Restaurant 't Zusje aan het Willemsplein.
Volledig scherm
Restaurant 't Zusje aan het Willemsplein. © Berrie van Helden

Eigenaar restaurant in Arnhem zet foto van insluiper online, verdachte binnen paar uur herkend

updateARNHEM - De haarscherpe beelden van de man die de kluis van restaurant ‘t Zusje aan het Willemsplein in Arnhem ruim een week geleden wegnam, waren maar éven te zien op Facebook. Eigenaar Robbie van der Lugt hoopte dat de camerabeelden zouden leiden tot de ontmaskering van de insluiper die op klaarlichte dag zijn slag sloeg. Wat bleek: nog geen drie uur later is hij herkend.

40 reacties

  • Fiscuswerper

    5 jaar geleden
    Als ondernemer aangifte doet met beeldmateriaal (incl. kenteken) en getuigenverklaringen is de eerste vraag: dekt de verzekering de schade? Zo ja, dan is er geen prioriteit en krijg je na een half jaar een brief dat er onvoldoende aanknopingspunten zijn. Daarom doet vrijwel niemand meer aangifte. Je verlies pakken is minder rompslomp.
  • Erik

    5 jaar geleden
    Je hebt wel gelijk; maar voor veel reageerders eindigt de rechtsstaat achter hun navel.
  • Erik

    5 jaar geleden
    Makkelijk  gezegd...ik wil je nog wel eens horen wanneer mensen jou menen te herkennen op zo'n foto
  • Mulder

    5 jaar geleden
    Helemaal mee eens duif, dat wordt dan de weg naar de vredes-duif in de goede orde.
  • Olivier

    5 jaar geleden
    Ik snap dat de politie de man met klem moet afraden om dit te doen, maar hopelijk beseffen ze gelijkertijd wel hoe enorm ze zo de ondernemer duperen. De politie weet immers ook dat ze te gebonden zijn en het niet voor elkaar krijgen om iemand aan te houden, laat staan te berechten. De realiteit is dat de uitvoerende macht faalt en dat is een vrijbrief voor criminelen. Steeds meer mensen realiseren zich dat ze zichzelf moeten beschermen en gedwongen worden om het recht in eigen hand te nemen. Het is 10 over 12, tijd voor de overheid om orde op zaken te gaan stellen.