door Havermout in Politiek  ·  48 Reacties

  • 20
  • 857x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

FUCK UNILEVER ! … dat je als bedrijf zo'n stempel op een samenleving DURFT te willen zetten, een samenleving die je bestaan heeft gefaciliteerd, en gevalideerd. Dat 'je' denkt dat jou bestaan boven dat van je oorsprong ligt, een dergelijke bedrijf verdient niet meer dan te sterven aan gebrek aan wortels !

1
1 mightimouse

@1 Feite alleen maar goed als Unilever vertrekt. Dan neemt de macht van VNO af. Dan komt er meer ruimte voor de burger bij het bepalen van het beleid.

2
2 alexandroepimenco

@2 ik zie dat anders, want er komt vast wel weer een ander … het geeft mijnsinziens veel duidelijker weer hoe de wereld echt werkt … en hoe de burger in een schijn werkelijkheid wordt gehouden, terwijl men wordt uitgeperst en voorgelogen; afgeleid met spelshows en geneuzel over gezond eten.

We zitten gewoon in een pre-verlichtte klasse maatschappij, die uiteindelijk maar op een manier kan aflopen, zoals de vorige ... en er is dan maar een groep die daar de schuld van gegeven kan worden, zij die willens en wetens teruggrijpen op dat systeem en er naar streven en het in stand houden.

0
3 mightimouse

@3 Maar jij bent toch een intelligente reflectant... voor jou moet het toch een koud kunstje zijn om tot de hogere klassen door te dringen. Of zie ik dat nou verkeerd ?

15
4 alexandroepimenco

@3 Ik ben het met je eens dat we terug gaan het oude systeem van de klasse maatschappij. Volgens mij is dat ook het doel.

7
5 alexandroepimenco

@4 tja, 2003 en 2008 … niet iedereen kwam daar even goed van te boven. Maar om heel eerlijk te zijn, wat heb ik daar te zoeken, intelligentie ontbreekt er grotendeels (specialisten zat, maar kennis of wijsheid ho maar), volop het idee dat ze zelf o zo belangrijk zijn, en velen zijn emotioneel nooit verder gekomen dan het middelbare schoolplein. Maar goed, wie weet doe ik enkelingen daarmee te kort... ik ben niet zo van over een kam scheren, edoch, wat heb ik er te zoeken, als ik een grote bult met geld had, dan deed ik er iets goeds mee, en dat levert veelal niet meer op dan dat het kost. Dat is natuurlijk een ongewenste aanpak...

0
6 mightimouse

@6 Nee klopt... als je de zaken die jij bespreekt in de hogere kringen bespreekt, dan kijkt men vlug de andere kant op en zoekt een andere gesprekspartner. Helemaal waar. Ik hoor zo regelmatig verhalen over hoe het er daar aan toe gaat. Klopt helemaal.

0
7 alexandroepimenco

@7 Teveel mensen hebben nog het idee dat ze teveel zouden kunnen verliezen, mensen houden niet van onzekerheid, zeker niet als het hun bestaan betreft, of hun idee van de wereld om ze heen. Ook hebben mensen nauwelijks nog tijd om over dingen echt na te denken, vader en moeder werken, 's ochtends de kinder uit bed en naar school, hele dag werken, kinderen ophalen eten en naar bed, dan nog een uurtje of twee bijkomen en op tv wat afleiding zoeken om je hoofd wat leeg te maken, en de volgende dag weer hetzelfde.

Of, als het om bedrijven gaat, ben je gewoon altijd bezig met je bedrijf, personeel, administratie, opdrachten binnen slepen, je netwerk onderhouden. Maar goed, daarna komt het neer op intelligentie of streven naar wijsheid of waarheid. En het emotionele ontwikkelingsniveau, ik bedoel, het gaat veelal intellectueel niet verder dan een boek dat gelezen is, of de kleren van die, of wat die nu weer met die heeft... zeg maar 'menselijk gedrag', dat neemt niet af met meer of minder geld. Enkel hoe duur de spullen zijn waarom het gaat …

Nee, misschien heb ik gewoon veel te veel tijd om handen om na te denken. En sta ik al te lang buiten al die onzin dat ik het vanaf de zijkant allemaal veel te goed zie. Gekscherend zou je wel kunnen stellen dat we niet zo heel veel verder geëvolueerd zijn dan die apenrots, alleen is die rots nu zo groot als de aarde... en eigenlijk is het jammer, want we hebben inmiddels de technologie en de kennis om het heel anders te doen, en dat zou voor heel velen heel veel uitmaken... maar tja, zie die apen helemaal boven op die rots maar zo ver te krijgen, die hebben het zoals het nu is veel te goed, en als anderen het beter krijgen, hebben zij het dan nog wel zoveel beter...

0
8 mightimouse

@8 Een mooi verhaal zeg... Volgens mij is het doel van het beleid ongeveer dezelfde situatie te bereiken als die we rond 1900 hadden. Dezelfde maatschappelijke orde als van toen. Het lijkt er wel op dat dat klopt.

1
9 alexandroepimenco

Rutte en Paul Polman zouden opgepakt moeten worden wegens machtsmisbruik, manipulatie, chantage, omkoping, vriendjespolitiek!! Wat een elitaire arrogantie!! Walgelijk!!

2
10 Topperz

@7

Mag jij je dan in die kringen bewegen en als je dan verhalen hoort kloppen die per definitie?

Echt?

6
11 Zwartwit

@11 Ik zeg dat ik verhalen hoor van ...

0
12 alexandroepimenco

@11 Ik hoor en zie maar een stukje van de werkelijkheid... ieders verhaal voegt een stukje aan de werkelijkheid toe... Zo vorm je je beeld van zaken.

0
13 alexandroepimenco

Unilever lekker weg blijven uit Nederland. De burger moet juist zulke Multinationals boycotten.

0
14 Dissident

Dat was allang de verwachting als je probeert te onttrekken aan beschermingswetten tegen vijandige overnames omdat je dan meer geld kunt binnen halen en daarom je hoofdkwartier onder brengt in Londen, is het bedrijf al verkwanselt aan de groot-investeerders!

0
15 Zie Hier

Tuurlijk, in Engeland hebben ze het niet dus dan is de keuze nog wel een keer gemaakt.

4
16 Wild Rover

De VVD laadt zich niet chanteren door terroristen of de islam maar de eerste beste multinational die even bij Rutte langs gaat krijgt direct ze zin zo heeft Shell al voor miljarden voordeel gekregen van de VVD En nu Unilever.
EN wij maar betalen voor die bier zuipende VVD club als het een motorclub was geweest zat de hele top achter tralies en was de VVD bij wet verboden.
Je kunt je ook afvragen wier regeerde dit land nu de politiek of de multinationals

1
17 zilvergoud

Mengt nou de onderwereld zich met de bovenwereld of is het andersom? Tot het antwoord komt: vertrouw nooit maar dan ook nooit een pak.

0
18 Voorzittershamer

@1 , idd. En Wiebes het maar een mooi duurzaam bedrijf vinden, ja....vast!
@18 , idd. Die ouwe zei vaak, je kan je beter verdedigen tegen een rat met staart, dan rat met stropdas.

0
19 caso

* Verwijderd door de redactie *

20 Captain Hero

pinokkio weg ermee!

Meer kan ik daar niet van maken. question

1
21 Jan met de korte achterlul

Sowww Polman is echt boos.
Hij zit zelf door het falen van de deal op de wip en wil Rutte mee de afgrond intrekken.

Uhh een klein hoeraatje voor de kritische burger die genoeg geluid maakte om serieus genomen te worden.
Nou nog zoveel herrie dat Rutte eruit gaat én vervroegde verkiezingen graag...

0
22 Aunti

Unilever: een bedrijf met veel narcistische baasjes aan de top. Ik spreek uit eigen ervaring.

0
23 gaulette

En weer heeft Rutte gelogen die in een Kamerdebat stelde dat Unilever geen keiharde voorwaarden heeft gesteld bij een komst van het Hoofdkantoor naar Nederland.

0
24 jantje van leiden

Het lijkt wel of hij er trots op is. Ik zou mij kapot schamen met zulke eisen.

0
25 hopefully

@23 Je kunt de Unilever niet verwijten dat het voor zijn belangen opkomt.Rutte daarentegen heeft de belangen van Nederland verkwanselt door jaarlijks twee miljard te willen onttrekken van wat nodig is voor de maatschappij.

0
26 jantje van leiden

Het zijn trekpoppen de een doet wat de ander zegt, Paul Polman ook een lid van de Bilderberg club de geheimzinnigste club van de wereld een club met multinationals en politieke leiders.

0
27 Billiger

Dus even kort door de bocht,,,,,multinationals zoals o.a Paul Polman willen bepalen dat de belastingregels voor hen omgebogen worden, zodat ze nog rijker worden. En dat het gevolg is dat de "gewone" burgers hier wederom voor op mogen draaien boeit ze niet.
Rutte dient op te stappen. Wat voor worst hebben ze hem voorgehouden? Ook dat is niet (meer) belangrijk. Rutte is beïnvloedbaar door en voor het grote geld. En dát maakt hem een slechte, en nu alles uitkomt een ongeloofbare premier.

0
28 lizzy

@24 bent u dan nog verbaast als Rutte staat te liegen? Deze "integere" partij (VVD) heeft alleen oog voor de belangen van de miljonair en multinationals.

0
29 Eric

rutte heeft zich in allerlei bochten gewrongen en gepraat als brugman om enigszins de boel recht te trekken ,en door polman komt toch de aap uit de mouw.

0
30 ongelovenloos

@30
Wraakactie van Polman, omdat het niet gelukt is?

0
31 hopefully

{citaat Red Queen} off with his head!

0
32 TedjeR

Het zou verstandiger zijn geweest als Rutte gewoon de kaarten op tafel had gelegd. Vooral door zijn gelieg en gedraai (vaag zijn) respect verloren.

0
33 hopefully

Mijnheer Rutte, met vrienden als de heer Polman hebt u geen vijanden meer nodig...

0
34 Graaier1000

Rutte heeft gekozen voor de multinationals, het grote geld, en dus tegen het volk dat hij zegt te vertegenwoordigen. Om die reden dient hij te vertrekken. De man is chantabel. VVD betekent toch VOLKspartij voor Vrijheid en DEMOCRATIE? Maar de vlag dekt de lading niet...

0
35 Gurk

@35 het is nog veel erger
Mark Rutte heeft 10 jaar gewerkt voor Unilever en dochterondernemingen en heeft steeds ontkent dat deze regeling speciaal voor Unilever was (eigenlijk nog erger hij heeft ontkend dat het een eis was van zijn vorige werkgever)

0
36 TheoTheo
37 TheoTheo

** gebruiker verwijderd **

Voor mij zijn producten van Unilever zoveel mogelijk van mijn boodschappenlijst geschrapt.

38 verwijderd5929219

"Na het klappen van de plannen belde hij een uur met Mark Rutte."

Tijdens dat gesprek heeft Paul Polman zeker aan Rutte medegedeeld dat hij naar het appartement kan fluiten.

0
39 Bokkerijder

@9 Dit was al de conclusie van Thomas Piketty. We kunnen voorlopig stellen dat de herverdeling van macht en middelen nog niet is gelukt. We bevinden ons nu in een plutocratische periode waarin oligarchen ons leven bepalen. Unilever is zo'n oligarch.

Maar dat zal alle rechtse egootjes op de apenrots natuurlijk niets slimmer maken. Die blijven gewoon rechts stemmen want stel je eens voor dat ze moeten delen.

0
40 Hollander1967

@40 Heb je dat boek van Thomas Piketty gelezen dat je dat allemaal zo goed weet?

0
41 alexandroepimenco

@40 De onderlaag vindt de elite links (!?). Dus stemmen ze rechts. Tegen het eigen belang in.

2
42 Yesterday

@41 Ik heb het boek niet zelf gelezen. Je kunt als mens niet alle toonaangevende boeken meer lezen en films kijken die verschijnen mede door het levensritme dat MigthiMouse beschrijft. Maar dat betekent niet dat je niet kunt weten wat daar in staat. Samenvattingen zijn overal te vinden en lezingen worden overal georganiseerd.

Piketty heeft geconstateerd dat we net als in de 19e eeuw in een situatie zitten waarin je beter een rijke vrouw kunt trouwen dan naar school te gaan. Dat is de situatie die in 1835 werd beschreven door een schrijver die hij aanhaalt.

https://www.trouw.nl/home/waarom-iedereen-piketty-moet-lezen~a58f032f/

0
43 Hollander1967

* Verwijderd door de redactie *

44 Robin

@42 De onderlaag laat zich leiden door populisme. Ook de onderlaag of misschien wel juist de onderlaag heeft geen tijd om zich te verdiepen in materie door het slaafse dagritme dat ze wordt opgelegd. Daarbij is het onderwijsniveau in de geindustrialiseerde landen drastisch gedaald in de afgelopen 40 jaar.

Het staat wel vast dat er naast een rechtse elite ook een linkse elite bestaat van zichzelf in het systeem genesteld hebbende parasieten. Maar dat zijn geen linkse mensen. Zij richten zich op de symptomen van het probleem. Het aanpakken van de oorzaak zou het systeem waar ze nu zelf deel van uitmaken, omver werpen.

1
45 Hollander1967

@43 Dankjewel voor je zeer uitgebreide antwoord.

Piketty heeft geconstateerd dat we net als in de 19e eeuw in een situatie zitten waarin je beter een rijke vrouw kunt trouwen dan naar school te gaan. Dat is de situatie die in 1835 werd beschreven door een schrijver die hij aanhaalt.

Ik denk dat dat wel echt klopt. Gewoon een baan en werken of een bedrijfje starten heeft niet echt veel zin meer. Alles is uitgemolken.

0
46 alexandroepimenco

@43 Ik zal dat artikeltje eens ff lezen...

0
47 alexandroepimenco

@43 Yup, gelezen. Misschien moet ik dat boek ook maar eens lezen. question

0
48 alexandroepimenco

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
Man opgepakt voor ondergronds bankieren met 45 miljoen

Het is geen moordenaar maar van mij mag deze figuur levenslang een gevangenis van binnen zien....

1 minuut geleden geplaatst door 21st Century Guy

VBOH
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@19 Dat is toch ook de bedoeling als je onzichtbaar wil zijn. Dan ook geen communicatie met elkaar. ...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

DWZ
Formatie zonder vluchtstrook

'De PVV domineert de peilingen maar het kartel heeft elkaar. VVD en NSC gaan gewoon met GL/PvdA, D66 en Volt verder en hoewel ze heus wel weten ...

1 minuut geleden geplaatst door DWZ

21st Century Guy
Asielzoekers Ter Apel bekennen: 'Wij liegen bij asielaanvraag' - NieuwRechts.nl

Van mij hoeft dat niet, gewoon opvangen in nabijgelegen landen en daar hoort Nederland niet bij....

2 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Reconquista
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Goed zo Wilders, dat is ook precies wat we als PVV kiezer van hem verwachten....

3 minuten geleden geplaatst door Reconquista

VBOH
Asielzoekers Ter Apel bekennen: 'Wij liegen bij asielaanvraag' - NieuwRechts.nl

Daar is niets nieuws aan.Onder valse voorwendselen een verblijfsvergunning verkrijgen. Dat doen er zoveel. Heus niet die ene die voor de camera ...

3 minuten geleden geplaatst door VBOH

Snorrie
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@9 Helaas vliegt die drone niet binnen die kooi dus zal hij er ook totaal geen last van hebben....

3 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Reconquista
Kantoor ChristenUnie beklad met anti-joodse leuzen - NieuwRechts.nl

Extreem links en hun nostalgische gevoelens voor de begin jaren '30 toen het ook zo begon....

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Feldwebell
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@11 Het nieuwe steunpakket bevat meer dan aanvankelijk. Met name de lange afstand-ATACMS zullen een behoorlijk verschil gaan maken. Een groot ...

4 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Snorrie
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@3 Daar is over nagedacht.Geen enkele van hun sensoren of communicatie middelen zullen dan nog werken. 🤣...

6 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
New Xxx PornKatrina SexBamvisionsLesbian MasterbationInstacamDesigirlssexBoxing X VideoIndian Couple XxxBbw Porn BootyVideos Pornos De LesvianaTean Gay PornKatue CummingsBlack Step Dad PornBf Video SaxBig Black Booty AnalWife Dog KnotNicole Kidman NudePreimum BukkakeAlex Coal Full PornCody Renee CameronPeter Grill PornBikini-pleasureManhwa18Celebrity NipsResgifsJacquie PartageStacy Keibler HotHot ScxJyothi SexMalayalam Actress Porn VideosSpanked AlohaBlack Big Butt AnalMormonboyzDani Daniel Xnxx ComArabelle Raphael Nude PicturesHailie Jade NudeStealing PornLivejasmine一楼一凤MyvidstergayNathalie WalkerLilu HandjobSunny Leone English BfFamily Fuk VideoAunty Ki Chudai XxxRomantic Pussy LickingSister Tube XxxSquit PornXxx Lesvian VideosPorn Xxxx VideosMom Son JerkManhwa 18+Bbw Double Penetration PornBrasileira PornosBangla Boudi Chodar VideoPole Dancer NudePlsyvidsReddit TeensHotwife AnkletMrsandi NudeLadka Ladki Sex Karte HueGif TitfuckXxx Hindi ComKamautra VideosPorn Star FireAmateur NuMasha BjBig Ass CreampieIndian Hot Webseries PornJap Wife Cheating PornAmatuer HotwifeCelebrities Nip SlipJadexbabeHentai.netFree Porn On BrazzersNaked BigboobsPenis PicsBlonde MaturepornTaboo Ii 1982Dot Com Sex VideoTube 188 ComMia KhalifapornDark PornRachel Weisz Sex VideosPenis PenetrationFuck In ShopFunny Sex CompilationJasmine Waltz Sex TapeLesbian NudeHd PassionBokep SipRae Lil Black Porn VideosIndian Vintage NudeBlacked Raw BlondeTurkpornoTelugu Aunty X VideoDickedHindi Chudai Ka VideoShawnalynn90ValeriewhitebbyNew Porn Star MovieLatest Hindi XxxCaptioned PornHeantai MangaAnna Jay NudeMilf X VideoSex Hd Big BoobsXxxxxyxEnf StoriesXxx With OilDesisexxxBodybuilder Women SexTag Teaming The WifeNetflix PornolarıJeny Smith NudeFucking DownloadAdult PornoLive Cams GirlsBaisanteShirtless Bollywood MenNeha Pendse XxxMom And Son Kitchen Sex VideoWww Japan Sex VideoHottest Porn ActressMom Vs Son X VideoLesbian Boy SexNewmaturetubeBig Boobes PictureDickeaterXxx BirthdayDesi53Anime TentaclesRomantic PornyPorn Anime DubMidget PirnSfm FootjobVina Sky TwitterAnn Margret NakedShe Venom PornMia KalifhaChiara In All Her GlorySoutherncharms PornTiffany Cappotelli NudeChennai SexMuslim Bhabhi Sex Video2013 Sex VideoMen Porn IndianTaiwan Porn VideoAubrey Plaza PornLesbain Japanese Porn