DE WERELD NU

Racist

Asielmigranten, apenpokken, racist, Naar een revolutie, Wachtlijst voor verlof?, Stikstofbeleid,boerenprotesten,Pakistan, ,Bankiers, Inflatie, linkse paranoia, Corona, Racisme, Islam, Twitter, Energielabel, Zwarte Piet, Qatar, Asielmigratie, Excuses, Slavernij, Aan het gas, Armoedegrens, Viagra, Schieten, Lintjes, Songfestival, Fiets, Ontstopt, Loeren, woke, Paupers, Onder gelijken

Racisme is een raar ding. Zo ben je een keurig VARA-lid, zo zeg je op wegens Sylvana Simons op de cover van je geïllustreerde programmatabel en ineens ben je racist.

U bent in ieder geval met z’n 140’en, daar kunnen die blokkeerfriezen nog een puntje aan zuigen. En wie weet, het OM is toch al overbelast, zodat er een kans bestaat dat u er netjes tussendoor danst als bewust niet-langer-VARA-lid zijnde.

Ik nam even pauze om te bedenken hoe het vervolg van deze column worden moest. Dat ik daar tegen op zag begrijpt u, want met bovenstaande opmerkingen ben ik eigenlijk wel klaar met dit onderwerp. Maar de redactie verwacht 300 woorden van me, maar in ieder geval niet minder dan 250.

En toen zag ik vanmiddag deze oude nieuwjaars conference van Herman Finkers. Over Zwarte Piet, negers, racisme en wat daar allemaal bij hoort. Èn wat daar niet bij hoort, maar wat hij toch maar zegt met die domme glimlach van een echte Tukker. Zodat ik bedacht me hoe erg een gelijk Finkers eigenlijk heeft: wat zijn we toch een domme heikneuters.

(Duur 5:54)

Misschien moeten we echt maar collectief verhuizen naar de provincie. Of heel Amsterdam terug verhuizen naar de veenkoloniën. Er is daar al een eerste nederzetting, dus is het waarschijnlijk de aangewezen weg. Al moeten we Nieuw Amsterdam voor de gelegenheid dan omdopen in Nieuw-Bijlmer. Hoewel je je toch af vraagt hoe het moet met dat paleis op de Dam en de verhuizing van de koning en zijn Maxima. Daar moeten ze dan onderling met de nieuwe dorpelingen zien uit te komen.

Of dat is gelukt horen wij dan het volgend jaar bij de Kersttoespraak.

Of niet, en dat weten we het ook. Al moeten we dan weer gaan bedenken in welk museum de Gouden Koets moet worden geplaatst. Met dat racisme ben je duidelijk nooit klaar.

.

 

5 reacties

  1. Jubbe Feenstra schreef:

    Je laat Amsterdam maar mooi waar het is. Die veenkoloniën zijn uitgeput. In Drenthe willen we GEEN Amsterdam. Er is al een Nieuw-Amsterdam en dat is precies genoeg.

  2. Carthago schreef:

    Wilhelmuts en Max overleven in elk gat van Nederland ,als er maar een knappe kroeg staat.Amsterdam wordt New Jerk.

  3. Carthago schreef:

    New Yerk.

  4. Rob Wouters schreef:

    Inderdaad handig dat elke kritiek op jouw persoon racisme is. Dat lijkt me moeizaam discussiëren in de gemeenteraad van Amsterdam. Maar als je jouw abonnement opzegt op een blad dat Baudet of Wilders op de cover heeft, dan ben je een held.

  5. Niets is wat het lijkt schreef:

    Racisme, en dan bedoel ik niet de uitgeholde betekenis die er tegenwoordig te pas en vooral te onpas aan wordt gegeven, is kwalijk.
    Discrimineren echter, in de betekenis van onderscheid maken, is wel degelijk nodig. Hard nodig zelfs in het dagelijks leven.
    Waarom zouden mensen niet een abo op mogen zeggen omdat er prominent een door hen verafschuwd persoon op staat?
    Waarom mag een werkgever met slechte ervaringen met werknemers uit een bepaalde cultuur of een bepaald postcodegebied die personen niet weigeren?
    Naar mijn mening moet dan niet de werkgever het verwijt van discriminatie krijgen. Hij gebruikt alleen zijn gezonde verstand. Wil het risico niet lopen.
    Beter ware het dat de linkse kliek en de media de lieden uit die groepen, die verantwoordelijk zijn voor het slechte imago, nu eens écht aanpakken.

    Een werkgever, in een tak van sport die geen 9 tot 5 mentaliteit verdraagt, betaalt goed voor goed werk. Een islamitische werknemer doet zijn werk tot tevredenheid. Hij draagt een nieuwe werknemer voor uit zijn netwerk. Die wordt op basis van de goede ervaring bij de 1e ook aangenomen, en er komt zelfs een 3e.
    En toen had je de poppen aan het dansen. Zij eisten een bidruimte. Zij eisten halal eten. Zij eisten om 5 x per dag te mogen gaan bidden. Zij eisten te pas en te onpas vrij voor cultuurgebonden zaken, ook als dat onmogelijk was door de aard van het werk. En zij dit vooraf wisten.
    Nadat zij hem enorme problemen en financiële aderlatingen hadden bezorgd, heeft hij de stekker er uit moeten trekken.
    Dit is maar 1 voorbeeld.
    Zulke voorbeelden halen zelden of nooit het nieuws, maar als werkgevers duidelijk maken dat ze in die vijvers niet of niet meer wensen te vissen vanwege slechte ervaringen (van henzelf of van collegae) zijn ze opeens racist. Of worden ze aangeklaagd wegens discrimineren.

    Wie had jaren geleden een hekel aan Sylvana Simons? Ik denk maar héél weinig mensen. Zij heeft door het veelvuldig in de media verschijnen met haar one issue: het aanklagen van vermeend racisme door álle blanken, miljoenen Nederlanders tegen zich in het harnas gejaagd.
    Dat die zelfs een blad met een artikel over haar niet meer pruimen heeft niets met racisme te maken.
    Wel alles met onderscheid maken. Tussen een blad met artikelen die een bepaalde visie veronderstellen en wat men dus niet meer wenst te lezen, en een ander medium.