door Febee in Overig  ·  26 Reacties

  • 3
  • 316x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat kan je het beste aan je opa of oma vragen.

2
1 alexandroepimenco

echt niet.

2
2 TedjeR

Nee je kijkt voortdurend of er iemand met een mes rare dingen wil doen, dat hadden we vroeger niet.

7
3 Interessant

Nee ..loop nu zwaar bewapend over straat... in de jaren 70 was dat niet nodig.

9
4 OneStone

Ja, dat is het voordeel vd heersende klasse dat het 'volkse geheugen' slecht een generatie (minder) meegaat. Doordat mensen opgroeien binnen een bepaald kader zien ze en merken ze niet dat het daarvoor beter was. En ja het was voorheen vele malen vrijer en beter dan nu. De vrijheid en vooruitgang begon in de jaren '50 en tussen de jaren '60 tot '80, waren de beste en meest vrije jaren. Na de jaren '80 is het gestaag minder geworden. Kennis van voorouders en zelf gelukkig de jaren '60 en '79 wel meegemaakt. Als ik naar een decennium terug mocht dan zou ik de jaren '70 kiezen. Heb ik het met jongeren in mijn familie erover dan snappen ze dat uiteraard niet want zijn gewend aan hoe het leven u geleefd wordt en men heeft geen persoonlijk vergelijkingsmateriaal. Dat is ook de gok van politici, zoals ze ook nu doen met de gedachten dat met een jaar of tien men eraan gewend is (iig de kinderen) en ze dus zo hun plannen door kunnen zetten omdat men niet beter weet. Neem alleen het effect vd technologie op het leven vd mensen, van een stoffer en blik en een wastobbe - naar een smartphone die de temperatuur in huis, de magnetron enz regelt.

6
5 Bleke Betty

@5 .
Ik zelf vond de jaren 60/70/80 het beste en daarna begon ik mij steeds beperkter te voelen in de vrijheid met het doen en laten om de steeds meer beperkingen van Roverheidswegen wetten en meer regels en verboden.

3
6 eigenmening

@6
Helemaal met je eens! En het gaat maar door! Brrrrr

4
7 Bleke Betty

Nederland het land van de Geboden en de Verboden, iets anders is er niet, je moet of het mag niet.

4
8 Bleke Betty

Nee, en iedereen die al wat ouder is kan dat beamen.

5
9 B55

De kop van het bericht is ook weer totaal verkeerd en onbegrijpelijk gekozen. Het zou zo moeten klinken.
Waren ze echt zo veel vrijer dan de generaties van nu?
En het antwoord is JA. Geen financiële(schulden), werk, studie en zorg problemen.

2
10 Verwonderd

In aanleg zijn bewust geworden mensen vrij .
(Ieder mens is in aanleg vrij om te denken en te voelen wat ie wil)
Of het het in alle tijden (altijd) verstandig is om dit ook voortdurend zomaar
te uiten is een geheel ander hoofdstuk.

0
11 m+m = Z

@10 geen financiele zorgen?
Nou ik weet niet of veel vorige generaties dat wel konden zeggen, ja als je tot de kleine bovenlaag behoorde misschien.
Werk? hetzelfde verhaal.
Studie, nee daar zullen veel niet aan hebben gedacht, kwamen ze toch niet voor in aanmerking.
Zorg.... nee je mocht doorwerken tot aan je dood en anders hopen dat je kinderen nog een hoekje voor je over hadden en ach als je ziek werd ging je gewoon dood.
Ze waren inderdaad misschien vrijer in dat men het leven gewoon nam en dacht dat het zo hoorde, dubbeltje en kwartje en zo.

0
12 streek

Meer EU en meer islam. Nee dus.

4
13 Wylde Gjert

@12 We hebben het toch over de jaren 60/70/80. Ik weet nog als de dag van vandaag dat ik bij de RABObank over de rode loper mocht omdat ik een bankrekening kwam openen. Er werd wel wat geleend maar niet in de proporties van af het millennium. Werk was er in overvloed. Ik kon elke maand wel bij een andere baas beginnen met steeds een loonsverhoging. Studeren deden we in eigen tijd s'avonds. En we hadden een goede ziekenfonds die alles betaalden.

0
14 Verwonderd

De generaties voor ons konden veel vrijer van Zwarte Piet genieten.

2
15 Remkraan

@14 tja zal persoonlijk ervaring zijn maar als kind van zelfstandigen was er regelmatig in die periode te weinig geld, ook werkloosheid, en ja er werd minder geleend maar de rentetarieven liepen op tot 13%.
Begin jaren 80 kelderden de huizenprijzen met 50%,
En een baan in het onderwijs kon ik wel vergeten, geen werk.
Tja en van het ziekenfonds weet ik alleen nog dat je een apart spreekuur had bij de huisarts, en dat er lange wachttijden waren in het ziekenhuis, Wij waren overigens verplicht particulier verzekerd.
Maar in de jaren voor die tijd was het nog minder.

Ik krijg wel eens het gevoel dat men zaken idealiseert van de jaren 60/70/80.

0
16 streek

@12 ,
Betoverd door het dubbeltje dat een kwartje werd staken zij hun kop in de leiband van de consumptie-slavernij.

0
17 fin.demeer

@15 nou ik weet niet, het was een boeman, die je mee nam naar Spanje als je niet gehoorzaam en lief was, noem dat maar genieten.

1
18 streek

@17 tja, nu denkt men vrij te zijn maar moet wel die merkkleding hebben, en de volgende auto en op vakantie en weet ik wat nog meer want de buren/kennissen/ vrienden doen dat ook allemaal.

0
19 streek

Als je de jaren 80 en 90 vergelijkt me nu zijn er wel veel vrijheden weggenomen.
Tot ´ 9/11 ´ zag je het langzaam chaotischer worden en na 9/11 werden meer en meer vrijheden afgepakt.
Wie de jaren 90 nog kan herrineren zal wel herkennen hoe de dingen zijn omgedraaid in deze tijd.
Vergeleken met de jaren 80 en 90 is dit een super onzin tijdperk wat velen nog normaal vinden ook.
Een soort TwilightZone zo zou je het kunnen noemen.

0
20 techcenter

@14 "Werk was er in overvloed."
Nou, niet in de jaren '80.

"En we hadden een goede ziekenfonds die alles betaalden"
Zo best was dat niet. Ik heb ergens midden jaren '70 eens bijna 2 uur in een rij voor een loket gestaan om een wijziging door te geven. Waarbij achteraf bleek dat die wijziging nóg niet was ingevoerd. Eindeloze rijen, eindeloze bureaucratie. Op een telefoonaansluiting moest je een paar jaar wachten.

Er waren toen dingen beter dan nu, maar ook heel veel heel veel slechter.

0
21 LanCaster

@20
Goed omschreven, het is idd net de "Twilight zone" (hoor per direct het deuntje in mijn hoofd question) onzinnig en waanzinnig gewoon. Alsof je wakker geworden bent in een verkeerde, parallelle wereld.

0
22 Bleke Betty

@21
In de jaren '60 wel, toen was er wel voldoende werk beschikbaar, maar je hebt gelijk dat er in die 2 decennia daarna ook periodes zijn geweest van grote werkloosheid, wat het gastarbeider-beleid alleen maar belachelijker maakte. Er was geen behoefte aan buitenlandse arbeiders, ja om de lonen laag te houden question

De oliecrisis van 1973 leidde een periode met verhoogde werkloosheid in. Een deel van het werkloosheidsprobleem werd een tijdlang versluierd door een soepele toelating tot de WAO.
Ik kan mij dat nog herinneren omdat mn. de gastarbeiders een brief op de mat kregen (in het weekend) waarin ze gezegd werd de komende maandag zich ziek te melden zodat ze afgevloeid konden worden naar de WAO het was een schandalige deal met de toenmalige GMD (UWV geworden) Men heeft dat toen snel uit de publiciteit weten te krijgen.

De ernstige wereldwijde economische crisis in de jaren tachtig leidde tot een ongekende werkloosheid in 1983/1984. Het record van 639.000 werklozen (gemiddeld over drie maanden) werd gehaald in de periode van november 1983 tot en met januari 1984.

0
23 Bleke Betty

@23 Die 'gastarbeiders' werden binnengehaald in tijden dat er een enorm tekort aan arbeidskrachten was. En zeker niet om lonen laag te houden (al betalen werkgevers uiteraard liever zo min mogelijk), die gingen juist in de jaren '60 en ook nog begin jaren '70 met enorme sprongen omhoog.

Het is waar dat de WAO tijdenlang ernstig misbruikt is.

Conjunctuur gaat nu eenmaal op en neer. In de jaren '90 was er ook een periode dat er werk in overvloed was. Nu lijkt het weer die kant op te gaan, in ieder geval in sommige bedrijfstakken.

1
24 LanCaster

@24
Je zegt het zelf al: Gingen in de jaren '70 met enorme springen omhoog terwijl een dus een (olie)crisis was in de jaren '70 die tot op de dag van vandaag gevolgen heeft omdat men onder chantage verdragen heeft gesloten met als gevolg een ongebreidelde instroom van niet-westerse-migranten. En in de jaren '60 was het wel degelijk om de lonen te drukken. Er waren toen nl ook iets van Honderdduizenden werklozen, kan het precies aantal even niet vinden, kom daar op terug.

1
25 Bleke Betty

Nee , het gaat de andere kant op.

0
26 solidsteel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
soapbox
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@1 Dan ben je net zo fout als links vaak fout is. Blijft toch jammer dat mensen steeds dingen goedpraten wanneer het in hun straatje past....

6 minuten geleden geplaatst door soapbox

Bob Sleebaan
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken....

7 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Reconquista
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2Doe ik ook. Behalve bij de islam dan natuurlijk want dat is zelf een totalitaire, racistisch en gewelddadig religie en samen met extreem lin...

10 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Bob Sleebaan
Politie houdt meerdere mensen aan om steekpartij Ter Apel - NieuwRechts.nl

Wat een aardige mensen. Binnenkort komen ze misschien bij jou in de straat wonen.Maar maak je geen zorgen we hebben genoeg politie op straat o...

11 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Statushouders ook in de wachtrij

@18 Je hebt het over iets anders. Dus nog maar eens: "Gemeenten hebben de wettelijke taak om de mensen die een verblijfsvergun...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@96Nou dat wil ik nog wel eens naast elkaar leggen, hoe vaak ik links meestuur of jij. Dat verlies je met grote sprongen en dat weet je zelf...

17 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Reconquista
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@50Je vergeet dat die ellende vaak komt door hun eigen cultuur, religie of levenswijze die ze hier gewoon voortzetten met alle gevolgen van di...

18 minuten geleden geplaatst door Reconquista

wildersfan
Scholen gestopt met inhuur uitzendkrachten: zo komen ze toch aan leraren

Slim van de scholen. ...

21 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@17Nog maar eens:Voorrangsregels bij woningtoewijzing, wordt door gemeenten bepaald en is dus NIET bij wet geregeld.Mensen die zich gedisc...

21 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@94 Ik kijk graag verder dan mijn neus lang is dus waarschijnlijk zoek ik vaker iets op dan jij. Ik wil namelijk graag betrouwbare informatie e...

22 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Dakota Johnson Sex SceneBbcsexShoplyfter Emma RosieBlake BlossomThirsty Baddie Dumps Boring Bf For Bbc Gizelle BlancoGame PorniXhamster GauNaked Older Fat WomenNepali Adult FilmMeldadel Leakنيكك عربيMadison Beer HitNaked Ladies PicsGuy SexXxxx Girl VideoAadimanav SexSleeping Anal PornLebian Anime PornRipping Leggings PornSayuri HayamaRumentic PornSmokeandpokeXxx MashajJapanesexvideoDxliveThe Bdsm TestSexo Em QuadWendy Crewson NudeJessica Drake NudeSxe Bf VideoVickie 6Www Sex Com TamilBrotherseducessisterCumshow.funFucked SillyPinay Sex VideosNude Teen Girl PicsBelleasaBelle Delphine ForestAi Sayama JavCartoon Sex Stories In HindiSuperhero Comic PornM6annonce ComAmber.alenaRdt-182Beretta JamesAhegao BlowjobSexy Undressed WomenLesplus Belles Femmes NuesComo Mastrurbar A Una MujerJaylenexoxoGet NakedNudes InfluenceusesSite LiberticBilly HerringtonDick Sucking MachineGay Jockstrap PornhubGirl Porn VideoSouth Indian Hot MovieAlice OzawaVictoria UshaevaAunt Cass' BoobsVídeos PormoZelda NakedAlice White XxxSheree North NudeMelody NakaiXxx Hd Sex HdXnxx 1 TimeMia Khalifa DesnudaHot Kiss BoobsMandy Flores CreampieFree Hardcpre PornNude Pics Of TeensNolimitscoupl3Xxx Step MotherGents Gents Ka Sex VideoBig PeniceAkari YukinoNiya YuThreesome TumblrCock SoundingStacy Cruz HdAunty GangbangMiss Nude TeenagerHard Core Porn PartyKathia NobliiOlder Younger Lesbian PornAdorabell PornAnalen VideoTop Rated Sex VideosBlack MilfsAstolfo Rule 34Booty XxxHappy_pornSexxxs VideoAlexis AfamsPlay With TitiesCumfest GayThe Allie RaeWww Sexual VideosBlow Job MotherXhestarPronkeyNina PornhubXxxbj天海翼Xxxy Video HindiDoiblelistXxxbfgf自慰 视频Porn ScreemingHindi Sex Bf FilmBeautiful Blue FilmVillage Sex HotSex Xxxx IndianMompov AngieDee Williams SquirtR-heavy PornSexxx Porn HardIwankpornBig Tit LesiansLas Mejores PornIndianbigboobXxx Hello MomSex With Jacqueline FernandezBest Porn ComicAsian Escort Near MeBrouto XxxPornohispanoYoumg Porn VideoEbony Couch CastingMom Amd Son PornJennifet Aniston NakedAunty Sex StoryWww Sex CamAida Cortes VideoPornography GreekLesbian Group Sex VideosYoung Mother 3Nokar XxxOfficesexBiggestass PornFree Use Full PornAi Art PornP. O R NAlex Faux NudeOlivia Newton John NudeMil Kunis NakedPatricia Helfer Nude