiddelen kosten al snel een tientje per verpakking en werken totaal niet, terwijl echte medicijnen zoals paracetamol al voor een euro per doosje te koop zijn en absoluut wèl werken.

1
60 RichardR

@51

Dan had ik het goed!
Geweldig stukje!

In dat geval ben ik het volkomen met u eens : )

3
61 Dunkelheit

Vroeger, ik heb het over mijn wijs geworden grootmoeder van 2 eeuwen terug, ging je in het geniep naar een strijker als je last had van pijntjes in je botten en wanneer het slikken van pepermuntjes en aspirines hadden bewezen weinig soelaas te bieden behalve dat je er maagzweren van kreeg.
In haar geval was de strijker een boer uit de omgeving van wie bekent was als ie zijn zieke koeien over hun bolletje aaide en een poosje bij hem in de buurt hield om nog wat extra te verwennen met wat strijk-, en klopwerk, plus wat zacht ingefluisterde lieve woordjes, zij binnen de kortste keren genazen van hun pijntjes! Niemand mocht dat in eerste instantie aan de weet komen, het ging allemaal in het geniep.
Toch lekte dat nieuws en steeds vaker kwamen er meer mensen uit de omgeving met hun zieke dieren bij deze boer hun heil halen.
Zo ook kreeg mijn grootmoeder die in eerste instantie met haar hondje aanklopte al snel door dat zij van haar artritische pijn verlost werd als ook zij door de boer afgestreken werd.
In mijn optiek is de warme aandacht het toverwoord welke klaarblijkelijk de weg naar genezing mogelijk maakte.
De boer vroeg geen geld voor de tijd die hij bestede aan zijn bezoekers.
Hij droeg ook geen hemelsblauwe gewaden om de stemming er wat in te krijgen. Riep ook geen God of ander goden aan om hem te assisteren.
Het was een heel natuurlijk gebeuren waar veel mensen graag gebruik van maakten en verlicht werden van hun pijntjes.
Wat is hier mis mee? Het verlossen van pijntjes op een zachtaardige manier?
De gezondheid van de hele mens bestaat toch uit meer dan je denkt te moeten weten waar je pijntjes vandaan komen of niet weet waar je naar toe gaat met je ziel onder je arm?
Als gezegd wordt dat de wereld uit louter toeval is ontstaan en wij ons brein zijn, doe dan normaal en ervaar hoe een beetje aandacht wonderen kan verrichten zonder dat je er blauwe plekken van in je hersens krijgt.

4
62 shym

@7 ik ben inmiddels aan mijn tiende kans bezig.. question

1
63 chouffleur

@62 Kernwoord is aandacht. Dat kan echter iedere jan lul en ik weiger aan die onzin mee te betalen.

0
64 Scholar002

@62 jouw verhaal komt er, net als veel andere verhalen, op neer dat de effecten overduidelijk zichtbaar zijn. Met andere woorden, zo'n behandelaar zou volgens jou heel eenvoudig kunnen laten zien dat zijn behandeling echt iets uithaalt.

Hoe is het dan volgens jou mogelijk dat alternatieve behandelaars er nog nooit in zijn geslaagd te laten zien dat hun behandeling echt iets uithaalt?

Dat is namelijk het enige dat nodig is om de betreffende behandeling geaccepteerd te krijgen door de wetenschap. Gewoon even laten zien dat die behandeling echt effect heeft.

Toch is nog geen enkele alternatief behandelaar dat ooit gelukt.

Zet dat niet aan tot nadenken?

0
65 Intellector

@65
[Toch is nog geen enkele alternatief behandelaar dat ooit gelukt.

Zet dat niet aan tot nadenken?]
(**)Zorgverzekeraar CZ stopt in 2019 met het vergoeden van enkele alternatieve behandelingen in de aanvullende zorgverzekering. Uit onderzoek blijkt dat hun klanten die "belachelijk" vinden.(**)
Het gaat dus niet om wetenschappelijk bewijs, maar of de klant het een en ander nog wil accepteren. CZ komt dus niet met een principieel standpunt om onbewezen therapieën niet meer te vergoeden en is deze actie wat dat betreft betekenisloos en nog steeds misleidend.

0
66 Wilmama

@62 Inderdaad, warme aandacht en niets anders. Placebo, dus.

En daar is niets mis mee. Wel met de verkoop van niet-werkende rommel voor krankzinnig veel geld.

N.B.: twee eeuwen geleden was er nog geen aspirine.

0
67 LanCaster

@65 Ik heb geen idee waarom ze daar moeilijk over doen.
@62 Noem het zoals je wilt, het bewijs is dat het werkte.
@65 Eens,

2
68 shym

@64 Ja dat zou waarschijnlijk iedere jan lul kunnen bewerkstelligen.
Jammer dat zo weinig jan lullen van strijken gebruik maken.
Heel goed om niet mee te betalen als je er niets in ziet.
@66 Eens,.

2
69 shym

@69 "Jammer dat zo weinig jan lullen van strijken gebruik maken."
Zelfstrijkende hemden zijn veel praktischer.

0
70 LanCaster

@62 hoe weet je dat het werkte? Er zijn zoveel meer mogelijkheden om de waarnemingen te verklaren. Hoe weet je dat al die andere mogelijke verklaringen onjuist zijn, en alleen de door jou gekozen verklaring juist is?

0
71 Intellector

@69
"Jammer dat zo weinig jan lullen van strijken gebruik maken."
Hm ... het woord 'streaken' dringt zich ineens aan me op...

0
72 RichardR

@72 Ik zal maar niet uitweiden over wat lullen in combinatie met strijken voor gedachten bij mij oproept.

0
73 LanCaster

@72 @73 Stelletje frusties!

3
74 shym

@62 Omdat ik heilig geloof in mijzelf en mijzelf regelmatig over mijn bolletje strijk.

3
75 shym

@74
"Stelletje frusties!"
Hahaha, ik heb dat woord niet meer gehoord sinds mijn tijd als eerstejaars elektrotechniek -- iets van 154 jongens, 2 meisjes in dat studiejaar... En ach, A dirty mind is a joy forever...

Oh, wat ik nog wilde vragen: is het weer goed gekomen met die opgezette griepprik-arm? Want dat klonk toch wel even vrij vervelend...

1
76 RichardR

@62 @69 @75
Therapeutic Touch (TT) lijkt sterk op het aloude strijken of magnetiseren. De behandeling richt zich niet op lichaam of geest, maar op een vermeend onzichtbaar energieveld rondom de patiënt. Kortom: het is een vorm van fantasiegeneeskunde die óók niet thuishoort in een zorgverzekering.

0
77 Wilmama

@77
"... Therapeutic Touch (TT) ..."
Sorry, maar ik kan het dus niet laten om hierbij nog weer even te vermelden dat Therapeutic Touch dus door een negenjarig kind compleet onderuit is gehaald -- compleet met een peer-reviewed-onderzoek in een wetenschappelijk tijdschrift:
https://en.wikipedia.org/wiki/Emily_Rosa

En in wezen kan ieder vijfjarig kind homeopathie op dezelfde manier onderuit halen -- limonade smaakt toch echt beter wanneer het minder verdund wordt, en schudden helpt geen moer om het beter te doen smaken.

0
78 RichardR

@77 Heel goed Wilmama, fantasiegeneeskunde hoort niet thuis bij vergoedingen van verzekering, net als vele andere onzin die zijn oorsprong vindt in de fantasie. Maar vanwaar al die drukte nu opnieuw? Het magnetiseren wordt toch helemaal niet vergoed? Ik geef je nu gratis en voor niks een aai over je bolletje, doe er mee wat je wilt. Misschien voelt dat wel heel fijn en kan je de dag nog beter doorkomen dan je al van plan was. Het zijn van die kleine dingen die het hem doen. Je hoeft niet eerst ziek te worden om je goed te kunnen voelen.

1
79 shym

@76 Gelukkig RichardR is dat na een uitermate pijnlijke week goed gekomen. Zitten nog wat geelgroene plekjes zonder pijnklacht.
Huisarts gaf toe dat er anders geprikt had moeten worden, dit in verband met de acenocoumarol. Direct onder de huid had dit probleem niet opgeroepen.

0
80 shym

@79
[ Het magnetiseren wordt toch helemaal niet vergoed? ]
Jawel hoor, het kan onder de noemer natuur'geneeskunde' vallen: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/natuurgeneeskunde

Hier wordt zelfs kritiekloos informatie gegeven:
https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/zorgvergoedingen/natuurgeneeskunde
(**)... Voor de behandeling worden alleen natuurlijke middelen en therapieën gebruikt zoals kruidenplanten, water, massage, acupunctuur en magnetiseren.......(**)

Mensen worden dus makkelijk op het verkeerde been gezet en niet in de laatste plaats door zorgverzekeraars zelf. Het is een wassen neus dat alle verzekeraars het kaf van het koren zouden scheiden wat alternatieve behandelwijzen in de aanvullende pakketten betreft. Over CZ zei ik in @66 al: [ CZ komt dus niet met een principieel standpunt om onbewezen therapieën niet meer te vergoeden en is deze actie wat dat betreft betekenisloos en nog steeds misleidend.]

0
81 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@26 Die zullen er best zijn maar dat is niet de mainstream die het verschil maakt....

zojuist geplaatst door Hendrianus

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@14 Nou... ze hebben het eerst heel vaak geprobeerd. Het lukte niet echt meteen. Iemand zei laatst dat ze 17 proef raketten hebben moeten afvure...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Hendrianus
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@48 Ontgaat je het woord 'mogelijk'? Verder permiteer jij je zaken die veel verder gaan beste moraalridder....

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@45 Ze zijn genoeg benoemd en verder moet je gewoon misdaad aanpakken waar het zich voordoet , is veder niet zo interessant of de daders van gro...

3 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@13 Ehm jah... 🙂...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

21st Century Guy
Zeven twintigers in Utrecht opgepakt voor plofkraak in Duitsland

Ik zou er geen probleem mee hebben als dit soort personen levenslang of een spuitje krijgt, met hun explosieven en wilde capriolen op de snelweg...

6 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

VBOH
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@44 Ja dat klopt. Een lijsttrekker staat op de kandidatenlijst van een politieke partij, en die kandidatenlijst staat op het stembiljet. ...

6 minuten geleden geplaatst door VBOH

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@10Thierry zegt niet dat hij 100% zeker weet dat er geen mensen op de maan zijn geweest, hij heeft alleen grote twijfels :)Het feit dat ...

7 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

soapbox
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@43 Je kan geen problemen oplossen als je ze nog niet kan benoemen , want dat is nu al enkele decennia gaande.Iedereen die het probleem aankaa...

7 minuten geleden geplaatst door soapbox

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@42 Een lijstrekker en een kandidatenlijst zijn twee verschillende begrippen....

9 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Bengali Porn DownloadBig Booty Ebony PornstarsPornographie SexyErotic Stories AudioHot Sex Mia KhalifaPornvideos SquirtingNick WhitehardOnlyreveDenver SwingersKristen EroticTop Porn SitCuckoldSkip The Games Mobile AlFriends Hot Mom Porn VideosSexting SitePawg ThreesomeNaruto HentaiMomswap PornMiley Cyrus's PussyJordan Maxx PornKhalyla NudePorn Pics BlowjobsBangla Porn Sex VideoExtasytubeFlem SemiBlack Rough Gay PornFabseingerVelmahentaiXnxx SaleepFreeporn DeepthroatFc2 Ppv 3241287Juhi Chawla NudeBhoot ChudailLive Adult WebcamSha RizelHassie Harrison NakedEliza Iberra PornBast SexTamil Mallu Aunty Sex VideosSilvia JonsHd Porn VidyoX VediousJoipJessa Rhodes AnalJapanese Hd PornFamiy Swap XxxTwtter PornBig Tits FuckedAriadna MajewskaPetaardasNepali X VedioHannah Owo Porn VideosNew Brazzer VideosPornosex FreeHentais MomGay Sexs AsianPornonsDana Delay NudeJapamese Porn UncensoredWhatsapp Video Call Xxx3d Cartoon XnxxBanging The MilfAsian Massage Palor Near MeNia Long NudeCheatpornLnterracial AnalInfluencerd Gone WildHegrepornRedheadnudeLip Kiss XxxBlacked VomMen Nude In PublicDiamond Monroe PornstarNipple BladesAlirawrzShemales FuckGinatess WorldMidgets BbcKarla Kush NudeBig Tits MaidPilom BokepWww Xxx FNoco Robin PornOnlinehentaiBeautiful PussypicsCarmen De LuzDakota James TvCaughtxxxAndhra SexWww Nepali Xxx Video ComXxxindianporn ComBlcakedrawHttps Www Pornhub ComHot Sexe VideoSapna Choudhary BfTitfucking VideosSexopornô GrátisAsian GropingFra 3hentaiXvideo De MeninaWww Xxx Xxx Xxx VideoXnxx MalayaliFuufu Koukan: Modorenai YoruXxx Sexi VideoAlison Taylor HotSneaky Link.pornErotic BreastsLanewgirl AnalCzech PornoEros. ComHot Porm VideoPlay Online Sex GamesPorhnubFemboy Anal PornJaelani Jade LeakedWww SexmaxDesi Call SexXxxnx DoctorVery Hot Aunty SexXhamqtzrVideos Pornos AmadorasBoys NakedVixenpornBkack Booty PornDragon BallhentayThicc AsiansAnalauntโด จินTelugu Sex Videos Download HdSanta XxxEmma Watson Porn VideoPic Galleries PornPornkai.xomTruthoedarepicsPooja Hegde SexGang Bang X VideosSex Video XhLesbian Mom On Daughter PornSislivesmeR0mantic PornWw PornSexy Big BobsPrivate Part Hair Removal VideoGroped By LesbiansBest Sex Positions VideosAsian PornhMature Porn UbeCuck OldDaniela Melchior NudeHarmony Wonder Anal