Nationalisme = de stem van het volk (saltmines.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Wendel in Politiek  ·  72 Reacties

  • 9
  • 625x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 Je gekwetst voelen dat doet iemand helemaal zelf.

Discriminatie en haat zaaien kunnen daar hooguit aan bijdragen en zijn gelukkig strafbaar.

3
51 Drs. Mezun

@50 Minderheden is een abstract woord wat eigenlijks niks betekend.
politici zijn een minderheid, pedo's zijn een minderheid want de rest van het volk zijn dat niet.
En daarnaast heb je ook van die nepminderheden, minderheden die hier wel een minderheid zijn maar in eigen land weer niet.
Duitsers zijn hier een minderheid maar over de grens zijn ze dat niet.

En daarnaast het gezeik van deugmensen om altijd maar die minderheden te beschermen is racistisch en neerbuigend. of als de 1 de verantwoordelijkheid heeft om voor een ander op te komen. en zeker als gaat om die minderheden van andere huidskleur.
met dat gezeik aankomen van; ja, maar het zijn ook maar mensen
ja dus, dan kunnen ze ook beter integreren en assimileren in de maatschappij of naar een ander land vertrekken.
Het zijn schijnt dat mensen duizenden jaren van 100.000 jaar geleden tot zeer recent zelf hun handje hoog moest houden en zich aanpassen aan de problemen die zich voor deden en doen.

3
52 Handalf

@51 : Ik ben het er helemaal mee eens dat discriminatie strafbaar is. Als iemand verbaal discrimineert, is dat al strafbaar. Waarom een extra wet haatzaaien, die alleen lijkt te gelden als er blanke mensen hun mond open doen?

En waarom moet discriminatie belangrijker zijn dan ieder ander grondprincipe van het recht? Zoals vrijheid van associatie, vrijheid van verenigen en vergaderen?

5
53 Wendel

Nationalisme is één van de meest giftige politieke ideologiën in deze wereld. Verantwoordelijk voor tientallen miljoenen doden. Het is een ideologie die gebaseerd is op de dominantie van één groep, (meestal de etnische minderheid) en de onderwerping van ‘ondergeschikte’ groepen (meestal etnische minderheden). Vaak gaat dit gepaard met fysiek geweld.

Mensen moeten nationalisme niet verwarren met patriotisme. Met patriotisme is namelijk weinig mis. Met nationalisme vrijwel alles.

7
54 Gewoon een student

@52 "Minderheden is een abstract woord wat eigenlijks niks betekend."

Klopt want vrouwen worden politiek gezien een minderheid genoemd terwijl ze neem ik aan 50% van de bevolking uitmaken en dus getalsmatig geen minderheid zijn. Politiek gezien betekent een minderheid zijn: in aanmerking komen voor positieve discriminatie, extra aandacht nodig hebben, een achtergestelde, gediscrimineerde groep zijn etc. De politiek heeft alleen aandacht voor minderheden en laat iedereen daar nou toe behoren behalve de blanke (witte) man!

0
55 Conradijntje

@53 "Ik ben het er helemaal mee eens dat discriminatie strafbaar is"

Nu betekent het woord discriminatie: onderscheid maken. Onderscheid maken, keuzes maken, is onderdeel van het leven. Bij de keuze van je partner en je vrienden discrimineer je anderen.
Dus zonder dat je dit nauw preciseert (discriminatie in het publieke domein, bij sollicitaties, op huidskleur of ras) slaat die zin qua letterlijke betekenis nergens op.

1
56 Conradijntje

@49 is voor @48

0
57 Defcte burger

@57 Dus je weet het niet maar gebruikt de term wel. En vervolgens snap je er niets meer van.
Er wordt hedendaags nogal snel met termen gegooid om anderen in hokjes te plaatsen en vaak onterecht. Misschien moeten we hier maar eens mee ophouden . We Idd , ik ook.

3
58 solidsteel

@54 Socialisme , collectivisme zoals het communisme heeft 100den miljoenen doden op hun geweten. Dus je legt je prioriteiten op de verkeerde plaats.

4
59 solidsteel

@59
Socialisme is helemaal niet hetzelfde als communisme, dus je lijkt termen te gebruiken waarvan je de betekenis niet goed weet.

Over socialisme valt niet zoveel kwaads te vertellen, ze bereikten gewoon via democratische weg hun doel, met name verbetering van het lot van de onderklasse. Dat ook het socialisme nadelen heeft en mistoestanden kent zal best , het blijft mensenwerk.

1
60 morandi

@54 nationalisme is heel breed begrip, civiel nationalisme is niet hetzelfde als racistisch nationalisme.

En daarnaast is racistisch nationalisme juist in ontstaan in een multicultureel land, namelijk Oostenrijk-hongarije. omdat geen echte integratie en assimilatie van veel van die volkeren in dat land is er veel wrijving ontstaan tussen de Slavische volkeren, Hongaren en Germanen(Oostenrijkers) vanwege elk van hun wouden hun weg en dat kwam in conflict met elkaar.
Nationalisme is ontstaan als reactie op imperialisme, mensen wouden hun eigen land gaan regeren in plaats van door een ander.

nationalisme en patriottisme zijn niet links of rechts, ze zijn tegen imperialisme en globalisme.

2
61 Handalf

@59 Al die -ismen zijn theoretische ideeën, idealen over het samenwerkingsverband, bestuursvorm, het economische systeem tussen mensen en zijn als theorie vaak perfect. Echter toegepast in de praktijk, in de echte wereld, blijkt dat vaak onvoldoende rekening is gehouden met de slechte eigenschappen van de mens. Bij maatschappijen waar teveel op dat ene theoretische ideaal geleund wordt, en wat mij betreft ook bij het kapitalisme, gaat het dan ook mis.

0
62 Conradijntje

@62 Dat klopt wel. Echter gaat het bij het kapitalisme juist vaak fout door overheidsinmengingen. Deze gaan regels stellen , en dus macht uitoefenen , en dit gaat vaak fout doordat allerlei lobbygroepen ontstaan die de overheid omkopen om de regels die op het kapitalisme worden uitgeoefend naar hun hand te zetten.
Niet dat kapitalisme zonder tussenkomst altijd een garantie tot succes is, maar overheidsinmenging maakt het vaak niet beter maar slechter.

1
63 solidsteel

* Verwijderd door de redactie *

64 E.Meel

@63 Neoliberalisme is wat mij betreft een extreme vorm van kapitalisme. Het komt uit de bankenwereld. Banken werden bestuurd met maar één criterium: geld. Dus dachten de bankiers dat je andere bedrijven ook kunt besturen met dat ene criterium. Dus nu worden alle bedrijven in de wereld bestuurd door boekhouders (de CFO in grotere bedrijven). Die zijn er zelfs trots op dat ze niets van het product afweten. Bedrijven worden niet meer bestuurd door ondernemers die de markt kennen maar door boekhouders en boekhouders zijn conservatief en behoudend - zijn bang voor investeringen en risisco's. Kortom: we zitten economisch nu in dezelfde periode als vlak na de gouden eeuw - in de periode van de verlammende angst om onze voorsprong te verliezen en daardoor niets meer te ondernemen.

0
65 Conradijntje

@65 Geld verdienen met het handelen van geld , dat is een groot kwaad vrees ik . Geen productie , arbeid, werkgelegenheid creëren , enkel zakken vullen ten koste van anderen zonder enige verdere nuttige inbreng.

0
66 solidsteel

@65

Liberalisme is ontstaan In de Verlichting ter emancipatie van de burger .
Uitgangspunt :zo veel mogelijk vrijheid van hetvindividu, vrije markt en scheiding kerk en staat.
Geldt ook voor neo- liberalisme want dat is hetzelfde .
De invulling van het begrip verschilt sterk per land en cultuur.
Dat laatste. : jij hebt wel een heel bijzonder invulling .
Goddank is de economie van nu niets maar dan ook niets met die van na de Gouden Eeuw en is niet te vergelijken .
Verlammende angst om voorsprong te verliezen ??
Ik merk geen angst, ook niet bij bedrijven ( vernieuwing en investering genoeg ) Als er iets dat tegenhoudt , is het de hoge belastingen .
Maar die is nodig omdat de burger , in tegenstelling tot na de Gouden Eeuw , een goed huis, een redelijk betaalde baan , zorg , onderwijs enz krijgt terwijl de gewone burger in de post- Gouden Eeuwtijd op zij 40ste dood was na een beroerd leven in armoede waarvan jij geen enkel idee van hebt .

3
67 No newstoday

@66

- Productie is indirect groot : geld verstrekken aan bedrijven en aan particulieren die de producten kopen .
- Arbeid en werkgelegenheid : weet je hoeveel mensen er direct maar ook indirect bij of voor of door banken werken en werk hebben ?
- Of er nou met geld of met schapen of koeien gehandeld wordt of met landbouwproducten zoals vroeger maakt niet uit.
Ook toen werden er zakken gevuld en bleven sommigen leeg.
Handel is er en al er altijd blijven .
Maakt geen verschil waarmee.

3
68 No newstoday

@54 he ja, gegochel met termen om verwarring te zaaien....

0
69 TedjeR

@69 is voor @64

0
70 TedjeR

@67 Neoliberale bedrijven kennen geen autonome groei. Die neoliberale managers weten doorgaans niet eens hoe ze een bedrijf voor langere tijd moeten leiden. Men koopt doorgaans kleine innovatieve bedrijven op om te kunnen groeien. Gaat het slecht met het moederbedrijf dan wordt dat weer verkocht en begint men opnieuw. Dus alleen maar kopen en verkopen van bedrijven en actief zijn op de aandelenmarkten. Alleen maar bezig met geld maar niet met het product dat het bedrijf verkoopt, de klanten of innovatie. Er wordt niets opgebouwd. Alle innovatie vindt alleen nog plaats bij kleine startende bedrijfjes.

0
71 Conradijntje

@68 Heeft allemaal geen betrekking op waarover ik het had, nml het handelen in geld.

0
72 solidsteel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1 Het deugt niet dat deugers de orde willen verstoren....

18 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

21 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

24 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

2 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

5 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Marathi Bhabhi SexHd Indian Fucking VideosBallbusting With BootsSubscribstarChaturabtePrnhibNomes De Atrizes PornoresسكسعربيهFree VoyuerKenomoPrimal HardwereLesbain Suck PussyElizabeth PelayoGig De SexoTelugu PukuSani Lion Sex VidioMommy Porn TabooFree Mature PornnBrazilian PornVr Video PronIsla-moon LeakedTry On Haul NudeMiko DaiEva Lovia - BbcFootjob DominationTeddybearosito NudeKayce884 NudesJulia Louis-dreyfus NakedDana DearlondTeenage BukakkeFsi SexBeeg SexseHorny GrandmaBrother Abd Sister XxxBig Tit PawgsOily SexThesabrinabanks LeaksOnly Fans MilfStarfire NudeMadi Collins Maria KaziSemme De SouraPorn Filme CompletoValerei KayFive Nights In Anime PornBowsette R34Actrice Porno FrançaiseWww Xvideos Com2Jenna LindPerfect BigtitsAmberalena PornHannah Owo Blow JobBlue Sexy IndianJapanese MilfNinja PornPorn-apk일본 야동Xmaster Web SeriesBlow Job Amateur VideoBrutal FacesittingHot Bed VideosRomantic LesbianpornMyfreeamsThefappeningvlogNatasha UdovenkoSpongebon PornPorn Indian Brother And SisterSexvideos.malayalamTheodora Day AnalAmateur Wife SharingHotmilfpussySexxxxyy VideoTamil Porn Sex VideosBig Tit Teen PornSuper Aunty XxxSex Massage In KolkataFrer Porn ClipsCumming.down Her ThroatRihanna NakednessRenee Gracie VideosXxx Fuking VideoNaked AssesDesi Hot XAlinity LeakHentai CornoRihanna TitsJapanese Story Sex VideoList Male PornstarsKinkyadsLacey Chebert NudeEnglishpsychoGeorgie Lyall PornTerk.nkHentai StremingAssgrabXxx GalsMonalisa XvideoMadras Sex VideoPuku VideosIndian Aunty Boobs PressAsuna HentaiVr Porn SitesPornográficas PornográficasHannahowo Onlyfan LeakedQuero Ver Filmes De PornografiaSafadas OnlyfansPorn WedgiesRosario Dawson HotMia Khalifa Sexy Video ComFree PotnoOneclick ChicksBoys Boys Ki Blue FilmHardcore Fingering PornIndian Pron VidioDefloration InX Bhabhi Video ComGwen Tennison PornNude Big BootyXhampster.comChat Ave GeneralPervmoms ComBijukuboTiktok AdultosPussy RubSquirt GifsAll My Mothers LoveBest Pron VideoCyberkitty XoCreampiedpussyPorn Download VideoShakira Porn VideoJav SubbedHot Wife BlowjobsEporner ComFree Interracial PornShion UstunomiyaOh Joy Sex ToyGay Cruing PornKarma Rx New VideoSwallowmycumBlack Big PussiVideos Porno GratisSexe Gratuit FrancaisVídeos Pornô Brasileiro CaseiroThesessionMilfs PicsSouth Indian Mallu AuntyStraight Ti Gay PornCardi B Onlyfans LeaksBreana BeachZaviel Porn