Translate

donderdag 22 november 2018

Stropers onthoofden leeuwen en hakken poten af om te verkopen op de zwarte markt ( graphic foto's )

https://www.theguardian.com/environment/2018/nov/05/lion-poaching-the-brutal-new-threat-to-africas-prides

Een recent krantenartikel beschrijft hoe stropers leeuwen onthoofden en hun poten afhakken, om deze te verkopen op de zwarte markt. De koning van de savanne is al kwetsbaar en dit zou hem over het randje van de afgrond kunnen duwen. PETITIE onder foto


En naast leeuwen vermoordt de mensheid de ene na de andere prachtige diersoort -- in de afgelopen 50 jaar hebben we bijna TWEEDERDE van de diersoorten weggevaagd! Maar we kunnen iets doen. Wetenschappers zeggen dat de natuur zichzelf kan herstellen als we dringend de helft van de planeet tot beschermd gebied maken. Deze wetenschappers worden niet gehoord, maar naar burgers luisteren overheden wel. Daarom is het aan ons om dit herstelplan onder hun aandacht te brengen.
 
Avaaz-medewerkers brengen *deze week* onze stemmen over aan topambtenaren en zullen hen vragen dit plan te steunen. Voeg jouw naam toe aan het internationale actieplan voor de natuur. Samen springen we in de bres voor alle diersoorten die met uitsterven bedreigd worden:

Ja, ik steun het Wereldwijde Natuurakkoord

Het ziet er slecht uit. Stroperij, habitatverlies en klimaatverandering hebben ervoor gezorgd dat veel van onze mededieren op het randje van de afgrond staan -- we gaan de boom des levens met een kettingzaag te lijf. Maar ook de mensheid zelf loopt gevaar. Volgens de VN-chef voor Biodiversiteit kunnen wij de eerste soort worden die haar eigen uitsterving documenteert! We moeten dit integraal aanpakken en onze relatie tot de natuur veranderen nog voor het te laat is en de aarde niet langer in staat is leven te ondersteunen.

Er is ook goed nieuws: er is steeds meer momentum voor het plan van topwetenschappers om de helft van de aarde te beschermen en de andere helft duurzaam te beheren. Op deze manier kunnen we in menselijke behoeftes voorzien en tegelijkertijd de harmonie met de natuur herstellen. Maar overheden zullen alleen een akkoord sluiten als burgers daar massaal om vragen.

Dus aan ons de taak dit plan wereldberoemd te maken! We hebben dit eerder voor elkaar gekregen: nadat we jarenlang bekendheid gaven aan het idee van 100% schone energie staken overheden hun hoofden bij elkaar en sloten het Parijs-akkoord.

Laten we hetzelfde doen voor de natuur en ervoor zorgen dat de lievelingsdieren van onze kinderen niet alleen in hun fantasie voorkomen. Voeg jouw naam toe -- Avaaz-medewerkers vergaderen nog deze week met toponderhandelaars:

Ja, ik steun het Wereldwijde Natuurakkoord


Onze beweging voerde succesvol campagne voor enorme zeereservaten en ging de stroperij te lijf die zo bedreigend is voor olifanten en neushoorns. Keer op keer staan we op om de dieren en de planten waar we mee samenleven te beschermen, van het Amazonegebied tot Borneo en de Galapagoseilanden. Laten we nu verder bouwen op al deze overwinningen en een internationaal akkoord dat al het leven kan beschermen voor elkaar krijgen... voor het te laat is.

Met hoop en vastberadenheid,

Risalat, Danny, Alice, Rosa, Diego en het hele Avaaz-team

MEER INFORMATIE:WNF: aantal wilde dieren sinds 1970 met 60 procent gedaald (NRC) https://www.nrc.nl/nieuws/2018/10/30/wnf-aantal-wilde-dieren-sinds-197

Geen opmerkingen:

Een reactie posten