Het kan in Nederland: geheel van de zon leven! (olino.org)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Nujij in Lifestyle  ·  29 Reacties

  • 2
  • 533x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Je kan je Lifestyle veranderen, door geen gas meer af te nemen.

0
1 Nujij

promotiepraatjes...zullen we nog vaak gaan zien de komende jaren. Trap er toch niet in...

heb zelf een tweetal maanden info gevraagd voor huur van zonnepanelen... perfect!
huur 58 euro per maand ... opbrengst bij huidige electriciteits prijzen... 56.40 ja ja.... ehm.. wat als de energiebelasting daalt, dan worden de opbrengst verkoop ook nog eens lager, maar de huur niet.
Levert dus niets op! Ook gaat waarschijnlijk de prijsregeling veranderen zodat voor de meeropbrengst een lagere prijs betaalt gaat worden. Ik zou zeggen doé het als je vrij besteedbaar geld hebt, anders is het , voorlopig een put zonder einde.

1
2 beertje36

@2 ook mijn dochter heeft een huis waar zij geheel van de zon leeft hoor.
Zoveel zelfs dat zij momenteel totaal geen rekening hoeft te betalen aan de energiemaatschappij, zelfs geen vastrecht.
En zonnepanelen huren is echt heel dom, net als het huren van een verwarmingskachel of boiler.
Huur is altijd ongunstig..
Spaar liever eerst een poosje en koop dan die panelen, gebruik alle subsidies waar je recht op hebt.

0
3 streek

Hm. Succes met de strenge winters, met mist.

0
4 caso

@3 geloof je zonder meer, maar dit is een promotiepraatje van een bedrijf dat handelt in deze zaken, dit is geen particulier die een verhaal vertelt, maar een slecht verborgen advertentie / marketingtool.
Daarnaast wordt er erg gemakkelijk aan voorbij gegaan dat oude huizen totaal ongeschikt zijn zónder duizenden....tienduizenden euro aan isolatie.
Daarnaast als heel je straat warmtepompen aan heeft staan, wil je er ook eigenlijk niet meer wonen, ze maken allemaal geluid, en tesamen is dat behoorlijk irritatie opwekkend, in onze samenleving met korte lontjes ook niet iets wat je wil hebben.

0
5 beertje36

Gratis energie? Meneer heeft 23000 euro uitgegeven om in 15 jaar 35000 euro te besparen. In mijn geval zou ik 23000 euro moeten uitgeven om 18000 euro te besparen in 15 jaar. Door niet te verDUURzamen hou ik 5000 euro in mijn zak.

2
6 Peer van Eersel

@3 aanvulling
huren kan op dit moment, met de vele ontwikkelingen een hele goede tussenoplossing zijn.
Ik heb geen 25000 op de plank liggen om iedere 5 jaar een nieuwe , betere, meer rendements installatie te kopen. Het moet gelijk goed zijn, betrouwbaar en voor lange tijd meegaan.

0
7 beertje36

@7 Al had je dat geld er wel voor liggen moet je het nog niet doen. Tegen de tijd dat aardgas is uitgefaseerd zijn de alternatieven vele malen efficiënter en goedkoper dan dat ze nu zijn.

0
8 Peer van Eersel

@5 "Daarnaast als heel je straat warmtepompen aan heeft staan, wil je er ook eigenlijk niet meer wonen, ze maken allemaal geluid, en tesamen is dat behoorlijk irritatie opwekkend,"

Is dat zo ik was van de zomer in een wijk met aardwarmte en aardkoeling bij die mensen in de tuin gezeten en binnen en niks gehoord, het was een heel comfortabele klimaat binnen.

Ik heb airco's en die zijn half niet zo fijn als dat systeem die maken wel herrie en zorgen voor een droge lucht en verplaatsing van lucht, deze mensen hadden koelingen warmte via de vloer. Ik vond het echt perfect!

1
9 mike45

@6 als je minder verbruikt heb je ook minder panelen nodig en is de investering lager!

1
10 mike45

@5
Ja, dat lijkt me ook heel bezwaarlijk toe als die warmte pompen de hele dag staan te draaien met een brommend geluid.

1
11 Marrie

@11 die hoor je niet, die staan ook niet in je woonkamer!

0
12 mike45

@6 En als de energieprijzen ondertussen stijgen? Met goede isolatie zoals trippel glas, gaat direct het wooncomfort omhoog.

0
13 Nujij

Het is heel goed als er nu wordt gewerkt aan het stiller maken van warmtepompen. Er moet gewoon een wettelijke norm komen, zodat het in de toekomst stil blijft op straat.

0
14 Nujij

@2 . De rekensom is heel eenvoudig. Zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar (je krijgt er garantie op) mee en de inverter 10 jaar. Als je dan de aanschafprijs deelt door het aantal opgewekte kWH in 25 jaar kom je VEEL goedkoper uit dan bij de energieleverancier. Een no-brainer. Je bent dief van je eigen portemonnaie als je geen zonnepanelen neemt.

Voor diegene die het geld niet hebben liggen voor de aanschaf van zonnepanelen kun je een groene lening van de overheid krijgen voor 2% rente. Met de panelen maak je een rendement van 7% dus dat is direct 5% winst.

0
15 Jeroen

@10 Ik ga voor een laag bedrag wat ik eventueel overhoud niet al die moeite doen. Gezien mijn leeftijd maak ik de energietransitie waarschijnlijk niet meer mee.

0
16 Peer van Eersel

@13 Gezien de opwarming van de aarde in de komende jaren is het nog beter isoleren van mijn woning zinloos en weggegooid geld.

1
17 Peer van Eersel

@16 Het was een genoegen je gekend te hebben.

1
18 Hadjememaar

@18 Duurt nog wel even hoor, gezien het tempo waarin huizen aardgasvrij worden gemaakt. In 2050 zal ik er zeker niet meer zijn.

0
19 Peer van Eersel

@17 Al wordt het gemiddeld 3 graad warmer, dan is het nog koud in huis in de winter.

0
20 Nujij

@7 : idd. " iedere 5 jaar een nieuwe , betere, meer rendements installatie te kopen."
Lekker duurzaam.

1
21 caso

@15 je maakt het jezelf wel heel gemakkelijk... hoe kun je nou in hemelsnaam een 7% rendement en een 2% lening zo van elkaar aftrekken, die kun je zonder berekende waarden niet tegen elkaar zetten... dit is nou een typisch geval van appels en peren.

1
22 beertje36

@22 Hij rekent het rendementsverlies van de panelen van 1% tot 2% per jaar denk ik ook niet mee. Je krijgt 25 jaar garantie op de werking maar niet op het rendement na een x- aantal jaren. Na 20 jaar is het rendement nog rond de 60% en zijn de panelen aan vervanging toe. Met een beetje pech heeft hij 3 omvormers versleten in die tijd. Jezelf rijk rekenen is heel makkelijk.

1
23 Peer van Eersel

@11 even onderscheid maken tussen aardwarmtesystemen en warmtewisselaars, die bakken die je buiten ziet hangen zoals airco's
Ja er zijn er die je hoort maar ook niet allemaal en aangezien de rest van het systeem op zolder staat heb je daar beneden echt geen last van.
Bij aardwarmte staat de installatie ergens in een speciale kast meestal in de bijkeuken.

0
24 streek

@7 waarom zou je iedere vijf jaar een nieuwe installatie aanschaffen?
Doet u dat nu ook met al uw apparaten in uw huis?

@5 iedereen die nu nog nooit zijn huis heeft geisoleerd is dus al jaren een dief van de eigen portemonnee, had men dat al wel gedaan had men al heel wat geld kunnen besparen op de energierekening.

1
25 streek

NEE dat kan niet, Soms dagen mist dus geen stroom, ‘s nachts leveren ze ook 0,0 stroom en met windmolens gaan we het ook niet redden want ook dan zijn er dagen met geen of nauwelijks wind. Kolencentrales moeten dicht wat ook een slecht beleid is want die hebben we juist nodig bij mistige en donkere dagen. Kernenergie is dan ook de enige oplossing en die zijn tegenwoordig ook beter. De kerncentrale in Borssele draait al 45 jaar probleemloos op een paar conventionele probleempjes na dan.

0
26 Interessant

@22 , Laten even heel concreet zijn en doorrekenen wat de kosten en het rendement is.

Stel je wilt 4.830 kWh per jaar opwekken. Hiervoor heb je ongeveer 5682 Wp aan zonnepanelen nodig. Volgens https://www.zonnepanelen-info.nl/zonnepanelen/kosten/ kosten die gemiddeld €8808 euro. Je krijgt hiervan de BTW terug van de belastingdienst dus netto kost dit €7279,-

Jaarlijks leveren deze panelen 4830 kWh op en met een gemiddelde stroomprijs van €0.23 / kWh bespaar je hiermee €1111,- per jaar.

Als je een groene lening van 2% neemt voor €7279,- dan betaal je per jaar €146,- Je maakt elk jaar dan €1111 - €146 = €965 winst. Dit geeft je een netto rendement van (€965 / €7279) x 100 = 13.2%

0
27 Jeroen

@26 , Kernenergie is geen oplossing. Kernenergie is economisch onrendabel geworden en duurder dan offshore windenergie. De bouw van de nieuwste generatie kerncentrales (zie Olkiluoto in Finland en Flamanville in Frankrijk) is een drama. Ze zijn al 3x over budget en zijn al meer dan 13 jaar bezig met de bouw. Het gaat nog zeker 1 jaar (of langer duren) voordat ze online gaan.

Verder produceren kerncentrales hoog radiactief afval dat voor meer dan 100.000 jaar veilig opgeslagen moet worden. Na 80 jaar nucleaire technologie bestaat er wereldwijd nog GEEN enkele locatie waar dit afval zo lang opgeslagen kan worden. In Duitsland hebben ze het geprobeerd in oude zoutmijnen. Experts zeiden dat dit veilig zou zijn voor 100.000 jaar en na 5 jaar! kwamen ze er achter dat de vaten aan het reageren waren met het zout en moest alles weer uit de zoutmijnen gehaald worden. Kostenpost €5 miljard euro betaald door de belastingebetaler. Kansloos dus.

0
28 Jeroen

@26 Zie ook het artikel "Objectieve feiten van nieuwe kerncentrales in Nederland", daar is duidelijke te lezen wat de problemen zijn met kernenergie http://www.olino.org/articles/2018/11/06/objectieve-feiten-van-nieuwe-kerncentrales-in-nederland/

0
29 Jeroen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Malinois
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41Bent u er bekend mee dat de organisatie van XR financiële steun krijgt uit één van de foundations van George Soros?En dat XR, in zek...

2 minuten geleden geplaatst door Malinois

spookrijder
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@11 Net als vroeger. Toen was Geert nog een tijdje de mentor van Mark. 😉...

2 minuten geleden geplaatst door spookrijder

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@10 Rutte is niet de baas van de NAVO. Het is alleen maar de secretaris. Opper secretaris. Hij moet het bestuur dienen. En het bestuur bestaat ...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bram brabant
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

En wederom krijgen die extra.En de mensen die een klein beetje meer verdienen dan hen kunnen weer fluiten naar wat extra:'s.👎👎...

14 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Bram brabant
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Maar terug naar Oekraïne op vakantie gaan kunnen die deserteurs wel.😡...

17 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Strongoli
Offtopic

@2685 en @2687Jeetje, dat is wèl erg lang. Dat kan toch niet? Of zou dat ook weer één van de "pesterijtjes" zijn richting één bepaald per...

18 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bob Sleebaan
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Slappeling die vd Burg. Ook dienstplichtige Eriteers geeft hij onderdak. Rutte vindt het allemaal best en laat hem zijn gang gaan. 🤔...

30 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

elsemiek
Offtopic

@2685 Idioterie een maand al , wat zou je hier moeten doen om je account verwijderd te krijgen ?dreigen met een bom ?Ze zijn t bovendien ver...

34 minuten geleden geplaatst door elsemiek

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@11 het is een probleem van de winkel, niet de normaalgedragende klant - nu moet de normaalgedragende klant het bekopen met een potentiele schen...

35 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
Offtopic

@2684 Ik was op kraamvisite , laat thuis , smorgens vroeg de deur al uit , dus was blij dat ik zat heerlijk joh met een malibu 😛...

38 minuten geleden geplaatst door elsemiek

NK. App
Naked LopunnyFreakmobmedia.LapkjogisLeolist. CcTanya Roberts NudeHoney Gold Porn相澤南Sunny Leone Old Sex VideoHot Bhojpuri Sex VideoWww Mynight Sex ComPornos Hd VideosHomemademilf PornAva Backroom CastingViolador XxxFree Porn VdeosElsajeanAtumn FallsBipasha Basu Hot SceneHot Student SexItallian Porn StarWww Xxx PoranMunequita Enfadada PornVideos Of Granny PornDoujins.ccomSommer IsabellaSarahfucknsaxahAlysx Star24xxxAkilaja PrathyushaKerala Malayali Sex VideosAmaturegangbangDaugther And Mother Porn4chan GufPorn+Xx Video Xx Video XxMom And San Sexi VideoPorn Actress ReshmaJav MoviesAlien Abduction PornIs Pornhub SafeCeleb NucesFree Granny PormHemster TubeBig Titis XnxxNicki Minaj Nude LeaksGay FacefuckedGirls Showing Boobs In PublicAtk GirlfrindsTufus GrátisThebrittanyxoxoAriana James NudeBd Erotiques GratuitsKatrina Kaif Sex GifLilo And Stitch PornXvissAurielee SummersLochnessa93Xxx AdivasiXxx Videos Son Forced MomAnal Video DownloadMadam And Student Xxx VideoKei Fubuki JavSunnyleoneBound HibPornosu FilmVoyeurisme FranceXxxxvedioBig Titted FfmChubby Goth PornDesi Cute Sex VideoStewart BowmanSarameikasai香港 三 级 片Xxx Sex PussyHot Bus SexXxx Masti VideoSnapchat Usernames PornParanormal PornPornaq.conFemdomhentaiMia ZottoliTwink GangbangNaked DudesXnxx Savita Bhabi CartoonPeny Barber PornFuta FakesPorn OkTop Free Porn SiteDownloadable Free Porn GamesFetish SexPornuubStella Stevens NudeMargot Robbie BikiniLily Lane PornhubCavalli CapriTamil Nude ModelsShelly Kishore AgeNatural Breasts NudeBbw Stepmom PornIndia Onlyfans LeakedGuy MasturbatingShadow_dee ATwinks SucksNew Viral XxxBrazil Lesbian PornCeleb PornfakesPiper Piere PornMother And Daughter NakedSex With Older WomenRuby May NudExxxotica 2023Japanes XxAllison Parker NudeRos LebeauMia Malkova BlackFree Gay PornSarah Jay Pornhub石川澪.Amazing SexSani Liyoni Xxx VideoAsain Wife PornUk Porn EscortsNycbisexcoupleUuluDesi Bhabhi Nude PhotoIndian Hd Porn VideosMughal PornJaimaican PornJamie FosterSexy Naked GuysKathie SandersPrincesa LeaDs PornBeautiful Nude WimenBmarkhaa NudeBlue Film Open ShotTelegram Porn GroupsGfemboy PornSeedspillerPo-rnhubTusty ComHindi Sex Chatسكس مصريات جديدHottest GaysexEbony Shemale TwitterChains XxxAlicia Waldner NudeStory Porn MoviesLesbian Girls PornAndhra Lady Sex