door Havermout in Politiek  ·  16 Reacties

  • 7
  • 520x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Tuurlijk jong, gebakken lucht piloot !

0
1 flauwekulallemaal

Ten eerste, zat de achter ban niet aan de onderhandelingstafel.
En ten tweede, sinds wanneer is Pinokkio helderziende???

0
2 3RN5T

Je liegt en voert weer een show op voor de Bühne.
Met als titel, Vuile huichelaar............

0
3 Dragonton

Rutte vergeet dat de pensioenen bijeen zijn gebracht door de werkenden, dat staat helemaal los van de AOW. Als er een akkoord zou zijn gekomen dan hoefden de pensioenen niet gekort te worden, zonder akkoord gaan de pensioenfondsen korten. Wie belazerd nu wie, dit is pure chantage. Blijf van de pensioenen af.

0
4 ilse1

Wat een leugenaar is Rutte, de achterban wil graag met 65 met pensioen, alleen raamambtenaren willen na 65 doorwerken, scheelt in de stookkosten.

0
5 DNEUS14

De neus van Pinokkio blijft groeien
Hij dacht dat hij in het kinderjournaal zat die lulhannes

0
6 Bollieboos

Rutte; De lachende, liegende manipulator.

1
7 Doordenker

Misschien een domme vraag. Maar wat zou dat pensioenakkoord dan inhouden? Ik heb het nergens kunnen vinden.

0
8 Reagentje

draaien draaien en uiteindelijk iets zeggen wat totaal inhoudsloos is.

0
9 ongelovenloos

Ik weet het niet. Feit is dat er al 8 jaar gepraat wordt en niets bereikt. Ook niet in de tijd van Asscher op sociale zaken.

0
10 Arno82

Die liegende Rutte heeft niks met de achterban van FNV zo wie zo niet met werkende het voordeel is weer voor de werkgevers en overheid

0
11 magikeven

Juist, en alle tieners zeggen 'ja' tegen MDMA ?

Rutte praat hier voor de Nederlanders, zoals Merkel en Makron denken te kunnen doen voor de Europanen. Nu heeft Rutte in deze iig nog het geluk dat hij het hier Democratisch (nog) voor het zeggen heeft. Merkel en Makron echter gaan hun democratische geldigheid compleet te buiten.

0
12 mightimouse

Weg met de notoire leugenaar Rutte. De slechtste premier die Nederland ooit had (hopelijk snel opgesodemieterd).

0
13 SergioLeone

Rotte heeft weer een nieuwe groep aso gevonden. Zolang het maar illegalen zijn toch Pinokkio ?

1
14 Uitede aka Espede

Dagelijks lees je over de crisis waarin ons pensioenstelsel verkeert en je zou haast gaan geloven dat het waar is. Natuurlijk zijn er ontwikkelingen waar ons pensioenstelsel, zoals het sinds jaren is ingericht, niet op is berekend. Denk aan het toegenomen aantal zelfstandigen zonder personeel en flexwerkers, die geen pensioen opbouwen. Die ontwikkelingen hebben echter weinig te maken met de aard van ons pensioenstelsel. Het zijn onderwerpen die door maatregelen op de arbeidsmarkt worden aangepakt.

Je hoort ook wel dat de stijgende levensverwachting niet is verrekend in de pensioenen en dat de vergrijzing een probleem is. Onjuiste beweringen, gebaseerd op onkunde of kwade wil. Want voor het aanvullend pensioen wordt door elke deelnemer gespaard en vanuit het opgebouwde vermogen wordt voldoende geld gereserveerd om de kosten van een ouder wordende bevolking te dragen.

Verreweg de meeste pensioenfondsen beschikken over voldoende geld om aan al hun verplichtingen te voldoen. Elke maand opnieuw wordt berekend of er genoeg geld in de pot zit voor de komende zestig jaar. Een pensioenfonds beschikt over een vermogen dat belegd wordt in aandelen, onroerend goed en leningen aan bedrijven en overheden. Dat vermogen brengt geld op. Zo is het gemiddelde rendement van het vermogen van onze pensioenfondsen meer dan 6 procent over de langere termijn. Maar het zijn de eisen die aan die berekening worden gesteld die roet in het eten gooien. Pensioenfondsen moeten zich onnodig arm rekenen en mogen daarom de uitkeringen niet aanpassen aan de geldontwaarding.

Geen garantie
Natuurlijk zijn resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Je moet voorzichtig zijn met het vooruitlopen op toekomstige rendementen en een reserve inbouwen voor als het anders loopt dan verwacht. De Nederlandsche Bank heeft het normrendement vastgesteld waarmee pensioenfondsen moeten rekenen. Dat is nu ongeveer 1,5 procent en dat is wel heel erg laag. De Nederlandsche Bank wil dat pensioenfondsen net doen alsof ze geen aandelen of onroerend goed hebben, maar alleen leningen aan overheden met een laag risico en bij gevolg laag rendement. Door de geldschepping door de Europese Centrale Bank onder leiding van Mario Draghi is de rente voor deze leningen nu al sinds 2014 extreem laag.

Dat lage rekenrendement is een probleem, omdat daardoor een buitengewoon pessimistisch beeld van onze pensioenfondsen wordt geschetst: alsof ze niet gemiddeld 6 maar slechts 1,5 procent rendement realiseren. Daar komt nog iets bij. Zelfs als een pensioenfonds ook volgens dit lage rekenrendement over voldoende middelen zou beschikken, dan nog mag het de pensioenaanspraken van werknemers en de pensioenuitkeringen van gepensioneerden niet zomaar verhogen. Pensioenfondsen moeten eerst over een reserve van meer dan 10 procent beschikken alvorens ze mogen beginnen met nadenken over verhogingen. Een volledige aanpassing aan de prijsontwikkeling mag alleen bij een reserve van meer dan 20 procent. Hiermee dwingt de politiek pensioenfondsen tot een extreem voorzichtig beleid. Er zitten twee sloten op de deur: een belachelijk laag rekenrendement en enorme buffers.

Rendement
Bij het vaststellen van de premie wordt rekening gehouden met een zeker rendement. Het pensioenfonds gaat ervan uit dat de premie rendabel wordt belegd. Tot 2007 werd de premie berekend op basis van een rendement van 4 procent en daarna daalde dat geleidelijk tot iets boven de 2,5 procent. Als iemand altijd premie heeft betaald met als uitgangspunt een rendement van 2,5 tot 4 procent en als het pensioenfonds altijd een gemiddeld rendement heeft gemaakt van meer dan 4 procent, dan mag hij toch verwachten dat hij krijgt wat hem beloofd is? Nu hij dat al vele jaren niet krijgt, verliest hij zijn vertrouwen in ons pensioenstelsel en in zijn pensioenfonds. Maar het is niet zo dat het stelsel niet deugt of dat onze pensioenfondsen slecht presteren, ze moeten van De Nederlandsche Bank net doen alsóf ze slecht presteren.

Als het rekenrendement voor de berekening van het benodigde vermogen ook 2,5 procent zou zijn, net zo hoog dus als het rekenrendement dat gebruikt wordt voor het vaststellen van de premies, dan is er niets aan de hand. Dan stijgen de reserves van onze pensioenfondsen naar 25 tot 30 procent en krijgen gepensioneerden jaarlijks de prijsstijgingen gecompenseerd. Maar zo'n aanpassing wil de regering niet, omdat dat hogere rekenrendement jongeren zou benadelen. Dat is echter alleen maar waar als het werkelijk gerealiseerde rendement lager is. En als dat zich werkelijk zou voordoen, kun je het rekenrendement weer aanpassen. De regering blijft echter vasthouden aan de extreem lage rente van een Italiaanse bankier, gecombineerd met hoge reserves. Aldus wordt een enorm vermogen opgebouwd waarvan de huidige gepensioneerden niet naar evenredigheid profiteren. Misschien komt de regering nog eens tot het inzicht dat de pensioenen gewoon kunnen stijgen en de koopkracht kunnen bijhouden, maar voor velen zal dat te laat komen.

0
15 Belazerd

Rutte: 'Achterban FNV zou 'ja' hebben gezegd tegen pensioenakkoord'

Veel beloven, weinig geven doet een gek in vreugde leven. Ja Rutte een VVD stemmer zou zeker achter het pensioenakkoord hebben gestaan, Maar elk weldenkend mens heeft genoeg van je gezeik en beloftes en wil totaal niet meer met je in zee gaan. Ik zeg pleur lekker op Rutte.

0
16 Dissident

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

21 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

35 minuten geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

1 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Mac Benac
Verscherpt politietoezicht bij de 4 mei-herdenkingen in Den Haag

Je houdt je hart vast met een extreemrechtse Kamervoorzitter die in actie komt tijdens dodenherdenking. Je weet het nooit met dat soort lieden....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter Alexander - Das Tu Ich Alles Aus Liebehttps://youtu.be/0XTPrSijsZo?si=c2hvqBnp8KJ_KEAb...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Sophie Dee Hd VideoMaggie Siff NudeAmazon Postion PornPorn VideoosShadbase ComicsSybian SquirtLesbain Porn TeacherBest MilfVideo Pornos FrançaisMaren Morris NudeCassidy Banks NudeAunty Sex KathaiBf Bengali VideoSuhagrat Bf HdRavali Sex VideosPorn SnuffSpankigtubeGaulepornoCody CumminhsBangla AdalListcrawelHentaibdHentai Stream VostfrAnime BoquetBengali Girl BfLadki Ne Ladke Ko ChodaShort Hair AnalBrooke DieselCorinnakopf LeakedJapanese Girl PornJenna Haze PornMiraculous Ladybug Hentaiخاله الکسیسSmall Dick PicsCatdi B PornSeema Sex VideoSexy Demi RoseHansika Hot SexBlacked FuckLeah Jaye Xxx VideoMackensie MaceSusanna Gibson XvideosNozoki Ana HentaiNudes NurseWoman Naked In PublicWanking OffLeakedhubAmatuer Porn UkGloryhole Full VideosChubby Teen FuckedNaked AuntIndian Fat Aunty Sex VideoDeeper Com HdXnxnxSisikaJav Sub CoPetite Nude SelfieAlldesisexSpankthis HookupsSean Cody AbeNina Hartley VintageBodarMia Khalifa Ki GandBest Latina PornFreecelebritypornGloryhole Full VideoAfican PornBeat Blow Job EverChristy Mack In PornFlingisterGuy Sucks Guy CockSpider-manpornCojiendo Con Mi MamaBrazilian Face FartsAzra LeakedKates Playground NudeKorean Girls NudeEscort MonterreyFree Ai Porn GeneratorHentay ParadisFuqpornXxxmyMilfmovsSex Poren Videos18 Yo PornNikindiaJacquie MicheleIncestos PornografiaLoverslavGhacha Life PornLaurievargasHannahowo BlowjobWicked Cam ChatSixy BfOnly Boys XxxNgentotin PembantuHollywood Movie Sex Video DownloadBest Sfm PornLez Porn VidSeductionscorpioCelebrity Sextape LeakTu Be8 ComMardi Gras FlashersHookers On VideoSanye LionPussy PussyEbony Creamy MasturbateJpvhubFfree PornCezchvrSounds PornAurby BlackAddsion Rae PornMale Gay Black PornMia Khalifa Xxx HotSavita Bhabhi Sexy Video CartoonHindi Sexy Film Kuwari DulhanIndian Bhabi Xnxx ComGynecologist Pornhub18+ MoviesHeather Starlet18and AbusedPink Panther LingerieReddit GilfAlein PornAunty XxxxShibuya_kahoSims 3 Sex ModsTop Free PornCartoon Sexy Video BfPuppy Play PornWonder Woman In NudeDrunk Passed Out PornMia Malkova SquirtsEscortrankingsTeenager Young NudeKimberley KatesXhamstervideodownloader Apk For IpadWww X Vidos ComTelugu Side Actress SexBbc Cuckold PornLisaan PornOlder Couple PornMiss B NastyVirtual Reality SexAfult WorkDownload HentaisCassidy LynnLaura Prepone NudeBokep Tkw