Soldaten ontmoeten elkaar op weg die Zuid- en Noord-Korea voor het eerst in 14 jaar verbindt

Nu Zuid- en Noord-Korea voor het eerst sinds de Koreaanse oorlog in de jaren vijftig weer door dezelfde deur kunnen, worden ook wegen die in de gedemilitariseerde zone liggen opnieuw met elkaar verbonden. Op deze weg, die de twee landen voor het eerst in 14 jaar verbindt, ontmoetten soldaten uit beide kampen elkaar. En ze hadden meteen een speciale opdracht: gesneuvelde soldaten opgraven.

pjv

Op een top tussen Noord- en Zuid-Korea werd onlangs een akkoord getekend dat beide landen – die sinds de jaren vijftig in staat van oorlog zijn – dichter bij elkaar moet brengen. In de gedemilitariseerde zone van bijna 4 kilometer breed en 248 kilometer lang, waar niemand mocht komen, hebben soldaten elkaar de hand gedrukt op de weg die beide landen voor het eerst in veertien jaar met elkaar verbindt.

Eerder deze week blies het communistische Noord-Koreatien van de eigen bewakingsposten op aan grens met hun tot voor kort vijandige buurland. Ook dat maakt deel uit van de overeenkomst om de spanningen tussen beide landen te verminderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen