door Havermout in Politiek  ·  26 Reacties

  • 2
  • 463x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Moest mis gaan als Rutte zich ermee bemoeid

4
1 Interessant

Wij weten all jaren hoe Rutte VVD en VNO-NCW corrupt te werk gaan in het nadeel van Werknemer.
Rutte VVD samen met CDA D66 CU en VNO-NCW blijven paal achter de Werkgevers staan en komen niet voor werknemers op. Dit is all jaren zo. Werkgever wollen ook gene mensen meer in dienst nemen de boven de 45 jaar zint wat te all jaren weigeren samen met Rutte VVD. Mensen stem 20 maart 2019 voor de eerste kamer niet op VVD D66 CDA CU en SGP.

3
2 Gunther

@1 BemoeiT

1
3 rEmco44

Ik zag op.het journaal die Wouter Koolmees (soc zak/D66) naar buiten komen.
Die wist met een smile op zijn face compleet ongeloofwaardig dus te vertellen dat hij teleurgesteld was...

0
4 Anonymousje

Dit kabinet is doof voor tegengeluiden. Trekt gewoon z'n eigen plan. Zal geen cm willen wijken.

2
5 Liz

De ellende is, dat het publiek totaal niet aan dit soort zaken denkt, als ze in het stemhokje staan. En dan Jan de Arbeider die vol woede over "buitenlanders" maar weer het VVD-hokje rood kleurt, of van een populistische partij... Dan snij je je in je eigen vingers, en dat is nou precies wat er al vele jaren gebeurt: we maken het met z'n allen steeds wéér mogelijk dat er kabinetten komen die juist de gewone man financieel pakken. Dit is ook weer zo'n geval. Helaas zijn de verkiezingen nog ver weg. Niet dat dat veel zou oplossen. Want de peilingen ziend, winnen de populisten dan weer, en die doen óók niets voor ons, of voor een goeie pensioenregeling. Ellende allemaal, alleen maar omdat het electoraat te stom is om de gevolgen van hun stemgedrag te willen zien...

0
6 weerman

Maar goed dat de werknemers bonden nu hun poot stijf houden want de werknemer heeft al jarenlang in moeten leveren ten voordelen van de werkgevers en de Roverheid.

1
7 eigenmening

@3
Bemoeit schrijf je met een kleine letter t.

2
8 Keesklets

Ik snap niet dat de regering zich met ons geld moet bemoeien, zal wel iets achter steken.
Ik denk Brussel.

4
9 Keesklets

@9 Wat snap je nog meer allemaal niet?

7
10 LanCaster

@7 Ja, hahahaha question

1
11 rEmco44

@6 Helaas brengen linkse partijen de boodschap blijkbaar ook niet zo goed over. Timmermans die blijft pleiten voor de arbeidsverdringing via het Marrakech Verdrag is van de PvdA. De SP hoor je tegenwoordig helemaal niet meer over de pensioenleugens van het kabinet nadat Paul Ulenbelt is vertrokken. Die richten zich populistisch op de Terug naar 65-eis en leggen de vinger ook niet op de zere plek.

@9 @10 Inderdaad, de regering heeft niets te zeggen over afspraken tussen werkgevers en werknemers. We leven gelukkig niet in een totalitaire staat, al denken sommigen dat wel.

Mooi dat dit is geklapt! Het lukt het kapitaal niet om het laatste restant Solidariteit te ondermijnen, de solidariteit met onze oude vandagen.

2
12 Hollander1967

@12 De regeringen heeft zich wel degelijk te bemoeien met AOW-leeftijd en pensioenen, er zijn meer partijen dan die vertegenwoordigd door werkgevers- en werknemersverenigingen.

4
13 LanCaster

@13 De AOW is niet hetzelfde als de aanvullende pensioenen en over het laatste heeft de regering helemaal niks te zeggen. Wouter Koolmees wil de solidariteit ondermijnen door een systeem van 'persoonlijke potjes'. Dat systeem is slecht voor werknemers en spekt alleen maar de banken. Die zetten hun grijpgrage klauwen graag in die pensioenpot van 1,3 biljoen. Dat gaan we dus sowieso niet doen want dat geld is van ons en niet van hen.

De pensioenleugen is dat er helemaal geen probleem is met de pensioenfondsen maar met de betaalbaarheid van de AOW. Ondanks de vergrijzing zal rendement de pensioenpotten ook in de toekomst doen groeien omdat rendement en premies altijd veel meer zullen opbrengen dan er aan geld uitgekeerd moet worden.

De AOW is een omslagstelsel en dat wordt dus realtime opgebracht door de actieven voor de gepensioneerden. Maar een discussie daarover raakt direct aan de solidariteitsvraag en dat maakt een kabinet electoraal niet populair. Die discussie gaan ze liever uit de weg en daarom doen ze net alsof de pensioenfondsen een probleem hebben.

Laat die graaiers maar lekkerbekken naar ons renderende pensioensysteem. Iedereen en zijjn grootmoeder ziet wel hoe die vork in de steel zit.

2
14 Hollander1967

Eindelijk laten de vakbonden hun tanden zien en laten ze zich geen oor aannaaien.

1
15 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Mooi. En nu de coalitie partijen afstraffen bij de provinciale staten verkiezingen in maart 2019. De VVD, D66, CDA en Christenunie zijn er alleen voor de werkgevers.

1
16 SergioLeone

De linkse vakbonden hebben het flink verpest (as usual). Lol kunnen ze in 2020 lekker janken over de kortingen op de pensioenen; zo houden ze zichzelf relevant voor armoedig Nederland - goede slogan zou dat zijn lol.

3
17 Yiroesh

@16 Er was zeven miljard aan toezeggingen vanuit de regering. De uitgerangeerde vakbonden komen met irreële eisen that's all.

4
18 Yiroesh

@13 Wees iets subtieler, dat je een trol bent druipt er zo wel erg veel af. Je adoratie van Rutte en zijn roversbende en de EU is tegen het ziekelijke aan.

4
19 FCT

@19 Jij trekt nogal snel absurde conclusies. Ben je soms een trol?

3
20 LanCaster

@19 Nieuw accountje? Onlangs een ban gekregen?

4
21 LanCaster

@17 De vakbonden hebben helemaal niks verpest want ik ben het met ze eens. En noem alles wat voor gewone werknemers opkomt maar 'links'. Dat kenmerkt jou meer dan datgene wat je benoemt.

Werknemers zijn blij met deze stellingname van de bonden. Jammer voor het kapitaal en de politiek maar het is hun geld niet. Het is uitgesteld loon en dus eigendom van werknemers en gepensioneerden. Laat die politieke en uitbuitende klaplopers hun eigen geld maar verdienen. Van mij krijgen ze geen cent extra.

2
22 Hollander1967

@22 Ze hebben het wel verpest. Ze hadden de mogelijkheid om samen met de werkgevers en het kabinet tot een compromis te komen. Er lag 7 miljard van de regering klaar. Maar niks is genoeg voor rupje nooit genoeg..... Nu komt er geen akkoord en is de kans groot dat de politiek moet ingrijpen. Dan heb je als vakbonden ineens totaal geen inspraak meer in de veranderingen. En dat hadden ze wel....

0
23 Rare Rakker

@22 Er lag zeven miljard klaar. Op elk punt waren de werkgevers en het kabinet bereid concessies te doen, maar de vakbonden willen altijd meer. Zo werkt het niet. Dit gedoe wordt expres overgelaten aan de polder, omdat er nu eenmaal meerdere partijen betrokken zijn. En als er dan geen toenadering wordt gezocht, ben je bij voorbaat gedoemd.

Vergeet niet dat er nu helemaal geen akkoord is. Als dat niet verandert, krijg je in 2019 en 2020 kortingen, is dat wat je wilt, omdat je te koppig bent om wat toe te geven? De vakbonden houden er kennelijk die denkwijze op na, maar het is juist hun achterban - de wat oudere medemens - die straks met de shit komt te zitten.

En kom op, hoeveel leden hebben vakbonden vandaag de dag? Noch jij noch de vakbonden kunnen voor alle werknemers spreken. En uhm ja, het lijkt me toch duidelijk dat vakbonden links zijn.

3
24 Yiroesh

@22 Achterlijke bonden.
Als ik een aantal jaar geleden m'n lidmaatschap al niet had opgezegd had ik het nu wel gedaan.

Geheel geen gevoel voor de realiteit, Indertijd bleven ze maar vasthouden aan pensioen/AOW op 65-jarige leeftijd. Een kind kon zien dat dat onhoudbaar was.

Nu doen ze weer precies zoiets.

1
25 LanCaster

@23 @24 @25 Ach, ach, zeven miljard. Laat me niet lachen.

De regering wilde hun concessies niet op papier zetten omdat ze dan een herberekening moesten doen van hun AOW-uitgaven. Ze wilden alleen een inspanningsverlichting neerleggen maar geen harde garantie geven. Dat is dus onvoldoende.Dat gebral lukt je misschien bij de barman om op de pof te betalen maar niet in de echte wereld.

En daarmee is het hier ook wel duidelijk, Rechts is boos! Mooi!
Afspraak is afspraak en Geen afspraak is Geen afspraak.

Laat het kabinet maar ingrijpen in de AOW dan komt er vanzelf verzet. Want de crux is namelijk dat er meer geld dat nu naar Winstuitkeringen gaat, dan uiteindelijk naar de AOW moet stromen. Dat of er moeten uitkeringen worden verlaagd of leeftijden worden verhoogd. Dat leidt allemaal tot verzet tegen aandeelhouders die zichzelf verrijken ten koste van onze ouden van dagen.

2
26 Hollander1967

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Zeker dertien doden door Russische raketaanval op Oekraïense stad Chernihiv

@4 Ach, laat ze, ze pretenderen het niet te snappen, ze trekken hun kopje uit het zand om een domme opmerking te plaatsen en steken daarna hun k...

4 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

LoydMorris
Ambtenaren schrappen bewust het woord “moeder”

@5 Lul niet zo dom, Bennie. . .Moeder: een vrouw die 1 of meerdere kinderen heeft. Noem jij dit conservatief? ...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Zeker dertien doden door Russische raketaanval op Oekraïense stad Chernihiv

@4Welke bindende afspraken?...

8 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Sarcoff
Uitslag loterij onverbiddelijk: flatbewoners zijn 37,50 euro per dag kwijt voor parkeerplek

Dat je zwanger bent is je eigen verantwoordelijkheid, en zij willen graag in de stad wonen, dus niet zeuren....

10 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

LoydMorris
Uitslag loterij onverbiddelijk: flatbewoners zijn 37,50 euro per dag kwijt voor parkeerplek

Je zult maar afhankelijk zijn van je autootje om naar je werk te kunnen en daar wonen. . . Dit land is ziek. . . . DOODZIEK...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Sarcoff
Dit nieuwe materiaal kan grafeen van de troon stoten

Van de troon stoten is een zwaar woord, er zullen, gezien andere eigenschappen, weer andere toepassingen voor gevonden worden....

13 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Rooibos
Zeker dertien doden door Russische raketaanval op Oekraïense stad Chernihiv

@2 Sokkenstoppertje, en waarom is poetin de Oekraine binnen gevallen ?1 Zomaar ? 2 voor de lol ?3 Of waren er ooit bindende afspraken ...

19 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Sarcoff
Jim Ferguson (@JimFergusonUK) on X

@4 Nou, dat valt wel mee, wij lieten ons niet doldraaien door de corona kermis.De flappies en goedgelovige schaapjes wel. ...

20 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

JackKropotkin
Jim Ferguson (@JimFergusonUK) on X

Voor doorgedraaide wappies zal “wappie” best een geuzennaam zijn, dat snap ik best. ...

22 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Xxx Sex Porn StarTelugu Free SexAshlyne Brooke PornBarbara Bouchet NudaSexxy Video HotCumming In For A Wet LandingAbsolute HypnosisBbw Riding BbcSamia DuarteSisterandbrotherxxxShort Indian Porn VideosAmateur Porn HomemadeAderesquinNaomi Woods NudeEnglish Subtitled JavBlonde Mature PornDesi Open Sex VideoSexual Porn PicturesDownblouse YoungPrivate.delightHandsome Gay SexMatureamature PornNude ReelsLivejasmimNew Porn XvideoBig Boobs SqueezeLap Dance XxxMiramichatLivepornoIndiansexcomBig Boob DropAsia Porn VideoYespornpleMelhor HentaoKateskurvesXdesisex18_yoyoUpcoming PornHardcore Lesbine PornBrazilian Nude WomenAmatuer Home Made PornBig Boobs VoyeurSpan KbangHanimemPornhd8k NetVideos Porn 3dGabrielle Union NudeAmanda Peet NakedCodi Vore Full VideoMysore PornHimba Tribe PornHqbabesGayporn MexicanWarframe HentaiBokep Indo LengkapSkip The Games TucsonWww.skipthegamesPron PicturNala BrooksXnxx NegroDolly Litte PornMoeiah MillsHothitmovieHome Maid Sex VideoEnglish Saxy MovieDirtylatinamaidsAmteure PornNo Fap RedditCamwhiresJavpro.hdVideos Pornos De NegrasMarta Kristen NudeNsxxAsain Pov PornHotkinkRedtube BrPorn RobinCudahiBusty CreampieFake Naked CelebrityNsfw HentaiPornos TransMega HentaiX X LesbianKyle ConnorsPussy Licking PicturesVery Beautiful Girl XxxCuckoo Sex VideoHood Porn EbonyOlder Porn LadiesDante ColeBetter.than.netflix NudeNina Dobrev NudeCum Swallow ClipsHolly WellinTamil Hot SexIndian Sexy Video BfAnal AcribatsNina PornstarRedhead Big TittsLaylaa DrayaJohny Sin PornAnne Bancroft NudeMuslimxxxvideoCollege Girl Ki Chudai VideoAriana KnightHindi Xnx MoviesIndian Nurse NudeBlonde GangbangHardcoregifsYuri Hentai MangaXxx Very Hard SexHand Blow JobXvideos ClassicErotic Daddy DaughterSani SexSunny Leone Ki Full Sexy VideoHazel Moore GangbangNut Bust Conundrum Swap Charley Hart And Mandy RheaSunny Leon Porn365 порноTeen Amateurs PornBaby Alien FucksHeroins NudeCutepowerlegs OnlyfansCj Miles EscortNancy VeeAimi YoshikaaFree Squirting PornWife Switch Pornhubسكس مخفيBongacalMariconasKiara Advani XxxxAnna RaadsveldXxx Yyy VideoJuegos PorrnoHot Teen BikiniMalaika Arora XxxMallu Sex ComHolly BodyPron Video DawnlodLianna Lawson PornHikari SenaAmateur Trans PornDillon Harper PornAnna Beggion NudeEbony Farts PornBhutanese PornXxx India Vidio