Donald Trump (rechts) tijdens een ontmoeting met de kroonprins van Saoedi-Arabië Mohammed bin Salman in het Witte Huis, maart 2018.
Volledig scherm
Donald Trump (rechts) tijdens een ontmoeting met de kroonprins van Saoedi-Arabië Mohammed bin Salman in het Witte Huis, maart 2018. © AFP

Trump: Opzeggen wapencontracten om moord Khashoggi zou dom zijn

Volgens Donald Trump zullen de Verenigde Staten geen nieuwe sancties opleggen aan Saoedi-Arabië naar aanleiding van de moord op Jamal Khashoggi. Ook als blijkt dat de kroonprins van het land daadwerkelijk betrokken is bij de dood van de kritische journalist. De Amerikaanse president stelt dat het dom zou zijn om zo 110 miljard dollar aan wapencontracten weg te gooien. 

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    24

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?