door Shit...Fan...WhatAMess in Binnenland  ·  23 Reacties

  • 1
  • 537x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nog 3 weken. En dan is alle ellende weer achter de rug. En dan in 2019 rond oktober dat het hele circus weer opnieuw begint. Een terugkerende jaarlijkse traditie - de Sinterklaasdiscussies en het Sinterklaasgeweld verbaal en fysiek.

1
1 De Vliegende Brabander

Aldus ene Pieter Smit. Hij is politicoloog, bouwde vluchtelingenkampen in Afrika en doet dat in A’dam voor afgewezen vluchtelingen.

2
2 Marrie

Grutte pier = ZWART EN JOODS
LOL HAHAHAHAHA.

Sorry, friezen haden een soort bloed en bodum als levens motto. Trouw aan mijn verwaten. Vrij op de grond waar zij voor vochten en voor zullen blijven vechten.

2
3 xDDD

Wat een bij elkaar gelogen l*lverhaal. Heeft hij ooit daadwerkelijk geschiedenis gestudeerd of heeft hij zich de titel "historicus", die niet beschermd is door de wet, toe-geëigend om hier een beetje de boel bij elkaar te komen liegen om politieke doelen voor elkaar te krijgen?

5
4 Wendel

........
















Proest!

6
5 TedjeR

Woeps stukje over joods verkeert gelezen

3
6 xDDD

Who cares?

4
7 chouffleur

@4 wat klopt er niet aan het verhaal dan? Het lijkt het meer op dat het verhaal je niet bevalt!

Eindelijk iemand met een goed onderbouwt verhaal komt maar dat maakt schijnbaar niet meer uit hier!

10
8 mike45

Dit verhaal klopt inderdaad niet.
Lees eerst maar eens dit: https://nl.wikipedia.org/wiki/Pier_Gerlofs_Donia

Altijd weer de slavernij bij Zwarte Piet erbij halen.
In de tijd van Grutte Pier bestonden de VOC en WIC nog niet.
Pieter Smit vertelt dus nep nieuws.

0
9 Bakroe

@8 En wat heeft het met de huidige zwarte piet te maken? Ik ken geen enkele ouder die zijn kind aanleert dat zwarte piet een of andere slaaf is. Dit gaat puur om het feit dat zwarte piet zwart geschminkt is en het is uit de VS overgewaait dat het kwetsend is wanneer een witte mens zich zwart schminkt. Simpel feit is dat zwarte piet niet bestaat om zwarte mensen belachelijk te maken maar context is niet belangrijk bij bepaalde groeperingen tegenwoordig.

0
10 it'sanewday

@1 Het Sinterklaas feest is een kinderfeest en dat hoort het ook te blijven. Ik heb er met mijn kleinkinderen weer van genoten. Het zijn echter een klein groepje extremisten en vooral witte gefrustreerden die er jaarlijks een steeds grotere bende van maken. Laat voor- en tegenstanders van zwarte piet op afzonderlijke plaatsen demonstreren, zonder elkaar aan te vallen en zonder geweld. Niemand heeft het recht om welk Grondrecht dan ook met voeten te treden. Misschien eens de dialoog aan gaan met elkaar en die hooligans zwaar straffen.
@2 Volgens u dus een onbelangrijke man omdat hij een ander standpunt uitdraagt dan het uwe? U hebt vast ook een hekel aan dialoog neem im maar aan. Wie bent u dan wel en wat hebt u voor anderen betekent?
@3 U bent vast een 'echte' Fries gezien uw inhoudelijke opmerkingen. U hebt vast ook een boek of artikel geschreven over Grutte Pier en de Friezen? Dank voor uw genuanceerde opmerkingen.
@4 Meneer Wendel vertelt als enige de waarheid? Graag even met feiten aantonen waar de schrijver van het artikel liegt.

9
11 reality

Dit zijn mensen uit bepaalde beroepsgroepen die als zij niets publiceren in de vergeethoek zullen verdwijnen. Daarom hebben wij in het verleden veel onzinpublicaties mogen lezen en zullen wij, zeker tegenwoordig, nog veel meer van dit soort publicaties-omdat-het-moet tegemoet kunnen zien.

Geen publicaties en men wordt vergeten en verliest zijn/haar verdienmodel. Vandaar de enorme stortvloed van onzin-publicaties die alleen gericht zijn op het tevreden houden en/of paaien van potentiële opdrachtgevers die zich 'heel toevallig' in de hoek van de veeleisers, schreeuwers en vooral de minderheid bevinden.

1
12 Honda RA302

@11
Je maakt er wel een soepzooitje van om op verschillende posting in een keer te reageren.

1
13 Marrie

Wat heeft de huidige slavernij met Sinterklaas viering te maken?

0
14 niet-alles-geloven

@13 helaas ik ben ook nog druk met echte zaken.

6
15 reality

Zwarte Piet heeft niks te maken met Grutte Pier.
Zwarte Pieten zijn Moren, die vrij gekocht zijn uit de slavernij door Sint-Nicolaas (bisschop van Myra). Als vrije mensen heeft hij ze in dienst genomen om hem o.a. te assisteren bij de uitoefening van zijn werk.
Ook is Sint-Nicolaas de beschermheilige van schippers, scheepbouwers, vissers, gevangenen, ten onschuldig veroordeelden, advocaten, deurwaarders, bankiers[12], dokwerkers, graanhandelaars, kuipers, wijnhandelaars, schilders, parfumeurs, apothekers, bakkers, clerici, vrijers, kinderen en kooplieden. Veel havensteden hebben Sint-Nicolaas als beschermheilige:

0
16 3RN5T

Pieter Smit, politicoloog heeft de klok wel horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt, hij kan zich beter met echte politiek bezig houden.

"Het zou prima kunnen dat Grutte Pier afstamde van door Friese zeerovers vrijgemaakte slaven. Of dat zijn voorouders, net als de Joden, Spanje ontvlucht waren, en begrijpelijkerwijs voor Friesland kozen"

Pier Gerlofs Donia werd rond 1480 geboren in Kimswerd, een dorpje in de buurt van Harlingen, als zoon van een boer.
https://historiek.net/grutte-pier-friese-vrijheidsstrijder/69611/

"In 1748 duikt Piet de Zwarte Man op in een opvoedkundig boek, als boeman. Half Europa had al eeuwen eerder de midwinterfeesten, waarin een met roet besmeurde 'duivel' de kinderen bang maakte. Maar die heetten Klaas of Krampus, nooit Piet. En ze hadden geen Afrikaanse kenmerken."

Dat was Klaas Vaak die ook vaak door de schoorsteen kwam.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Klaas_Vaak

2
17 WHuls

@8 : Waar is die onderbouwing dan?

2
18 Wendel

@11 : Fout. De schrijver moet met feiten komen, wie beweert, bewijst.

2
19 Wendel

@11 : U gebruikt het woord "witte" in plaats van "blanke" en daarmee laat u zien, blankenhater te zijn. Want de enige reden waarom men probeerde, "witte" in te voeren, volgens eigen zeggen van die activisten die dat voorstonden, is dat "blanke" teveel positieve connotaties heeft. Dus blanken moeten negatiever kunnen worden afgeschilderd, een negatieve bijsmaak krijgen, daarom moet je ze anders noemen. Vindt u dus ook.

2
20 Wendel

@11

"Het zijn echter een klein groepje extremisten"
Inderdaad!
"en vooral witte gefrustreerden die er jaarlijks een steeds grotere bende van maken."
>"witte".
>Bewijst, in dezelfde zin nog wel, bij voorgenoemd groepje extremisten te horen.
>

2
21 Lucifer De Vil

@19 Houd je zelf dan ook eens aan die regel, hypocriet.

1
22 LanCaster

@20 U bewijst wederom een triest mannetje te zijn. U moet eens ophouden met die flauwekul. Ga aan het werk of doe wat nuttigs ten behoeve van de samenleving. U doet hier niet anders van polariseren en onrust stoken. Ik weet niet namens wie u dat doet, maar als u het uitsluitend vanuit u zelf doet, dan kan het niets anders zijn dan frustratie. Als u een kerel bent, komt u te voorschijn dan mag u mij voor blankenhater uitmaken in het publiek domein.

1
23 reality

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
rebo
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

@3 Je vergat nog om de Japanse duizendknoop als een alles overwoekerende invasieve exotische plant te benoemen Betty. Geeft niet, ik help je wel...

1 uur geleden geplaatst door rebo

Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

Lekker, de ene na de andere akelige soort uit het buitenland komt hier maar binnen. Ook de Killer Bee, een experiment want zwaar uit de hand is ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Door wetswijziging staan bedrijven in de rij om asielzoekers aan te nemen

Ik zie het met belangstelling gebeuren. Ik ben benieuwd. Ik weet nog dat ze zgn zo graag wilden werken en er een bouwonderneming hen een baan ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Media zetten rap in verkeerd daglicht: “Muziek wordt gezien als de oorzaak van geweld”

@4En vergeet de computergestuurde echo-stemmetjes niet. Ook van die 'non-muziek' Zo kan je zelfs een dooie nog een liedje laten kraaien....

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Zolang dit soort haatpredikers niet worden aangepakt, is het een illusie om te denken, dat moskeeën en islamitische scholen zich netjes aan de ...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Doctor And Nurse Sexy VideosSucking Milk From Big BoobsBlackpirnFreeporn BlackgirlsCuritibaacompanhantesKatana KombatXxx Sex Com InPornstar MemesXxx English MovieUncensored HantaiMira Monroe PornNina Agdal PussyWife Is A NymphoEbony Double PenitrationItaloan PornBest Colection PornHannah Stocking LeakedBoyfriedntvShanieloveAngela White BoobsXxx Hd Hindi HotHd Porn Sites For FreeRdwap MeYanet Garcia NakedKyrichessJapanese Train SexRomantic 69Dbz Chichi PornBrother And Sister Free PornMovies AdultRealnurumassage3d Porn ComjcsLesbi Mom PornRough Xxx VideoXxxx VidioaSon Fuck MomBehind Tge Scenes PornChrisean Rock XxxForced Pegging PornLesbians With Big TitsIndian Girl Nude ImageVintage XmoviesActor Kajal Agarwal SexLeah Gotti Hard成人 游戏Chanel SantijiXnxxvideos ComStella Cardo NudeIndian CatfightAunty Village XxxNude FailsVideo Porn GratuitSexmovies JapaneseOral Sex PicsLesbian Babysiter PornEvaelfie TwitterXxxi.comDeep Throat 1972Sex Karti Hui LadkiBabysitter Sexvideo래전드 야동Men Fucking MenJapanese Porn AnimationAlyssia Vera GloryholeWorlds Biggest Boobs NudeOnlyfans Famosas NuasNatyniklos2Porno CubanaIndian Sex Picture VideosRhythm Chanana Delhi Metro GirlAbella Danger Xxx VideosMartina Smith PornDragon Ball Xx XFucing MassageLolo Woods NudeMuture Blow JobMiley Cyrus Camel ToeBbw LesbiansexBokura No HentaiRedhead Anal PornBalck Bbw PornSafe Sex VideoRed Saree SexStep Sis PronVintage Lesbian PornNude CollageKate Winslet NudedLeaked Celebrity NudesPorn Mexican FreeAlexandra Daddario HotForced BlowjobsMoviexxxDesi Bhabhi Xxx Hd VideoTrashybonersSex Job VideoIndian Beauty XnxxSonakshi Sinha Leaked MmsRk PornKannada Xnxx Sex VideosFreeuse FamilyFull Taylormadeclips VideosKingcomics PornAngeline AppelAffect3d ComGang RapepornMassarati PornDesi Bhabhi Sex XxxLesbian Fee PornEroticporn For WomenIsla Moon OnlyfansIndian College XnxxX Videos JapaneseElizabeth Olsen Naked Scene杨晨晨Blazer XxxBlacked Full Hd PornKannada Xvideos ComHot HentayXhamsters MaturesVidya Balan Sex VideoKoreangirlsPokimane Leaked NudeBonny KinzTrap SexBoudi ChodachudiEpornDisneyhentaiHentaisex PornPornhub GratuitsFacesit AsianPorn Mom BrazzersAlicia CanoDesi Local PornPorn Hd StepHusband Share WifeAlligator EscortDesenhos.pornosServidor Porno DiscordRoboot PornMaria MoorepornEmber ReignsNanga SexyPorn Gay HindiJav English Subtitles PornSite De SwingDefy SavannahAfra TafriNaughty America HdMoms Suck CocksNashville Listcrawler