Marc Bolsius
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Bolsius

Sorry, maar ik moet het nu toch over Zwarte Piet hebben: hij is reddeloos verloren

Voor iedereen die deze kwestie al heel lang de keel uithangt: sorry. Maar ik ga het nu toch over Zwarte Piet hebben. Heel lang heb ik me aan de discussie onttrokken, en wel om twee redenen. Om te beginnen was het vooral een Randstad-discussie die hier nauwelijks leefde. De tweede reden was dat mijn hoofd en mijn hart het niet met ­elkaar eens waren. Mijn gevoel zei me dat er helemaal geen (bedoeld) racistische kant aan Zwarte Piet zit. En wat er niet in gestopt wordt, kun je er ook niet uithalen. Maar mijn verstand wierp tegen: als iets door een groep mensen als racistisch wordt ervaren, moet je er gewoon mee stoppen.

  1. LEZERSBRIEVEN | Als al die influencers nu eens gewoon nuttig werk gingen doen
    VAN DE LEZER
    10

    LEZERSBRIE­VEN | Als al die influen­cers nu eens gewoon nuttig werk gingen doen

    Lezers van het BD kunnen een ingezonden brief (voorzien van naam en woonplaats) sturen naar vandelezer@bd.nl. De bijdragen mogen maximaal 250 woorden zijn. Wil je reageren op onze brieven? Dat kan onderaan dit artikel.
    Bernheze, Boxtel, Alphen-Chaam, 's-Hertogenbosch, Oirschot, Goirle, Boekel, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Maasdriel, Sint-Michielsgestel, Dongen, Heusden, Meierijstad, Maashorst, Altena, Reusel-De Mierden, Oisterwijk, Waalwijk, Oss, Vught, Zaltbommel