NOS Nieuws

Noodweer in Zuid-Italië houdt aan: tornado's en veel regen

In het zuiden van Italië heeft noodweer opnieuw schade aangericht. Op social media zijn beelden verschenen van een tornado die over de stad Crotone raasde. Daarbij zouden onder meer bomen en huizen, maar ook een winkelcentrum zijn beschadigd.

In San Felice Circeo, zo'n 100 kilometer onder Rome, veroorzaakte zware regenval een enorm zinkgat. Een auto belandde erin, maar niemand raakte gewond.

Het Italiaanse persbureau Ansa meldde dat een ooggetuige heeft gezien hoe een man werd meegesleurd door het water, maar hulpdiensten kunnen dat niet bevestigen.

Bekijk hieronder beelden van de tornado en het zinkgat:

Opnieuw noodweer in het zuiden van Italië

Italië heeft de laatste tijd vaker te kampen met extreem weer. Langs de zuidelijke kusten razen bijvoorbeeld af en toe waterhozen voorbij. Afgelopen week trok er ook al een tornado over het zuiden van het land.

Volgens NOS-weerman Peter Kuipers Munneke heeft dit te maken met warme lucht in het zuiden van Europa tegenover koude lucht in Midden-Europa, rond de Alpen. "Door een lagedrukgebied botsen die luchtsoorten tegen elkaar aan. Koude en warme lucht vermengen en dat leidt tot heftige buien. Het houdt elkaar in stand."

De komende dagen blijft het weer slecht in Zuid-Europa. Vanaf woensdag lijkt het rond Italië beter weer te worden, dan trekken de buien richting Griekenland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl