Eerste hulp bij kindertraktaties: Nicolette maakt oreospinnen
In Eerste hulp bij Kindertraktaties komt Nicolette elke week met een creatief idee voor een leuke traktatie. Zij gaat je de komende weken inspireren met makkelijke, maar leuke gerechtjes.
Ingrediënten:
- Oreo’s
- Discodip
- Lange satéprikkers
- Dropveters
- Eetbare oogjes (te koop bij hobby- en kookwinkels)
- Eetbare lijm (idem)
Bereidingswijze:
- Druk met een satéprikker via de gaatjes de vulling van de Oreo opzij. Hier gaan de pootjes van de spin in.
- Breek de dropveter in stukjes. Je kunt zelf kiezen hoe groot de pootjes moeten zijn.
- Druk de dropveter met behulp van de satéprikker in de Oreo.
- Nu is het tijd om de oogjes op de spin aan te brengen. Gebruik de eetbare lijm en leg hier de eetbare oogjes op.
- Voor een vrolijkere spin kun je de rest van het lijfje van de spin bedekken met eetbare lijm en hier discodip overheen strooien.
Nicolette maakte vorige week bananenpinguïns:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Consumentenbond
104 koelkasten met vriezer getest, dit is de beste
-
PREMIUM
Veel chocoladeletters onder de maat, vinden de experts
Nu de goedheiligman weer in het land is, zijn chocoladeletters niet aan te slepen. Maar welke smaakt het lekkerst? Ons panel proeft een half alfabet aan pure varianten. -
PREMIUMVoor jou getest
Deze afbakbroodjes kun je met Pasen beter niet serveren: ‘Moet je kijken, deze is helemaal groen’
Zondag is het Pasen. Daar horen feestelijke broodjes bij die voor een keertje wit mogen zijn. Drie bakexperts testten blind tien soorten afbak-kaiserbroodjes uit de supermarkt: ,,Met goed beleg zijn deze prima te eten.” Bekijk de rapportcijfers en beoordeling onderin. -
PREMIUM
Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn. -
Vlaai mag alleen nog ‘Limburgs’ heten als-ie dagvers is én uit provincie komt
De Limburgse vlaai heeft van Brussel de status van beschermd streekproduct gekregen. Een kwaliteitslabel garandeert vanaf maandag dat het traditionele gebak ook daadwerkelijk uit Nederlands- of Belgisch Limburg komt en voldoet aan andere voorwaarden.
-
48
Natte handdoeken over de stoelen en een pannetje met natuurazijn: zo haal je de gourmetlucht uit je huis
-
-
-
eigen tuin eerst
Met deze vergeten planten kun je ook zonder tuin tuinieren
Niet iedereen beschikt over een grote tuin. Wil je toch met je groene vingers aan de slag, denk dan eens aan deze vergeten plant die ooit zo populair was en veel geschilderd werd in de 17de eeuw. -
PREMIUM
Dit gebeurt er in je hersenen als je chocolade eet
Chips, koekjes of een reep chocolade, ieder heeft zijn eigen guilty pleasure. Proberen gezonder te eten kan lastig zijn als je blijft hunkeren naar zoet. Kun je verslaafd raken aan chocolade en andere zoetigheid? Twee onderzoekers leggen uit waarom we chocolade zo onweerstaanbaar vinden en wat chocolade eten doet met onze hersenen.
-
Kersttrends 2018: AH voorspelt veel vega(n), weinig alcohol en feest in je eentje
-
Het glas bepaalt de smaak van de wijn weet Hamersma: ‘Rode wijn heeft graag wat meer ruimte’
Een wijnmaker kan nog zo zijn best hebben gedaan een prachtige wijn in de fles te krijgen, dan nog kun je de smaak om zeep helpen. Simpelweg door het edele vocht in een verkeerd glas te schenken. Wijnexpert Harold Hamersma legt uit welke glazen je met kerst het best op tafel kunt zetten. ,,Duralex-glazen zijn niet geschikt voor wijn.” -
-
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet