NOS Nieuws

Nieuwe tactiek politie Londen: het omverrijden van dieven op scooters

De politie in Londen heeft grondige maatregelen genomen in de strijd tegen dieven op scooters die toeslaan. Sinds oktober vorig jaar mogen agenten ze omverrijden, ook bij hoge snelheid of als een verdachte geen helm draagt. Dat heeft geleid tot een daling van het aantal diefstallen op scooters met 36 procent.

De Metropolitan Police heeft vandaag dashcambeelden vrijgegeven waarop te zien is hoe ze verdachten tijdens een achtervolging van hun scooter rijden:

Politie geeft beelden vrij van rammen dieven

Door te laten zien wat agenten voortaan kunnen doen om criminelen te pakken, hoopt de politie dat potentiële misdadigers zich voortaan goed achter de oren zullen krabben voordat ze iets ondernemen.

"We hebben verschillende tactieken die we kunnen gebruiken om dieven op scooters of motoren te pakken, zoals de inzet van politiehelikopters of het aanrijden van de verdachten", zegt een woordvoerder namens de Metropolitan Police. "Onze boodschap is duidelijk: we kunnen en zullen criminelen op scooters en motoren altijd aanpakken."

Volgens de politie denken veel mensen ten onrechte dat agenten de achtervolging niet in durven te zetten als een vluchtende scooterrijder geen helm draagt. Speciaal getrainde agenten kunnen besluiten om de verdachte aan te rijden, als de situatie daar om vraagt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl