Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Gert-Jan Segers

20-11-2018 07:01

Black Friday 2018

Beste meneer Segers,

Afgelopen zaterdag hebben we weer eens kunnen zien hoe belangrijk het is dat kwetsbare groepen goed worden beschermd door de overheid.

Dan doel ik natuurlijk op onschuldige kinderen die dankzij de rubberen ruggengraat van burgemeesters op diverse plaatsen in Nederland onvrijwillig werden geconfronteerd met naar herstelbetalingen hunkerende fundamentalistische volwassenen en hun treurige hulptroepen.

Ik wil het met u over een andere kwetsbare groep hebben.

Homo’s.

Aanstaande zaterdag houdt uw ChristenUnie het najaarscongres. Daar wordt het nieuwe beginselprogramma van de partij vastgesteld. Er is een groep van twaalf leden die aan dat nieuwe programma de volgende passage wil toevoegen: “Heden ten dage staat het huwelijk ook open voor geliefden van hetzelfde geslacht. (…) In haar bescherming en ordening heeft de overheid oog voor alle gehuwden.”

Het bestuur van de ChristenUnie, waarvan u als fractievoorzitter in de Tweede Kamer adviseur bent, ontraadt het congres een amendement van die strekking aan te nemen.

Het officiële standpunt van de ChristenUnie blijft daarmee wat u op uw website zegt: “De ChristenUnie ziet het huwelijk als een duurzame verbintenis tussen één man en één vrouw. Daarom heeft de ChristenUnie destijds tegen het homohuwelijk gestemd. Wij geloven in de grote waarde van stabiele huwelijken en van gezinnen. Het gezin is de plek waar liefde, geborgenheid en zorg voor elkaar centraal horen te staan. Opgroeien in een stabiel gezin geeft kinderen een stevige basis voor de rest van hun leven.”

Dus blijkbaar bent u niet alleen tegen het homohuwelijk, maar ook nog van mening dat twee mannen of twee vrouwen niet in staat zijn ‘een stabiel huwelijk’ te hebben en een ‘liefdevol, geborgen en zorgzaam gezin’ te vormen en kinderen ‘een stevige basis voor de rest van hun leven’ te geven. Want anders noemde u ‘homohuwelijk’ en ‘stabiel gezin’ niet in één adem, hè.

Wow.

Het neukt ook maar rond hè, die homo’s. En dan nog kinderen willen ook. Bah!

Dit standpunt van de ChristenUnie was tot voor kort voor normale mensen een soort van grappig relikwie. De ChristenUnie (en de SGP) mochten in de Middeleeuwen blijven met hun principes, maar zolang hun aanhangers niet de straat op gingen om homo’s in elkaar te slaan (of van flatgebouwen te gooien) kon het allemaal niet zoveel kwaad.

De tijden zijn echter veranderd.

In Amsterdam durven homo’s niet eens meer hand in hand over straat (net als orthodoxe joden er niet meer over straat durven).

Ik ga u een geheimpje vertellen: dat komt door moslims. Niet door álle moslims, maar ook niet door slechts een enkele moslim.

Het is des te pijnlijker dat het ChristenUnie-bestuur en u het congres ontraden het homohuwelijk gelijk te stellen met een traditioneel man-vrouw-huwelijk nu u vol overtuiging mede-verantwoordelijk gaat zijn voor Mark Rutte’s handtekening onder het Verdrag van Marrakesh. Dat gaat er namelijk op termijn voor zorgen dat nog meer stoere moslimmannen naar ons land trekken om van onze goede zorgen te genieten. En van een potje potenrammen.

U kunt twee goede dingen doen de komende tijd.

Ten eerste: homo’s eindelijk volledig accepteren als ‘normale mensen’. Ten tweede: het vrije eenrichtingsverkeer van ongeciviliseerd woestijnvolk tegenhouden.

Dat u beide gaat nalaten, is een even veilige als pijnlijke voorspelling.

En dan denkt u nog dat u deugt ook…

Groet,

JanD

PS. Vanmiddag me nieuwe nieuwsbrief. Mis ‘m niet!