David Clarinval.
Volledig scherm
David Clarinval. © BELGA

Spanning binnen regering over VN-migratiepact van loopt erg hoog op, maar MR is duidelijk: “Wij gaan dat pact tekenen”

De spanning binnen de regering over het VN-migratiepact van Marrakesh loopt erg hoog op: de premier is van plan om het verdrag te tekenen, ondanks de zware bezwaren van haar regeringspartner N-VA. 

71 reacties

  • Freddy Heynderickx

    5 jaar geleden
    Regering laten vallen , de meerderheid staat achter niet tekenen het verdrag ! Trouwens binnen een paar maand moeten we toch gaan kiezen , een dag meer of minder daar komt het niet op aan als we dat verdrag kunnen vermijden !
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Mocht het zo zijn dat de premier zijn eigen zin doet zonder het akkoord van zijn grootste partner, dan kan N-VA met een gerust gemoed een toekomstige immigratiecatastrofe tegemoet zien. Zij heeft open en bloot gewaarschuwd maar de trado-partijen wilden zich profileren en verkozen politieke spelletjes boven het belang van België. De kiezers kunnen dan hun besluit trekken ...
  • Joseph Vande Reyd

    5 jaar geleden
    Dan zal Mr dat verdrag alleen in naam van Wallonië tekenen en zijn zij verantwoordelijk voor de onmiddellijke splitsing van België, genoeg is genoeg. Ik ben alles behalve een separatist maar door dit verdrag te tekenen zal Michel de Vlamingen duidelijk maken dat België een land van tegenstellingen is die een samenblijven onmogelijk zal maken, de werknemers in dit land verdienen veel beter dan datgene wat zich onze "leiders" denkt te mogen noemen
  • Karel Van Geel

    5 jaar geleden
    MR wil dan wel tekenen maar de vlaming niet en nu is het aan de NV-A om dit duidelijk te maken zelfs indien hierdoor de regering valt. De NV-A zal hier dan enkel sterker uitkomen want de burger zal hen daarvoor bedanken.
  • vandekempen bart

    5 jaar geleden
    léés dat verdrag maar eens, een opsomming van extra rechten voor illegale immigranten. stop daarmee, de bevolking wil dat niet! dit is een regeringscrisis waard!