David ‘Maradona’ Avila verkocht geripte partij coke aan goep rondom Hamza Ziani

Wie schoot Utrechter Hamza Ziani dood? Het is een vraag waarop de Spaanse politie nog steeds geen antwoord kan geven. De 33-jarige Utrechter bleek betrokken te zijn in meerdere conflicten. Met een toename van maar liefst 87 procent in het gepleegde geweld aan de Spaanse Costa del Sol in de periode januari tot en met september van dit jaar, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, heeft de Spaanse politie de handen vol aan de vele drugsbendes die zijn neergestreken aan de Spaanse kust. Toch lijkt het er op dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat de liquidatie van Hamza Ziani gelinkt is aan de liquidatie van David ‘Maradona’ Avila Ramos.

Liquidatie David ‘Maradon’ Avila

David ‘Maradona’ Avila werd in mei dit jaar neergeschoten in Marbella nadat hij vanuit de kerk, waar net de eerste communie van zijn zoontje had plaatsgevonden, in zijn auto stapte zo’n 100 meter verder. In het bijzijn van zijn vrouw, dochter en zoontje werd hij meerdere malen van dichtbij neergeschoten waardoor hij kwam te overlijden. Dat zijn dood er aan zat te komen was bekend. De bende rondom de Spanjaard,’Los Gordos’ genoemd, heeft een hoge prijs moeten betalen voor de overstap die ze maakten van de handel in hasj naar cocaïne. Met twee doden in hun groep, brandstichtingen en bomaanslagen heeft de groep aan den lijve ondervonden dat ze zich in de handel in het witte poeder geen fouten kunnen permitteren.

david 'maradona' avila

Ripdeal

‘Los Gordos’ maakte de dodelijke fout om een groep Colombianen te rippen van 400 kilo coke. Dat ze in het Zuid-Amerikaanse land niet zachtzinnig omgaan met dit soort praktijken is algemeen bekend. Maar na het rippen van de drugs maakte ‘Maradona’ nog een fout. Toen ze besloten om de drugs door te verkopen hebben ze de stempels die de Colombianen hebben gebruikt om hun cokeblokken te merken niet verwijderd. De partij werd doorverkocht aan een groep Nederlanders. Die groep herkende de stempels als die van de Colombianen. Hierdoor wisten ze dus dat ‘Maradona’ hun heeft opgescheept met een geripte partij coke. De groep Nederlanders heeft vervolgens de Colombianen als oorspronkelijke eigenaren van de coke ingelicht. En daarmee dus een schietschijf geplaatst op de rug van de Spanjaard en zijn bende, zo vertelt een politieagent werkzaam aan de Costa del Sol aan de Spaanse krant El Espanol.

Hamza Ziani zou behoren bij de groep Nederlanders aan wie de geripte partij cocaïne is verkocht en die de Colombiaanse eigenaren van die partij coke hebben ingelicht hierover. Volgense de Spaanse politieagent heerst er een goede band tussen de Colombiaanse en de Nederlandse drugsbendes wat het mogelijk maakt dat de twee vervolgens misschien hebben samengewerkt om de groep rond David ‘Maradona’ Avila alsnog te laten betalen voor de geripte partij coke. ‘Los Gordos’ besluit echter het geld verdient met de geripte partij coke en eerder geripte partijen hasj te investeren. Dit gebeurt onder andere in een sportschool en in restaurant ‘Heaven’ aan het strand in Estepona.

Moordaanslagen

Het eerste dodelijke slachtoffer in de groep valt in het voorjaar van dit jaar. In Dubai crasht een vriend van ‘Maradona’ met een dure Ferarri tijdens een illegale race. De officiële verklaring is dat hij stierf door een auto ongeluk. Maar de betrokkenen weten wel beter. Een dag na de dood van de man in Dubai brandt de sportschool van ‘Maradona’ af en beachclub ‘Heaven’. De waarschuwing is duidelijk, er moet betaald worden. Schijnbaar gebeurt dat niet, want in mei van dit jaar wordt het kopstuk van ‘Los Gorgos’ doodgeschoten. David ‘Maradona’ Avila ziet door vijf kogels van dichtbij op hem afgeschoten nooit meer het daglicht. Voor het geval dat de boodschap aan de bende nog steeds niet is doorgedrongen vindt een van de leden van ‘Los Gorgos’  een week na de liquidatie op de motorkap van zijn witte Volkswagen de zin “Paga la droga” oftewel “betaal voor de drugs”.

david maradona avila

Bomaanslagen

Na de liquidatie van kopstuk David ‘Maradona’ Avila vallen er geen dodelijke slachtoffers meer in de groep rondom de Spanjaard. Wel worden ze geteisterd door bomaanslagen. Een van de pecialiteiten van Hamza Ziani. Bronnen melden dan ook aan El Espanol dat Hamza Ziani kan worden gekoppeld aan de groep verantwoordelijk voor de bomaanslag op een boot en een chalet toebehorend aan leden van ‘Los Gorgos’.

Liquidatie Hamza Ziani

Hamza Ziani werd zelf doodgeschoten op zaterdag 27 oktober terwijl hij zat te eten in een restaurant in het Spaanse Torremolinos. Enkele weken voor zijn liquidatie werd hij opgepakt door de Spaanse politie op verdenking van het plaatsen van een bom. Deze werd aangetroffen in een prullenbak, en zou vermoedelijk weer een poging zijn geweest een aanslag te plegen op een van de leden van ‘Los Gorgos’. De bom werd echter vroegtijdig ontdekt door een tuinman. Na de arrestatie van Hamza Ziani werden in zijn woning drie vuurwapens aangetroffen, geld en dure auto’s. Hij kwam echter alweer snel op borgtocht vrij. Iets wat hij uiteindelijk met de dood heeft moeten bekopen.

Ontploffing auto Nadir ‘Rat’ A.T.

Werd Hamza Ziani geliquideerd als wraak voor de dood van David ‘Maradona’ Avila? Of had het te maken met die andere ontploffing? Want in het ciminele milieu blijft men volhouden dat de ontploffing van de auto van Nadir ‘Rat’ A.T. geen ongeluk was. De auto die op dat moment werd bestuurd door Patrick ‘Pepe’ S. ging in vlammen op tijdens een ritje door Marbella. Patrick kwam met de schrik vrij en sloeg op de vlucht. Enkele dagen later, nadat bleek dat de Spaanse politie toch wel nadrukkelijk op zoek was naar de inzittenden van de auto en aangaf dat de identiteit van de bestuurder bij hen bekend was, heeft hij zichzelf gemeld op het politiebureau.

Tegenover de Spaanse politie heeft Patrick S. verklaard dat hij in Marbella op vakantie was en dat zijn auto kapot is gegaan. Hierop heeft hij de auto van iemand anders geleend, in dit geval dus die van Nadir. De sleutels heeft hij via iemand anders gekregen, volgens bronnen zou Chafik Yakhlaf degen zijn geweest die hem de autosleutels heeft gegeven. Tijdens het rijden zouden ze wel een brandstofgeur hebben geroken maar hier verder geen aandacht aan hebben besteed. De ontploffing zou echter geen ongeluk zijn geweest, zo gaat het verhaal, er zou opzet in het spel zijn geweest maar daarbij zou iets fout zijn gegaan. Die ‘opzet’ zou zijn gecreërd door Hamza Ziani.

Stijging geweldsmisdrijven

Wie er dan ook achter de liquidatie van Hamza Ziani zit, de Spaanse politie heeft tot dusver nog geen verdachte kunnen oppakken. Ook van de wat gezette schutter ontbreekt tot dusver nog steeds ieder spoor. Met een stijging van 87 procent in het gepleegde geweld aan de Costa del Sol in de maanden januari tot en met september van dit jaar tegenover dezelfde periode vorig jaar heeft de Spaanse politie dan ook zijn handen vol aan de vele drugsbendes die aan de Spaanse kust zijn neergestreken. En bij deze cijfers zijn de liquidatie van een criminele Fransman afgelopen week en de liquidatie van Hamza Ziani nog niet eens meegenomen. Ook de bomaanslagen op eigendommen van een Marokkaanse zakenman gelinkt aan David ‘Maradona’ Avila vermoedelijk gepleegd door de groep waar Hamza Ziani weer aan toebehoort zijn hierin niet meegerekend. Geweldsmisdrijven lijken tegenwoordig aan de orde van de dag aan de Costa del Sol en een einde hierin lijkt nog lang niet in zicht.

Lees ook: Utrechter Hamza Ziani geliquideerd in Soaanse badplaats Torremolinos

[sgmb id=”1″]

Eén gedachte over “David ‘Maradona’ Avila verkocht geripte partij coke aan goep rondom Hamza Ziani

  • december 2, 2018 om 18:30
    Permalink

    Die yakhlafs zijn altijd in de buurt als narigheid aan t gebeuren is.

    -Dubbele liquidatie staatslieden.
    -Gwenette Martha
    -Samir Scarface
    En nu Pepe zijn “leen” auto per ongeluk ontploft, blijkt het dat hij de sleutels van een Yakhlaf heeft gehad.
    Hmmmm dat is erg toevallig

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.