Nederland heeft bijna een miljoen armen (scp.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Inter in Binnenland  ·  28 Reacties

  • 19
  • 581x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wanneer is iemand arm ?

3
1 alexandroepimenco

Heeh ik dacht dat er steeds meer arme kindertjes bijkwamen die niks in hun schoentje kregen... Zullen wel hele grote gezinnen zijn dan... https://www.nieuwskoerier.nl/news/380148-gemeenten-zetten-stappen-bij-aanpak-armoede-onder-kinderen

1
2 Ness

Maar wel de belasting voor de grote bedrijven en rijken verlagen, dan zijn het er binnenkort 2 miljoen.

3
3 TedjeR

"Bij het bepalen van wat mensen minimaal nodig hebben staat het niet-veel-maar-toereikendbudget centraal. Hierin is het basisbehoeftenbudget – denk aan uitgaven voor voeding, kleding en wonen – aangevuld met een minimum voor ontspanning en sociale participatie. Het niet-veel-maar-toereikendbudget is nog steeds bescheiden; luxegoederen zoals een auto of een vakantie in het buitenland ontbreken maar er is wel voorzien in bijvoorbeeld familiebezoek of een lidmaatschap van een sportvereniging. "

Eerst was het zo, dat de uitkering werd aangepast aan bijvoorbeeld de kosten voor wonen, nu is het zo, dat er een te laag bedrag daarvoor wordt ingecalculeerd, en ik lees niks over ziektekostenverzekering, wettelijk verplicht, en dergelijke.

Hoe dan ook is het een illusie dat je al de bovenvermelde dingen zou kunnen van een uitkering.

4
4 Wendel

@3 Stoppen met verspillen van geld aan klimaat en vluchtelingen en het armoedeprobleem is opgelost.

3
5 Dune

@1 Volgens het artikel ligt de armoedegrens bij 1135 per maand voor een alleenstaande.

0
6 Dune

@6 Das dus ongeveer minimumloon.

0
7 alexandroepimenco
8 Grootmoeder

Het zal in ieder geval iets beter worden als: https://dagblad070.nl/pvv-stop-bed-bad-brood-voor-e-17-000-p-p/

1
9 Tiidmasine

@7 : Bruto hetzelfde, met dezelfde toeslagen, maar bij een uitkering wordt de belastingteruggave van het netto afgetrokken, ongeveer 200 voor een alleenstaande, en als er een volwassen kind bij je inwoont krijg je nogmaals 250 minder. En verder wordt natuurlijk ieder bedrag dat er om welke reden dan ook bij je binnenkomt, behalve dus dezelfde toeslagen als bij minimumloon, van het netto afgetrokken, ook bedragen die de dwi aan je verschuldigd is omdat ze dat in het verleden onterecht hebben gekort, ofzo.

Ziektekosten aftrekken van de belasting, zoals je officieel recht op hebt, geeft alleen maar administratieve narigheid en inkomens-onzekerheid, dat doe je dus niet, ook al heb je er officieel recht op.

1
10 Wendel

De grote onbekende is hoeveel er zwart wordt bijgeklust.

7
11 Dune

In een ander bericht op Nieuwskoerier staat dat alles fantastisch gaat.
Of is Nieuwskoerier een grote fantasie wereld?
https://www.nieuwskoerier.nl/news/380264-minder-nederlanders-leven-in-armoede

3
12 opabert

@11 : O, kijk uit, je mag vooral geen sympathie gaan krijgen voor "uitkeringstrekkers". Met hun kratten vol Lidl-pils, smartphones, breedbeeld-tv's en niet te vergeten de balen shag en de bierbuik.

Zo naar uw zin?

2
13 Wendel

@13 je vergeet de drie vakanties naar de zon per jaar te vermelden...

0
14 TedjeR

@3

"Maar wel de belasting voor de grote bedrijven en rijken verlagen,"

En als de staat de belasting voor die 'grote bedrijven' verhoogd, dacht u dan dat u nog steeds dezelfde prijs zou betalen in de winkel?

Waar wordt de belasting voor rijken verlaagd
Blijft de hoogste schaal

4
15 LGK

Ach... misschien gewoon alleen naar jezelf kijken wat dit soort zaken betreft. Kan ik rond komen ? Ja of nee.

0
16 alexandroepimenco

@13 Is gewoon een feit dat er door bijstandstrekkers op grote schaal zwart wordt bijgeklust, of je het nu leuk vindt of niet. Die cijfers zitten niet in de armoestatistieken.

4
17 Dune

@17 Ik ben er in ieder geval niet jaloers op. question

0
18 alexandroepimenco

@18 Nee, ik ook niet, maar het is één van de taboe-onderwerpen, wat een groot probleem is voor de economie en - nog erger - demotiverend is voor mensen die wél werken voor een laag loon, die zien dat hun bijstandstrekkende buurman het beter voor elkaar heeft.

2
19 Dune

Ondanks alle reacties, geloof ik zeker dat er veel armoede is in Nederland. De mensen die alleen van een AOW'tje moeten leven hebben het beslist niet breed. Dan zijn er ook degene die in de bijstand ziten cq in de WAO. Ja er zijn altijd mensen die bijklussen of die profiteren, maar als je kijkt naar de voedselbanken, dan lopen de klanten daar elk jaar op. Het is genakkelijk om te zeggen iedereen heft het goed en geld genoeg, maar geloof me ik heb ook in omstandigheden gezeten dat ik door mijn scheiding tot op het bot werd en was uitgekleed en dat was een grote ellende. en toch werkte ik gewoon had een voltijds baan. Maar het cabinet maakt alles duurder en de voordeeltjes zijn voor het kapitaal, terwijl de gewone man met een paar centen wordt blijgemaakt. Ze geven een paar euro meer , maar alles stukken duurder om allerlei redenen, klimaat, oplopende kosten, etc etc, zodat je automatisch bijv niet meer gaat roken, of minder rijden met de auto, ( maar openbaar Vervoer wordt dan duurder bijvoorbeeld) en per saldolever je dan toch weer in. Na verloop van een aantal jaren is er de rek uit n val je inderdaad terug op armoede, maar daar loop je zeker niet mee te koop. weet dat er ouderen zijn die een blikje vis met een paar droge boterhammen eten als lunch om geld uit te sparen

0
20 starboy2500

De Ruyters zeggen: "Dat zijn zo langzamerhand dan de mensen zonder migratie achtergrond....."

5
21 De Ruyters van Michiel

Tja de koek moet over meer mensen verdeeld worden; bedankt links en vvd met hun asielindustrie

2
22 maarten1234

Niet volgens onze 'er is geen armoede in Nederland' Premier...

0
23 mightimouse

nee hoor volgens het scp gaat het de goede kant op. steeds minder mensen in armoede.

0
24 120db

Dus ook een miljoen benen.

0
25 B55

Iets met Rutte...

0
26 Anonymousje

@17 : Dat valt onder fraude. En de nationale ombudsman heeft geconstateerd, dat het percentage dat fraudeert miniem is, en dat het al die draconische maatregelen bij lange na niet rechtvaardigt.

Laat u maar zien waar die cijfers dan wèl zijn. Tot zolang is het helemaal niet "gewoon een feit".

Daarnaast wil ik erop wijzen dat de uitkering, o.a. dankzij het te lage vaste bedrag voor woonkosten, echt lang niet meer toereikend is voor wat er in het artikel wordt omschreven. Diegenen die bijklussen zullen vaak niet anders kunnen als ze niet op straat willen komen te staan en/of normaal willen kunnen eten.

Ook zijn er al jaren oudere autochtonen met allerlei trucs uit hun vaste banen gewipt, zoals de wet op de verplichte aanbesteding, waardoor ze niet meer aan de bak komen. Dus uitkeringen jaar na jaar verlagen "om mensen te stimuleren, aan het werk te gaan" binnen een land waar de overheid in alle haarvaten van de maatschappij "positieve" discriminatie toepast en aanmoedigt, discriminatie tegen autochtonen dus, in feite doelbewust mensen het overleven onmogelijk maken.

Is het u niet opgevallen dat Rutte elk jaar opnieuw positief loopt te zoeken naar dingen waardoor de netto bestedingsruimte van uitkeringen nog verder wordt verlaagd? Op last van de EU. Die eist dat van elke lidstaat. Afgelopen jaar viel het wel erg op, toen stelde hij voor het vakantiegeld af te pakken, wist niet eens dat dat van de eigen netto uitkering jaarlijks bij elkaar wordt gespaard, ingehouden op het netto maandbedrag. Toen dat dus mislukte, kwam hij weer met allerlei voorstellen. Uiteindelijk kiezen ze dan maar weer eens voor het verhogen van de vaste lasten door middel van de eigen bijdrage en/of ziektekostenpremie. Jaar na jaar hogere vaste lasten en geen kik over wat dat met juist de armsten doet. Net als met de kunstmatig opgedreven laagste huren, door zoveel mogelijk, vaak nog goede, sociale woningen te slopen of verkopen, door het ene puntenstelsel na het andere energiekeurmerk in te voeren, hop weer een recht tot het verhogen van de huren voor de corporaties.

Er wordt niet meer reëel gekeken naar de vaste lasten, er geldt gewoon een vast bedrag landelijk. Dat houdt in dat mensen in steden dus veel duurder uit zijn en dat men daar geen boodschap aan heeft. Als je huur te hoog is voor het nieuwe systeem, krepeer maar, want een goedkopere sociale huurwoning is er niet.

0
27 Wendel

En vergeet niet dat veel ouderen lichamelijke, chronische klachten hebben waardoor ze niet eens kùnnen werken, zelfs al zouden ze niet gediscrimineerd worden zowel op leeftijd als huidskleur.

0
28 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
84% NSC-kiezers wil niet opnieuw Omtzigt stemmen - NieuwRechts.nl

Maar een zetel in het Europarlement is toch niet vergelijkbaar met een zetel in de TK? Die hele Europese verkiezing interesseert maar heel weini...

1 minuut geleden geplaatst door Nicks R. Van

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Volgens vd Burg en het COA zijn statushouders mensen met een verblijfsvergunning en hebben dus recht op een woning.De alhier geboren en geto...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Nicks R. Van
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

Wanneer allerlei dierenhelpers de handen uit de mouwen steken zijn de ex-eigenaren verzekerd van een goede opvang voor hun gedumpte huisdier. Da...

4 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Graaier1000
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

"Misschien wel ja. Maar jij hebt zelf de term "ongebouwde kerels" toegevoegd, toch? Daaruit blijkt dat je het spannend vindt. Anders had je dat ...

4 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Nicks R. Van
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

De hoteleigenaren zijn reuze blij: alle kamers bezet en gegarandeerde betaling! Wat wil een mens nog meer?...

6 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Hugo de Jonge's zoveelste zeperd Economen ontmaskeren woonministers wanbeleid

Hugo kan er maar beter mee stoppen. Deze man kan het gewoonweg niet. Alles wat uit zijn handen komt is prutswerk, niet goed doordacht. Functie e...

8 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Elk jaar krijgen we weer dit gezeur over die zomertijd. Afschaffen die onzin. Laat de tijd zo zijn zoals die is. Niemand die er last van heeft e...

9 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Slavink
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Nou, met deze oplossing hoef ik verder niet meer mee te denken over de lasten van de vasten ...== Vanuit het geloof zijn er meerdere uitzond...

10 minuten geleden geplaatst door Slavink

Reconquista
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

In ieder geval beter dan aan een boom in het bos vastbinden maar ik vraag me af waarom de eigenaar ze niet gewoon naar het asiel heeft gebracht....

11 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Botlleneck
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Maar die druk is er wel degelijkex collega Achmed nam altijd verlof mer Ramadan,ging ie naar Marokko om zn hoog bejaarde moedertje te overtu...

11 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

NK. App
Hard SpankingRealistic Step Mom PornMassage Porn NuruSexy Humping成人网站大全Nsfw_gifsCompte Snapchat NudesCrying OrgasmEmma Rose Kasey KeiNikki Galrani SexSunnyrayRejected Housewife Aletta OceanRectubeNatalie NightwolfNew SexBlonde Ladies NakedWowuncutPoen TeensBengali Full Sex VideoIndian Porn KissAlex Morgan PornPuls Size Pornسکس ترنسMarblegirl817Pornos AmigosSurya SexAsian Vietnam PornFree Ones .comFilms PornogratuitLong Dick DeepthroatXnxx MoveasMuramata SanSpo0pykittenSophiascamanderfansMargot Robbie TitsFreetaboo PornAsian Pregnant PornBrick Zilla PornPorndude OnlyfansSex RapideSexo QuadrinhoBoquete HentaiFnaf Gay PornNavel SexWestindies SexAdria RaePussy Lick LesbianNude GymnasicsManhawa PornExorcism By Multiple OrgasmsRough Deep ThroatPrivate Society PirnDoujins.ocmTop Porn StaraReddit WrestlefapHentais BomQimmahrussoTamil Kushboo Sex VideoHermione Corfield NudeHeyar Katig Photo BoyTite PornSex Picture BhejoBrother And Sisterporn VideosHpjavPornhub HeadquartersHindi Sexy Hd DownloadJulie VeeGet NudesMha Mirko PornPorn Teenager 18Smriti Mandhana XxxNew Movie Sex VideoMaa Beta AntarvasnaLive Sex Video TamilXoxo_shantelleEmily Willis PronPantsed NudeChinese Hot BfAndi Avalon PornSub Indo JavFatal Model SiteSpanking StoryesBlack GfsRuls 34Bibi Ki Adla BadliFraya TaylorMariewithdds OnlyfansVideosxxxxxxxxxNatasha Nice Pron VideoMom And Dad PornJapanese Virgin PornReddit AsiansgonewildMamadasJenna Lee NudeFleshligjtBellessa FilmaLesbeen Porn VideosGay Sex ThreesomeRandy Spears PornSsbbw TumblrSexy Teen Big TitsKeysha Cole NudeJacquie Et Michel VisionLeositeLsu Sex PartyOdia Open SexXxx SukingBrazzers Pornstar NamePornstarrs TubeMaeio PornXxx Desi BfShesleahJoy BearCougars NudeXxx PublicoCum In HairAlina Lopez VideosAbella Danger Porn StarPretty PussiesRedgif.Amateur Pov PornTop SitepornTianastummyPron Video BhabhiSmart Girl Porn VideoLarkin Love CreampieBrianna Beach Let Me WatchMila Mars PornPornographiques ArabeBande Dessinee PornoFotos Coroas PeladasMia Malkova Bella DelphineReplika NudesPornhentai 3dStep Sister Porn Videos HdSierra Ky NidePureta Boo.comCute FemboyHaileyrosesIggy Azalea Of RedditCatty190Hard Core Bbw PornSexiest PornstatsFree Sex VedeoKorean Hardcore PornNude Celeb VideoTheupperfloorTube Amateur PornAletta Ocean MomMandy Flores Nude