Asielzoekers in de rij voor de Dienst Vreemdelingenzaken (Archiefbeeld).
Volledig scherm
Asielzoekers in de rij voor de Dienst Vreemdelingenzaken (Archiefbeeld). © Photonews

Permanente politiebewaking aan asielloket Dienst Vreemdelingenzaken na geval van agressie

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft het asielloket van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in Brussel vandaag tijdelijk laten sluiten na een geval van agressie. Dat meldde de N-VA-staatssecretaris vanmorgen op Twitter. Na een onderbreking van een uur is het asielloket intussen heropend voor gezinnen, zegt directeur Freddy Roosemont (DVZ). Nog volgens de DVZ komt er vanaf morgen permanente politiebewaking en dat “zolang het nodig is.”

169 reacties

  • An Peeters

    5 jaar geleden
    Theo Francken is aan handen en voeten gebonden, wil hij strenger optreden, krijgt hij onmiddellijk reactie van Calvo (die iedereen naar hier wil halen) en de EU met hun verplichte spreidingsplan (maar hierbij geen rekening houden met de zeer hoge bevolkingsdichtheid van Belgie).
  • nicole degens

    5 jaar geleden
    Wees humaan en geef ze wat ze eisen en het houdt nooit op. "Er zullen alle dagen wel 100 wachtende voor u blijven meneer."
  • Lut Reyskens

    5 jaar geleden
    Beperken tot 50 of 60 per dag...wat is dat nu voor onzin...ee zijn verplicht , maar het is ook hun recht zich te registreren....ik noem dit oneinnig belachelijk treitergedrag van een Nva er.Doe normaal, laat ze binnen of laat een afspraak maken dat ze die dag op dat uur aan de beurt zijn...die dagelijks komen gazn echt niet weg hoor....belachelijk kleingeestig , mr F rancken.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Het is de ene miserie na de andere. En een oplossing? Dien is nog lang niet in zicht.
  • Antonio Vivaldi

    5 jaar geleden
    Als de asielzoekers in Belgie zijn dan is het de plicht van een humaan beleid om die mensen op te vangen.Dat noemt men beschaving.En dat men agressief reageerd als men dagenlang in de rij staat en buiten in de kou moet slapen is best te begrijpen.Binnenkort is het Kerstmis en dan gaan al de radicalen elkaar beste wensen uitdelen.Wat een bende hypocrieten.